11 wijze lessen over wimper extensions

Als je niet gezegend bent met een volle 'bos' wimpers, dan zouden wimper extensions wel eens een oplossing voor je kunnen zijn. Ooit aan gedacht om deze te laten zetten? Geen mascara meer gebruiken en een cute & fabulous look. Maar deze dingen wil je echt even weten over wimpers extensions:

1. Semi-permanente wimper extensions zijn heel anders dan die in de winkel

Semi-permanente wimper extensions worden door een echte pro aangebracht met de hand, wimper voor wimper. Deze worden niet op je wimperlijn geplakt maar op je eigen wimpers. Ze blijven ongeveer zes tot acht weken zitten en ze vallen vanzelf uit.

2. De extensions zijn geen one-size-fits-all

Als je besluit wimper extensions te nemen, dan zijn er een aantal stappen die worden doorlopen voordat ze geplaatst kunnen worden. Allereerst kies je het materiaal uit zoals zijde of een andere synthetische stof. De één is zachter en natuurlijker dan de ander.

Daarna kies je de dichtheid, hoeveel wimpers je naast elkaar wil hebben en hoeveel ruimte er tussen. Daarnaast kun je ook nog kiezen welke krul je wilt. Als laatste kies je de lengte. Lang voor sexy en kort voor neutraal.

3. Hoe langer de wimpers, hoe meer je nodig hebt

Long, longer, longest. Hoe langer de wimpers zijn, hoe meer ze uit elkaar gaan staan. Daarom is het van belang om er veel te plaatsen zodat je een volle en natuurlijke look creëert. Je bepaalt daardoor ook zelf hoe duur je het wilt maken.

4. De lijm moet twaalf uur drogen

Zodra de wimpers zijn gezet mag je twaalf uur lang niet zwemmen, je gezicht wassen, zweten of huilen. Als je de lijm niet goed laat drogen, kan het in je ogen terecht komen. Je ogen kunnen dan gaan irriteren en rood worden. Niet heel prettig, kort voor de tijd douchen is aangeraden.

5. Extensions zijn prijzig en het zetten kost je wat tijd

Je zou kunnen besparen op de kosten van mascara door het laten zetten van wimper extensions. Zeker als je gewend bent dure merken aan te schaffen. Voor een set wimper extensions ben je ongeveer 75 euro kwijt.

Vergeet alleen niet dat je je wimpers ook weer moet laten opvullen omdat ze weer uitvallen. Dit kost, afhankelijk van wanneer je het weer laat opvullen, gemiddeld zo’n dertig euro. Het laten zetten van de extensions ben je ook eventjes twee uur zoet mee, maar hey het resultaat is verbluffend.

6. Mascara is dankzij de extensions niet meer nodig

Ha, dat is mooi meegenomen. Met de extensions lijkt het alsof je altijd mascara draagt, perfect voor tijdens je work-out. Zie je er toch nog een klein beetje fantastisch uit. Je bespaart tijd in de ochtend en je bent altijd selfie ready.

7. Oefen met het aanbrengen van eyeliner

Wil je dan tóch meer make-up dragen en een lijntje op je ooglid aanbrengen, dan ben je misschien wel eventjes bezig. Eyeliner aanbrengen terwijl je wimper extensions hebt is niet makkelijk.

De wimpers zitten in de weg waardoor je niet goed ziet waar je het lijntje aanbrengt. Eyeliner aanbrengen zal je misschien iets meer tijd kosten dan normaal maar oefening baart kunst. Je make-up kun je er ’s avonds voorzichtig afhalen met olievrije doekjes.

8. Het dagelijkse onderhoud is niet geheel zonder moeite

Je wimpers kunnen in de war raken doordat je slaapt of doordat ze nat worden. Daarom heb je een schoon mascara borsteltje nodig om je wimpers weer in vorm te krijgen. Je gaat voor een natuurlijke look, niet voor de messy look.

9. Pas op voor een ooginfectie

Het kan gebeuren dat je een ooginfectie oploopt. De technicus is natuurlijk wel twee uur lang bezig met je en zit zowat met de handen in jouw ogen. Het is bekend dat er op handen veel bacteriën leven, die het ook wel fijn vinden in je oog. Je ogen zijn erg vatbaar en super belangrijk. Ga daarom altijd voor een specialist.

10. Als je eenmaal extensions hebt gehad, vind je je eigen wimpers veel te kort

Je kunt misschien een beetje teleurgesteld raken wanneer je wimper extensions zijn uitgevallen. Je was even vergeten hoe kort je eigen wimpers ook alweer waren. Dan kom je misschien wel terecht in het volgende puntje:

11. Er bestaat een kans dat je verslaafd raakt aan wimper extensions

Ondanks de kosten zijn wimper extensions natuurlijk wel ontzettend mooi. Er bestaat de kans dat je niet meer zonder kunt, omdat jij je als een ware prinses voelt en nooit meer zelf aan de slag hoeft te gaan met mascara. Heaven.

Misschien vind je dit ook interessant: 5 tips die ervoor zorgen dat jouw wimpers nooit meer instorten en fierce overeind blijven staan

Reageer op artikel:
11 wijze lessen over wimper extensions
Sluiten