Deze 11 tricks wil jij écht niet missen voor jouw krullende haren

Heb jij van die prachtige natuurlijke krullen die iedereen wilt hebben maar zijn ze soms lastig te temmen? Met deze elf tricks krijg jij dé krullen waar iedereen nog meer jaloers op gaat zijn:

Op zoek naar awesome kapsel inspiratie voor jouw krullen? Je vindt het hier.

1. Wassen

Als je jouw haren wast, kies dan voor een conditioner in plaats van een shampoo. Een shampoo veroorzaakt vaak pluizige krullen terwijl een conditioner goed jouw haar hydrateert.

2. Dry it right

Jouw krullen vragen om andere aandacht dan het meeste haar. Als je gedoucht hebt, kies er dan voor om een katoenen shirt of doek te gebruiken om jouw haar te drogen. Knijp eerst je haar goed uit en wikkel de doek of het shirt om je hoofd als een tulband. Laat je haar zo’n twintig minuten drogen en je zult merken, jouw krullen zijn fabulous opgedroogd.

3. De juiste techniek

Kam jouw haren niet met een borstel, gebruik liever je vingers. Borstels of kammen zorgen vaak voor pluizig haar of de vorm van je krul kan verloren gaan.

4. Tangled up

Krullen en klitten gaan vaak samen. Kies ervoor om je klitten uit te kammen met je vingers en niet met een borstel. Gebruik als alternatief voor de borstel een kam met wijde tanden. Zo behoud je je krullen op hun opperbest en heb je geen last meer van klitten.

5. Draaien maar

Om jouw krullen op hun allerverleidelijkst te dragen, kun je het beste als je haar nog nat is je krullen draaien met je vingers. Neem niet te grote plukken en krul vervolgens je pluk haar vanaf de punt tot aan de wortel met je vingers.

6. Bad hairday

We hebben er helaas allemaal mee te maken: een slechte haar dag is nooit welkom. Heb jij er toch last van? Neem dan verzorgende olie voor je haar, zoals bijvoorbeeld argan olie, en breng deze met een goede laag in. Laat het masker ongeveer een uur intrekken en was het vervolgens uit. Even met je vingers kammen en bam, je zult merken dat jouw krullen weer prachtig zijn.

7. De föhn

Zeker niet de beste vriend voor dames met krullend haar. Föhnen kan jouw haar in een grote pluisboel veranderen. Als je hem dan toch gebruikt, gebruik de föhn dan op de koudste stand en het liefst met een diffuser opzetstuk. Zo kan jouw haar toch krul-vriendelijk droog worden.

8. Krultang voor krullen

Soms heb je van die plukjes die hun eigen leven leiden. Een krultang biedt hierbij de perfecte oplossing. Krul een paar van deze eigenwijze plukjes met de krultang en jouw krullen zijn weer helemaal back in shape.

9. Haarspeldjes

Draag je graag je haar omhoog? Als je schuifspeldjes gebruikt, gebruik deze dan met de ‘bobbelende’ kant naar beneden. Het haarspeldje wijst dan met de platte kant omhoog. Zo hebben jouw speldjes meer grip op jouw krullerige haar.

10. Bun fun

Wil je je krullen een extra touch geven maar heb je niet veel tijd om met de krultang in de weer te gaan? Doe je haren dan na het douchen in een knotje, laag in je nek. Zo drogen jouw krullen met dat echte va va voom effect op.

11. Vlechten

Niets mooier dan een vlecht met een prachtige structuur erin. Probeer nieuwe stijlen uit met vlechten en je zult zien, ook jij bent hartstikke jaloers op je eigen krullen.

Reageer op artikel:
Deze 11 tricks wil jij écht niet missen voor jouw krullende haren
Sluiten