11 manieren om je donkere kringen weg te werken

De reden waarom jij iedere ochtend wakker wordt met enorme wallen onder je ogen kan diverse oorzaken hebben. Of je nu laat bent gaan slapen, slecht eet of misschien gewoon net iemand bent die pech heeft: je wil er vanaf. Gelukkig kunnen we ze altijd aardig wegwerken met wat concealer, maar kun je ze ook grondiger aanpakken dan dat? Gelukkig valt er best wat aan te toen, en wel met de volgende tips:

1. Draag altijd SPF onder je ogen

Smeer voor het slapen gaan een een fijne, dikke oogcrème op en bij het opstaan een dunne crème met SPF.

2. Vries vochtige theezakjes in en leg ze over je ogen

Door de koeling worden de vaten kleiner en daardoor minder opvallend. En het is ook nog eens lekker rustgevend.

3. Drink meer water

Vaak komen je wallen tot stand door een tekort aan vocht. Probeer altijd een fles water mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk en let ook op met alcohol. Sommige mensen zien de volgende dag al na één drankje de wallen opspelen. Door de verwijding van de vaten worden donkere kringen namelijk stukken zichtbaarder en samen met het tekort aan vocht wordt het des te lastiger om ze weg te werken.

4. Bewaar je ooggel in de koelkast

Door de verkoelende werking van de gel neemt de zwelling niet alleen af, maar worden de vaten ook minder zichtbaar. Een handige twee in één werking. En het voelt ook nog eens heerlijk.

5. Pas je slaapritme aan

Jup, hij ligt wederom voor de hand. Maar je slaapritme heeft natuurlijk ook grote invloed op de vorming van je kringen. Vaak komt het ook door een verstoord slaapritme. Twee handige en leuke apps die je hierbij kunnen helpen zijn de Yoga For Insomnia App en de Sleep Cycle Alarm Clock. De yoga app zorgt dat je met de juiste yoga posities uiteindelijk je slapeloosheid tegengaat. De Sleep Cycle Alarm Clock maakt je in de ochtend wakker op het moment dat je het lichtste ligt te slapen (en daardoor stukken makkelijker wakker kan worden).

6. Leer jezelf aan oogmaskers te gebruiken

Simpel als dat. Ze zijn bij iedere drogist te koop. Waarom zou je alleen je gezicht om de zoveel tijd een masker geven en je ogen niet?

7. Slaap met een verkoelend masker

Koop een koelmasker wat je overdag in de vriezer kan leggen. ‘S nachts lekker mee slapen en de volgende dag ontwaak je als Doornroosje (ná haar intens lange schoonheidsslaapje).

En wat dan als dat allemaal niet werkt? Dan conceal je ze als volgt:

8. Kies een concealer met een oranje ondertoon

Oranje contrasteert het beste met je donkere kringen.

9. Breng alleen concealer aan op de schaduwen van je wallen

Hoewel we niets liever doen dan de donkere gedeeltes van onze wallen vol in te kleuren met onze concealer, kunnen we het beter anders aanpakken. Door met een dun kwastje alleen concealer op de schaduwen die je wallen creëren aan te brengen, ontneem je het effect van de wallen.

10. Gebruik je ringvinger

Als je concealer aanbrengt met je vingers, deb dan altijd met je ringvinger. Deze vinger kan de minste kracht uitoefenen waardoor je de huid rondom de ogen niet extra irriteert. Daarbij creëer je met deze vinger ook het meest natuurlijke effect.

11. Het driehoekje

Waarom mogen we nou niet stippen en moeten we het befaamde driehoekje onder onze ogen aanbrengen? Het naar beneden staande driehoekje zorgt dat je de lichtbanen die op je gezicht vallen naar beneden leiden. Met deze ‘lichtpijl’ richt je de aandacht juist op je ogen en niet op je wallen. Ah, nú snappen we het..

Reageer op artikel:
11 manieren om je donkere kringen weg te werken
Sluiten