Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 19 mrt 2016

11 dingen die je grote broer doet, waardoor je stiekem nog meer van hem houdt

Je grote broer is de leukste persoon op aarde. Hij kent jou beter dan wie dan ook en zal altijd aan je zijde staan. Maar jullie halen soms ook het kind in elkaar naar boven. Hier zijn wat herkenbare situaties voor de meisjes die zijn opgegroeid met een heerlijke pestkop van goud, namelijk: hun grote broer.

1. Hij pakt zonder te aarzelen de laatste bitterbal

Dit gedrag stamt uit de tijd dat jullie aan de eettafel zaten en hij zonder gêne het grootste stuk vlees pakte met een geniepige lach.

2. Hij aait je over je bol

Als hij dit doet, ziet hij het tienjarige meisje dat hij vroeger onder zijn hoede nam. Je haar gaat lichtelijk door de war, maar je kan het van hem hebben.

3. Hij noemt je moeder ‘mammie’ als hij iets wil

Je broer is de grootste en de stoerste, maar hij weet precies hoe hij je moeder kan inpakken als het nodig is. En zij geniet er veel te veel van, dat haar lieve kleine jongen weer even opduikt, om ‘nee’ tegen hem te durven zeggen.

4. Hij weet altijd precies wat je bedoelt

Jullie hebben je eigen taal. Soms weet hij wat jij bedoelt zonder dat je het zelf goed weet uit te leggen. En de mensen die jullie gesprek horen snappen er niks van.

5. Hij trekt aan je haar

Macht der gewoonte. Hij doet het niet meer zo hard als vroeger, maar meer als kleine herinnering aan de tijden dat hij ruw een pluk haar uit je hoofd trok.

6. Hij kiest wat er op televisie gekeken wordt

Ooit was het ruzie om de afstandbediening, nu weet hij je te bespelen op zo’n manier dat je niet anders kunt dan ‘nou vooruit’ te zeggen. Of jullie vinden eindelijk een programma allebei leuk. Kan ook nog.

7. Zijn truien zijn van jou als je ze nodig hebt

Als je het koud hebt, loop je ongevraagd naar de kast van je broer om een trui van hem te pakken. Hij verwacht ook van je dat je dit doet en daarom zal hij je hooguit ‘dief’ noemen en er verder niets van zeggen.

8. Hij laat je bijna in je broek plassen van het lachen

Jij en je broer delen hetzelfde gevoel voor humor, waardoor jullie soms zo in een deuk liggen dat de helft van wat jullie zeggen onverstaanbaar is. Tenminste, voor de buitenwereld.

9. Hij is een van de eersten die je belt om leuk nieuws mee te delen

Tot hij het weet, is het bijna niet echt gebeurd. En niemand is zo trots en blij voor je als je grote broer, zelfs je ouders niet.

10. Hij verwondt je per ongeluk

Je grote broer kent zijn kracht soms nog steeds niet en is gewend wat ruiger met je om te gaan. Gelukkig krijg je nu een: ‘Sorry, sorry, sorry’, in plaats van een: ‘lekker voor je’.

11. Hij is je permanente bodyguard

Hij kan zelf misschien vervelend doen of ruig met je omgaan, maar niemand anders mag dat. Je broer staat binnen seconden tussen jou en wie dan ook in, om zijn kleine zusje te beschermen. Hij is op dat moment op zijn allergevaarlijkst.

Grote broers zijn irritant en ze stinken en ze verlinken je naar mama, maar het leven zou waardeloos zijn zonder hen. Hij is jouw grootste fan en geeft je onvoorwaardelijke liefde. Jullie zijn een team en hij is verreweg het beste teamgenoot om te hebben.

LEES OOK: Heerlijk: 7 herkenbare situaties als je uit een groot gezin komt

Reageer op artikel:
11 dingen die je grote broer doet, waardoor je stiekem nog meer van hem houdt
Sluiten