Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 13 oktober 2016

11 tekenen dat je verdacht veel van Bridget Jones weg hebt

Als je naar Bridget Jones kijkt, lijkt het alsof je toeschouwer bent van je eigen leven. Je hebt namelijk zoveel overeenkomsten dat je je ouders verdenkt van een verborgen oudere zus. Oké, nu niet doordraaien want dat doe je al genoeg. 11 tekenen dat je verdacht veel lijkt op de leukste vrouw van Engeland, Bridget Jones:

1. Je drinkt gerust een fles wijn in je eentje op

En dat maakt niet uit of je nou op een feestje staat of je in je eentje op de bank zit op maandagavond. Je slurpt de fles leeg alsof het water is en je hebt er geen erg in. Je belooft jezelf nog wel eens beterschap, net als dat Bridget dat doet, maar altijd zonder succes. De fles wijn is je BFF, in goede en slechte tijden.

2. Een dresscode zegt je bar weinig

Je hebt het verkeerd begrepen, trekt lekker toch je favoriete sexy jurkje aan of hebt er simpelweg niet over nagedacht dat de gastvrouw niet van roze houdt. Je hebt het meermaals gepresteerd om eruit te springen op de groepsfoto. En niet omdat je er zo geweldig uitzag, nee omdat je nou eenmaal er totáál anders uitzag dan alle andere gasten.

3. Je gewicht is een ´dingetje´

Zo zorgeloos je bent over die fles wijn vol calorieën, zoveel zorgen maak je je om het gewicht wat je weegschaal aangeeft. Je vindt het vre-se-lijk om aan te komen, of het gevoel te hebben dat je moet afvallen. Je vertelt je omgeving dan ook dat je levenslang hebt, want deze struggle zal je hele leven blijven. Je kan namelijk moeilijk verantwoorde keuzes maken.

4. Je draagt het liefst gruwelijk lelijk ondergoed

Want het lijkt je op dat moment een goed plan omdat het heerlijk zit. Eigenlijk denk je er niet eens over na als je je grootste onderbroek uit de la pakt, je hersenen willen het nou eenmaal. Helaas resulteert dit soms in gênante situaties als je bij een leuke date in bed ligt. Want die huidkleurige oma onderbroek valt niet goed te praten.

5. Je vriendinnen hebben een ´slechte´ invloed op je

Je omringt je, net zoals Bridget, met de meest gezellige vriendinnen. Helaas zijn ze ook allemaal knettergek en zal niemand je tegenhouden als je op het punt staat om een verkeerde keuze te maken. Ze vinden het namelijk máchtig om weer een avondje met jou dronken te worden. That´s where best friends are for…

6. Blunders maken is je tweede natuur

Iemand onbedoeld kwetsten overkomt je maar al te vaak. En als je het dan wilt uitleggen dan wordt het alleen nog maar erger. Je schaamt je dóód en belooft jezelf beterschap. Been there, done that. Het overkomt je élke keer weer. Gelukkig ben je niet alleen, Bridget doet niet anders.

7. Je baan is belangrijker dan Mr. Forever

In je werk blink je uit, zelf je onhandige karakter zorgt soms voor geweldige wendingen. Maar door je ambitieuze karakter zie je leuke manspersonen nog wel eens over het hoofd. Je vindt je werk namelijk veel belangrijker. Maar tegelijkertijd ben je sip en bedroefd als jij als énige van je vriendinnen geen date heeft op vrijdagavond. Weh,weh,weh…

8. Je ouders bemoeien zich maar al te graag met je liefdesleven

Vooral je moeder vindt het zalig om je op verkeerde tijdstippen te bellen en zich te bemoeien met je laatste verovering. Uiteraard bedoelt ze het allemaal hartstikke goed, alleen heb je er soms op dat moment weinig aan als je naakt naast je date ligt…

9. Je hebt graag medelijden met jezelf

Want je leven is zó loodzwaar dat je vaak genoeg in huilen uitbarst. Relativeren is op dat moment niet iets waar je gebruik van maakt. Je vindt het zalig om in zelfmedelijden weg te kwijnen op je kamertje. Stiekem geniet je van je eigen ´miserabele leventje´ waar een ander een moord voor zou doen.

10. Je eet maar al te graag alles in je bed

Chocolade, ijs, koekjes, fastfood, pasta en pizza. Nou goed, eigenlijk eet je het liefst alles in je bed. Uiteraard met de dekens om je heen want het doet je weinig dat je dekens straks onder de chocoladevlekken zitten. Pas als een date over de vloer komt en met een vies gezicht naar die bruine poepvlekken kijkt heb je spijt. Again, een blunder.

11. Je bent de eeuwige vrijgezel

Je zou het samen met Bridget Jones in koor kunnen zeggen: ´Number of current boyfriends: Zero´

Het kan niet anders dan dat dit je is overkomen:
Hilarisch: 33 gênante blunders die ons allemaal wel eens zijn overkomen

Reageer op artikel:
11 tekenen dat je verdacht veel van Bridget Jones weg hebt
Sluiten