11 dingen die alle vrouwen met slag in het haar herkennen

Vrouwen met stijl haar of krullen hebben altijd wel iets te klagen. Stijl haar valt snel te sluik langs het gezicht en krullen zijn niet in bedwang te houden. Maar nooit hoor je de struggles van vrouwen met slag in het haar. Tot nu. Deze is speciaal voor jullie:

1. De stijltang is je beste vriendin sinds je 13de

In de puberteit werd je je bewust van je uiterlijk en daarom ook van je haar. Op het moment dat je je realiseerde dat je die ‘vervelende’ slag in je haar had ben je direct een stijltang gaan kopen. Ondertussen kan je nooit meer zonder. Je rijdt zelfs terug als je er achter komt dat je ‘m bent vergeten voor een weekendje weg. Liever je favo stijltang mee dan je beauty bag.

2. In jouw ogen ziet het er snel ‘onverzorgd’ uit

Doordat de slag in je haar zo wisselend is, heb je het gevoel dat je er een beetje onverzorgd uit ziet. Je kijkt dan soms ook jaloers naar meiden met stijl haar. Je hebt altijd het idee dat zij vast niet zoveel werk van hun haar hebben als dat jij hebt.

3. Je haar gaat snel pluizen

Door je springerige slag gaat je haar snel pluizen. Elke keer weer kijk je in de spiegel en kan je die spiegel wel kapot slaan van irritatie. Hoe is het mogelijk dat je haar bijna áltijd gaat pluizen?

4. Als je een staart in doet valt ‘ie niet mooi naar beneden

Je wilt het allerliefste een gladde, strakke, sluike, rechte paardenstaart. Helaas, als jij snel even een staart maakt, zit er hier en daar een vreemde slag in. Hmm, toch weer jammer want een staart kan zo comfi zijn.

Perfect hairday hebben iedere dag

5. Niemand begrijpt je probleem

Je vriendin met stijl haar klaagt over het gebrek aan volume. Je vriendin met een bos krullen klaagt dat haar haar zo aanwezig is en ze haar krullen niet in bedwang kan houden. Maar of jij problemen hebt? Nee hoor. Daar wordt niet over gesproken. Slag is immers geen probleem. Ehm, right.

6. Als je uit de zee komt lijkt het alsof je je haar weken niet hebt gekamd

De zee is je grootste vijand op haargebied. Je doet er dan ook alles aan om je haar niet nat te maken. Een strakke knot en je hoofd zoveel mogelijk boven water houden is jouw remedie om je vakantie flawless door te komen.

7. Niemand weet dat je slag in je haar hebt

Alleen je lover en familie. Je stijlt je haar namelijk al zó lang dat de rest allemaal denkt dat je dat van jezelf hebt. Je lover was dan ook verbaasd toen hij er na een jaar achter kwam dat je helemaal geen stijl haar hebt.

8. De kapper weet bijna nooit waar ze goed aan doet met jouw haar

‘Zal ik er juist wat meer slag in knippen?’, ‘Nee, met jouw haar zou ik geen laagjes doen, dan gaat het nog meer springen’, ‘Je moet het nóóit meer stijlen, je slag is zo leuk en speels’, ‘Misschien moet je andere haarproducten gebruiken?’ Ja, je hebt werkelijk waar alle adviezen al gehad maar dat heeft niets veranderd aan jouw natuurlijke slag die je hoe dan ook je hele leven houdt.

9. Je moét het áltijd föhnen

Want als je het laat opdrogen zit het alle kanten op, en dat wil jij natuurlijk niet. Daarom sta je elke ochtend braaf voor de spiegel te föhnen en kom je met perfecte geföhnde lokken aan op je werk.

10. Je hebt nooit genoeg haarproducten

Jij volgt alle nieuwe ontwikkelingen op haargebied. Je weet maar nooit of dat ene nieuwe product al je ‘problemen’ gaat oplossen. Je spendeert er honderden euro’s aan per jaar. Achteraf gezien vaak zonde. Soms ook niet.

11. Een droog klimaat is jouw wens

Want zelfs mist kan jouw haar helemaal verpesten, ook als je net bij de kapper vandaag komt. Regen, wind en alle andere weersomstandigheden die we in Nederland helaas hebben zijn vreselijk voor jouw coupe. Je geniet dan ook reuze van je vakantie op de Antillen. Daar zit je haar áltijd goed.

Wil jij ook zo graag lang haar zoals Rapunzel?

Met deze tips kom je een heel eind. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
11 dingen die alle vrouwen met slag in het haar herkennen
Sluiten