Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 30 nov 2016

11 hilarische redenen waarom je nog single bent tijdens Kerstmis

Kerstmis komt er bijna aan en het is ergens toch een beetje het moment voor geliefden. Maar ach, helemaal gek is het niet dat je dit jaar vrijgezel bent tijdens Kerstmis. Want deze redenen zijn meer dan legitiem:

1. Het is simpelweg te koud om je huis te verlaten

En je bent ook zo opgevoed dat je geen vreemde binnen mag binnen laten (thanks to daddy!). En daardoor is het eigenlijk uitgesloten dat je iemand kon ontmoeten. Want als je zelf niet weg ging en niemand binnenliet, dan ben je alleen.

2. Je hebt een voorliefde voor foute kersttruien

En die liefde is zo groot dat zelfs een leuk manspersoon je niet in een pailettenjurkje weet te krijgen. Deze voorliefde is zo groot dat er zelfs een grote liefde voor moet wijken. Liever vrijgezel en in een kersttrui dan bezet en in een veel te strak jurkje.

Zijn met wie je wil zijn tijdens de feestdagen

3. Delen is niet je grootste talent, oeps

Je bent gek op cadeautjes. Maar dan bedoelen we cadeautjes krijgen en niet geven. Bovendien vind je het ook zalig om al je eten voor jezelf te houden. En aangezien Kerstmis niet het feest is om alles voor jezelf te houden leek jou een Kerstmis-vriendje niet het beste idee op aarde.

4. Omdat je al maanden niet bent uitgegaan

En daardoor simpelweg geen man hebt kunnen vinden. Beter gezegd: je hebt geen enkele man gezien in al die tijd. Wat je dan wel deed? In je bed liggen chillen met Netflix en hopen dat de prins op het witte paard zomaar opeens onder je raam stond.

5. Na één mislukte Happn-date heb je alle mannen vervloekt

En leek het je beter om je leven voort te zetten als kluizenaar. Want je date was zo afschuwelijk dat je er van overtuigt bent dat er alleen maar idiots op deze apps zitten.

6. Je bent niet goed met deadlines

Je hebt nog nooit een deadline in je leven gehaald en daarom nu ook niet. Want een vriendje regelen voor Kerstmis was een hele uitdaging waar je je nu pas van bewust bent. En ja, die deadline is nu simpelweg te kort. Jammer.

7. Bridget Jones is je grootste voorbeeld

En zij was altijd alleen en ongelukkig met Kerstmis. Dit tragedie vind je zo heerlijk dat je het met liefde na doet. Want als Bridget alleen is, dan is het zeker geen schande. Beter gezegd, het is hip.

8. Je wintervacht is je zeer dierbaar

Heb je eindelijk de kans om je beenhaar en haar op andere, intieme streken te laten staan, wordt het Kerstmis. Daar was je niet op voorbereid. En je vindt het ook een beetje zonde om die lang gespaarde haren gedag te zeggen.

9. Je vindt je eigen familie meer dan genoeg ‘ellende’

Kan je nagaan als je er ook nog een schoonfamilie bij krijgt die van alles van je wilt weten tijdens het kerstdiner. Nee, daar zit jij niet op te wachten. Je vindt de stress rondom de voorbereidingen van het diner bij je ouders al meer dan genoeg.

10. Je wilt geen concessies maken met Kerstmis

Want… als je een vriendje hebt, houdt dat in dat je één van de twee kerstdagen bij zijn familie moet doorbrengen. En dat zie jij als concessies maken en dat wil je absoluut niet. Jij bent al jaren bij je eigen familie en waarom dingen veranderen die altijd goed hebben gewerkt? HAHA.

11. Je bent al verliefd op de kerstman

Tja, als je hart al is gestolen dan heb je alleen nog maar oog voor die persoon. En als je verliefd bent op de kerstman dan kan je het absoluut niet maken om een ander mee te nemen naar notabene zijn feest. Het feest van je liefde, de kerstman.

Bovendien ben te knap voor een relatie:
4 redenen waarom single vrouwen zo ongelooflijk aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
11 hilarische redenen waarom je nog single bent tijdens Kerstmis
Sluiten