Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 7 okt 2017

11 dingen die alle meiden begrijpen die opgegroeid zijn met een oudere broer

Er zijn momenten wanneer je elkaar niet kunt uitstaan, maar op de meeste momenten ben je blij dat hij je oudere broer is. Hij zal er voor je zijn als je hem nodig hebt, want daar ben je immers familie voor. Maar het is niet hetzelfde als het hebben van een zus. Daarom 11 dingen die alleen jij begrijpt, jij die een oudere broer hebt.

1. Je had/hebt een oogje op een van zijn vrienden

Van jou mogen zijn vrienden wel vaker op bezoek komen. Want jeetje, wat zit er toch een leuke vent tussen. Bro, wanneer is de volgende boys night?

2. Hij had/heeft een oogje op een van jouw vriendinnen

Toen hij steeds vaker begon te vragen of je nog eens een keer af ging spreken met die ene vriendin, ging er bij jouw een lampje branden. Je probeert het telkens uit hem te krijgen, maar ja, je weet hoe mannen zijn. Hij vertelt niets over zijn gevoelens.

3. Hij neemt het altijd voor je op

Die irritante pestkop op de middelbare school durfde niks meer, nadat je broer even zei waar het op stond. Ook nu laat jouw broer niemand te dicht bij je komen die het niet waard is. Of die het niet verdient. Ideaal.

4. Hij regelde drank voor je

Toen jij nog niet oud genoeg was om zelf drank te mogen halen, schakelde je gewoon je broer in. Hij kon het altijd voor je regelen en daar was je maar wat blij om. En je vriendinnen ook.

5. Jij bent goed op de hoogte van games

Met een man in huis kan het bijna niet anders dan dat er een spelcomputer aanwezig is. Of dat nu een Playstation of Xbox is. Omdat hij zich vroeger nooit wilde aanpassen als jullie samen wilden spelen, heb je er ontzettend veel van meegekregen. Barbies? Wat zijn dat?

6. Jullie zijn elkaars datedokters

De vraag waarom die ene man jouw maar niks terugstuurt, kan je altijd het beste voorleggen aan je broer. Andersom kan jouw broer ook bij jou terecht voor advies. Winning!

7. Hij wil altijd rijden

Als jullie een keer samen op pad gaan, zal hij negen van de tien keer aandringen om te rijden. Prima, dan kan jij ondertussen nagels lakken, naar buiten staren en vriendinnen appen. Is allemaal veel nuttiger.

8. Ruzies zijn next level

Zussenruzies kunnen er hard aan toe gaan, maar een ruzie tussen broer en zus kan er nog heftiger aan toe gaan. Dat weet je maar al te goed, met die blauwe plekken op je arm.

9. Het hele huis is een muizenval

Mannen houden van kattekwaad. En al helemaal als ze zelf iemand voor de gek kunnen houden en als diegene er vol intrapt. Jij wil dat natuurlijk terug doen en zo is er langzaamaan een kat-en-muisspel ontstaan.

10. Hij heeft altijd een mening over jouw vriendjes

Het maakt haast niet uit met welke man je thuiskomt, je oudere broer heeft er altijd wel een mening over. Heel irritant af en toe, maar ergens weet je ook dat hij het goed bedoelt.

11. Hij zal je altijd aan het lachen maken

Wat er ook gebeurt, je oudere broer zal je altijd aan het lachen maken. Hij geeft ontzettend veel om je en wil dan ook dat je gelukkig bent. En van een lach op jouw gezicht wordt zijn dag ook stukken beter.

Jouw broer is trots op je, hoe je ook bent. En met deze herkenbare situaties is het vast en zeker ontzettend fijn om bij hem te zijn. Welke momenten vind jij nog meer typisch?

Lees dit ook eens: Een open brief aan mijn broer, die mij de wereld geeft

Reageer op artikel:
11 dingen die alle meiden begrijpen die opgegroeid zijn met een oudere broer
Sluiten