Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 8 sep 2019

11 x waarom we het zo heerlijk vinden om zwart te dragen

Waarschijnlijk betrap jij jezelf er op dat als een kledingstuk in meerdere kleuren verkrijgbaar is, je toch snel naar zwart grijpt. En als je niet weet wat je aan moet naar die date, feestje of juist zakelijke afspraak kies je ook snel voor een Little Black Dress.

Officieel is zwart geen kleur. Kleuren komen uit zichtbaar licht, en zwart heeft geen zichtbaar licht. Maar of zwart nou wel of geen kleur is, het is hoe dan ook favoriet, bij velen:

1. Het kleedt af

Ben je de laatste maanden meer uiteten geweest dan in de sportschool? Dan is zwart nog altijd een oplossing. Zwarte kleding oogt slanker en verbergt net even dat buikje of rolletje op je heup. Ja, je mag best een beetje cheaten.

2. Het is tijdloos

Zwart heeft niets met mode te maken. Het is de meest tijdloze ‘kleur’ die je je maar kan bedenken. Voel je daarom ook niet schuldig als je investeert in een te dure jas. Zorg er alleen voor dat deze zwart is en je hebt jaren plezier van je aankoop.

3. Het past overal bij

Of je nou een knalkleurtje aan hebt, een hysterisch printje of een simpel grijs shirtje, zwart staat overal perfect bij. Een keer een foute combinatie aan? Gooi er een zwart jasje overheen en je voorkomt dat het echt fout is.

4. Het kent geen seizoenen

Of het nou winter, herfst, lent of zomer is, zwart kan altijd. Ja, zelfs in de zomer. Misschien niet op een dag dat jij de hele dag buiten bent en het 30 graden is, maar wel op alle andere dagen. Een luchtig zwart jurkje is beeldig.

5. Het verbergt elke vlek

Het maakt niet uit wat je morst, de vlek blijft altijd binnen de perken. Ja, laat die champagne shower maar komen op dat feestje, je zwarte outfit staat je bij.

6. Het staat iedereen

Of je nou een getinte of juist een hele lichte huid hebt, zwart staat echt iedereen. Je zult daarom nooit de opmerking krijgen dat het je flets of hard maakt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld beige.

7. Het staat volwassen

Heeft ooit iemand indruk gemaakt die pasteltinten droeg? Natuurlijk, pasteltinten zijn prachtig. Maar we krijgen er al snel een ‘zoet’ idee van. Zwart laat je er volwassen uitzien en de kans is groot dat men je serieuzer neemt dan in een poppig pastelkleurig rokje met bloemetjes.

8. Het is chique

Zwarte kleding toont altijd chiquer dan gekleurde kleding. Men vindt het zelfs lastiger om in te schatten wat de prijs is van wat jij draagt als je zwart aan hebt. Zwart toont blijkbaar duurder. Niets leuker dan er chiquer en duurder uit te zien dan dat je outfit werkelijk is.

9. Nooit genoeg accessoires

Als je helemaal in het zwart gekleed bent, kan je lekker los gaan met accessoires. Of je nou tig dunne armbandjes en kettinkjes om hebt of een paar gigantische oorbellen. Het kan allemaal met zwart.

10. Je bent nooit over of under dressed

Of je nou plotseling op een underground feestje belandt of naar een last minute zakelijke afspraak gaat, met zwart zit je altijd goed. Je zal nergens het gevoel hebben dat iedereen naar je kijkt door je outfit, maar juist omdat je er weer goed uit ziet.

11. Iedereen vindt het mooi

Wij kennen niemand die zwart niet een mooie ‘kleur’ vindt. Iedereen heeft zwarte items in haar kast hangen. En dat gaat ook gewoon nooit veranderen. We love black.

Reageer op artikel:
11 x waarom we het zo heerlijk vinden om zwart te dragen
Sluiten