Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 23 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

11 stappen om van je lichaam te houden zoals het nu is

Klaar nu met al die extreme diëten, sapkuren, sportsessies en andere toestanden. Er is namelijk helemaal niks mis met houden van je lichaam zoals het nu is. Het zijn ook maar standaarden die nu zijn gesteld, kijk maar naar de heerlijke ronde vrouwen van vroeger. Hoe voller, hoe beter. We gaan van start: 1. Besluit dat je van je lichaam gaat houden

Je denkt nu: ‘Serieus, was dit het?!’. Nee. Maar het helpt wel om jezelf alvast te vertellen hoe de stand van zaken zijn. Plus-size model Robyn Lawley vertelt dat opmerkingen over haar gewicht haar nog steeds moeilijk liggen, maar dat tegen jezelf zeggen dat je van je lichaam houdt, werkt. ‘Je gaat je eindelijk eens wat minder druk maken om de kleine dingen.’

2. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Hier is het ding: Er is altijd wel iemand die er anders uitziet dan jij. En daarom is het makkelijk om je met anderen te vergelijken, ook al ben je Queen B. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat anderen zich misschien juist wel met jou vergelijken? En dat het dus compleet nutteloos is om te doen omdat iedereen zich met elkaar aan het vergelijken is? Juist.

3. Geniet van je lichaam om wat het kan doen

4. Dans. Zoals Taylor.

Niet iedereen is professioneel danseres. Maar betekent dat dat je niet eens lekker uit je dak mag gaan? Geniet van wie je bent en het feit dát je kan dansen. Al is het misschien niet charmant:

5. Denk eens na over hoe je zou willen dat je kinderen (later) naar hun lichaam kijken
Grote kans dat je je (optionele) kind of een kind waar je een rolmodel voor staat, in zichzelf wil laten geloven. We zijn allemaal anders en dat is oké. Echter is dit als kind wel moeilijk te geloven wanneer je een volwassene alleen maar praat over hoe erg jij je stoort aan je 1..2..3..4.

6.Respecteer je lichaam en haar limieten

7. Zorg goed voor je lichaam

Oh Ryan.. we doen alles wat je zegt.

8. Gun het jezelf als je een off day hebt

We kunnen er nu eenmaal niet iédere dag geweldig uitzien en daarom moeten we het onszelf gunnen om hiermee te dealen. Dan maar een dagje een brakke kop, morgen weer een dag.

9. En wanneer je dan een off day hebt, ga dingen doen die je opvrolijken

Dat kan je teennagels lakken zijn, een wandelingetje maken, of je hoofd in herhaling tegen je bed aan bouncen zoals dit kleine Aziaatje. Whatever makes you happy.

Reageer op artikel:
11 stappen om van je lichaam te houden zoals het nu is
Sluiten