Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 5 okt 2015

11 dingen die stiekem heel fijn zijn aan de herfst

Nederlanders klagen vaak over het weer in Nederland. We vinden dat we te veel regen hebben en te weinig zon. Wees echter blij dat er seizoenen zijn. Seizoenen zijn altijd lekker duidelijk aanwezig met eigen kleuren, weersomstandigheden en gewoontes die wij vinden 'passen' bij een bepaald seizoen.

We kennen de herfst van zijn mooie bladeren, natuurlijk van de regen, maar ook van de mooie dagen met de zon. En ondanks dat je er misschien nog niet aan toe was dat de zomer toch echt voorbij is, valt die herfst ook best wel mee.

1. Nieuwe garderobe

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe garderobe. Uiteraard met alle herfstkleuren die je je maar kan bedenken. Het beste excuus om te gaan shoppen.

2. Mooie kleuren

Herfstkleuren staan echt iedereen. Daarnaast staat het ook lekker in je interieur. Het matcht met alles. Je kan voor donkergroen gaan tot oker. Allemaal beeldig.

3. Regenachtige avonden

We vinden ze niet prettig, tegelijkertijd zijn ze heerlijk. Vooral als je in je bed ligt en je de regendruppels op je raam hoort kletteren. Niets fijner dan dat jij op dat moment heerlijk in je bedje ligt. Nog leuker als er ook nog een leuke man naast je ligt waar je tegen aan kan kruipen.

4. Boswandelingen

In de herfst zijn de bossen echt op z’n aller-aller-aller mooist. Heel goed ook voor mooie instagramkiekjes als je het ons vraagt en voor de frisse neus. Als het niet regent dan.

5. Halloween

Het enige ‘kinderfeest’ wat je als volwassene nog mag doen. Het liefst in een outfitje dat lekker sexy is. Daarbij komt dat je de meest lekkere hapjes kan maken en je huis totaal kan versieren.

6. Pompoenen

Pompoenen zien er gewoon zo heerlijk vrolijk uit. Ze zijn niet alleen mooi maar ook nog eens smaakvol. Je hebt genoeg tijd om de perfecte pompoensoep te maken en een groot excuus om het élke dag schaamteloos te eten, het is namelijk super gezond.

7. ‘Tussenjassen’

Het is nog net geen tijd voor een winterjas maar een zomerjasje is te koud. Daarom kan je nu die jassen kopen waarvan je eerder dacht dat het net niet warm genoeg was of juist te warm.

Een heerlijk gevoel als je met je laarzen door de bladeren heen loopt en je ze hoort kraken. Het liefst zo’n heel groot pak bladeren. Een beetje gek is het misschien wel, maar iedereen vindt het genieten.

9. De kaarsjes kunnen eindelijk aan

Kaarsjes zijn sfeervol. Ze geven je huis net dat beetje romantische licht wat een lamp niet kan bereiken. De dagen worden steeds sneller donker en daarom vallen je kaarsen goed op. Steek ze aan als je thuis komt en je hebt er een hele avond plezier van.

10. Eindeloze koppen thee

En dan het liefst thee die helemaal past bij het weer. Je ruilt je zomerse groene thee in voor een kruidige thee waar je het vanzelf warm van krijgt. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is thee je beste vriend.

11. Je hoeft niet naar buiten

Niemand kan jou er meer op wijzen dat je je huis niet uitkomt. De herfst bestaat juist zodat jij de huismus mag uithangen. Het overkomt je zelfs dat je dagenlang achter elkaar je huis niet uitkomt. Het liefst ga je ook maar één keer per week naar de supermarkt zodat je je ijskast goed vol zit. Ja burgerlijkheid kan heel lekker zijn.

Reageer op artikel:
11 dingen die stiekem heel fijn zijn aan de herfst
Sluiten