Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 31 okt 2015

BFF: situaties waarin je niét zonder je beste vriendin kunt

Je beste vriendin is, hoe zoetsappig het ook klinkt, je alles. Ze kent je als geen ander en omarmt zelfs je mindere leuke eigenschappen. Ze weet precies hoe jij bent en jij weet wat je aan haar hebt. Daarom zijn er situaties waarin je niet zonder haar kunt. Nee, écht waar niet.

1. Bij het kopen van je nieuwe winterjas

Want zij zal je altijd eerlijk vertellen wat ze er van vindt. Ze wil namelijk dat jij op je allermooist bent en zal je nooit een valse mening geven. Ook kan zij juist de jas voor je vinden waar je écht mooier van wordt. Zelfs als je twijfelt over de prijs dan is zij daar om je te adviseren.

2. Bij het terug sms’en van een scharrel

Hij heeft een vaag Whatsapp bericht gestuurd en je weet echt niet wat je er mee aan moet. Je hebt al vijf keer iets getypt maar toch weer weg gehaald want je weet niet waar je goed aan doet. Gelukkig is zij daar met een pakkende tekst komt waardoor je hem precies het juiste bericht kunt sturen. God, hij zou eens moeten weten dat hij eigenlijk ook een relatie met haar heeft.

3. Bij een gebroken hart

Je bent verdrietig, en zij is de enige die je wil zien. Ze komt met bakken ijs, chocolade en andere heerlijke dingen om je toch nog een beetje op te vrolijken. Ze weet je te vertellen dat het echt niet het einde van de wereld is. En al weet je dat iedereen dat zou zeggen, om het uit haar mond te horen is het toch veel fijner. Daarna trekken jullie een fles wijn open en kan er zelfs weer een lach vanaf.

6. Als je ruzie hebt met je vriend

Ze komt met de beste psychologische verklaringen voor jullie eindeloze ruzie over dat ene meisje wat twee jaar geleden ooit een keer een berichtje naar hem heeft gestuurd. Ze weet je altijd gerust te stellen en de juiste dingen tegen jou te zeggen waardoor je het weer kunt vergeten.

7. Om je ex op te bellen in een dronken bui

Veel mensen zijn geneigd om hun ex te bellen in een dronken bui om hem toch nog even te vertellen wat voor een klootzak het is of om juist om je laatste liefdesverklaring te doen. Gelukkig houdt ze je tegen, zelfs als dat in houdt dat ze je mobiel moet afpakken voor de rest voor de avond.

8. Haar te bellen als je in je eentje in het donker fietst

Als je vriendlief niet opneemt bel je haar direct want zij neemt namelijk wél altijd op. Je vertelt haar zonder schaamte dat je denkt dat er een enge man in de auto zit die achter je rijdt. Dat je in een drukke woonwijk fietst, kan haar niet schelen. Ze reageert hartstikke begripvol. Je bent tot nu toe altijd veilig thuis gekomen, maar toch, ze neemt je altijd even serieus. Gewoon omdat ze van je houdt.

9. Bij het eten van jullie lievelingsgerecht

Want met wie kun je anders die combinatie van rijst en pasta door elkaar heen eten? Of jullie favoriete sushi restaurantje waar je het alleen zo leuk met haar kan hebben omdat jullie ondertussen de hele toko kennen? Jullie weten precies van elkaar waar jullie van houden en tuurlijk houden jullie van hetzelfde.

10. Als je brak bent na een avondje drinken

Je mag bij haar de hele dag klagen dat je je ellendig voelt. Je kan op haar bank liggen en als ze een goede bui heeft maakt ze zelfs stapels tosti’s voor je. Bij niemand ben je eigenlijk zo op je gemak als bij haar. De hele dag niet douchen en nog met de make-up van de avond ervoor op gezicht? Really, you both do not care.

11. Bij je terugkomst van een lange vakantie

In het vliegtuig twijfel je dan ook wie je als eerste om de nek moet vliegen. Je lover of je beste vriendin? Hm, dit geeft al aan dat ze toch wel een heel belangrijk plekje in je hart heeft weten te veroveren. Als het moment daar is besluit je maar om ze allemaal om de nek te vliegen. Ze hoort stiekem toch ook wel een beetje bij jouw familie niet waar?

Is jouw beste vriendin je vroegere jeugdvriendinnetje?

#3 Ze voelt als het zusje dat je ‘nooit hebt gehad’. Benieuwd naar de andere redenen waarom zij juist je beste vriendin is? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
BFF: situaties waarin je niét zonder je beste vriendin kunt
Sluiten