Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 17 sep 2015

Aarghh: 11 jeans struggles die elke vrouw herkent

Vroeger was het wel anders maar tegenwoordig is de jeans is het meest gedragen kledingstuk onder vrouwen in Nederland. Het is daarom ook niet verbazingwekkend als jij er tientallen bezit. Van zwart tot diepblauw, baggy en highwasted. We willen ze het liefst allemaal in onze kast hebben liggen. Toch is het kopen van de perfect jeans niet altijd even gemakkelijk. Vind maar eens het perfecte merk voor jouw figuur, wat zonder grappen een aantal jaar kan duren. Daarnaast is het belangrijk dat ze mooi blijven qua kleur, fit, lekker zitten, je benen langer en dunner laten ogen én je bilpartij moét er uiteraard ook goed uit zien. Yep, deze struggles herken je vast en zeker:

1. Je bent te lang

De jeans van grote modeketens die trendy en betaalbaar zijn vaak gemaakt in Spanje, en daarom altijd te kort voor je lange benen. Hello hoogwatereffect.

2. Je bent te klein

Jeans zijn dan áltijd te lang. Je kan ze of niet kopen of hij mag gelijk naar de naaister om de pijpen te laten innemen. Elke keer weer een dilemma.

3. Na vier uur is je jeans zo uitgerekt dat ‘ie afzakt

Toen je hem kocht zat hij als gegoten, strak op je benen en billen en hij slankte ook nog eens af. Na vier uur lopen in je nieuwe aanwinst lijkt het alsof je jeans twee maten groter is geworden. Zelfs de droger-truc haalt weinig uit.

4. Hij maakt je buik plat, YES. Helaas ook je billen

En wij willen allemaal zo graag mooie ronde billen in een jeans, snap dat dan.

5. Na een paar keer wassen is de diep zwarte jeans verwassen grijs

Waar is de zwarte jeans die ook daadwerkelijk zwart blijft?

6. Dat je jeans ‘kiept’ bij de achterkant

Normaal gesproken is inkijk sexy maar dit ziet er gewoon een beetje sneu uit. We willen dat een jeans ook mooi aansluit bij de onderrug.

7. Je weet nooit welke maat je nodig hebt

Ja trots ben je op je maatje 27, totdat je een ander merk jeans past en je uitkomt op een 29.. Waarom zijn alle maten in hemelsnaam anders? Stom genoeg vragen we onszelf elke keer weer af of we misschien zijn aangekomen. Niet leuk.

8. Heb je eindelijk je favo model gevonden gaat hij uit de collectie

Na jaren zoeken naar de perfecte jeans heb je hem dan eindelijk gevonden. En wat is het toch een prachtige jeans. Elke keer als je hem weer aantrekt word je gelukkig van je benen,billen én buik. Logischerwijs wil je er nog eentje aanschaffen, is dat kreng uit de collectie gehaald.

9. De nieuwe trend op jeansgebied stáát je simpelweg niet

De flared jeans is helemaal terug van weg geweest en wat staat ‘ie sommige vrouwen toch beeldig. Met de nadruk op sommige. Helaas.

The ripped jeans scheurt steeds verder

Deze staat wel bijna iedereen en is ook hartstikke leuk. Helaas gebeurt het je elke keer weer als je hem aantrekt: je voet blijft hangen in een van de fashionable gaps. Uiteindelijk is je ripped jeans totaal gescheurd.

10. Cameltoe

Niemand wil dit.

11. Skinny jeans heet niet voor niets skinny

Nu worden enkele vrouwen onder ons geteisterd met het feit dat de skinny jeans al jaren een trend is. Ellende.

Reageer op artikel:
Aarghh: 11 jeans struggles die elke vrouw herkent
Sluiten