11 x beautytips die je graag had willen weten toen je jonger was

Nu je de nodige beauty ervaring met je meedraagt denk je misschien nog weleens terug aan de tijd dat je net begon met het ontdekken van allerlei beautyproducten. En hoe graag had je toen geweten wat je nu weet? Daarom voor eens en voor altijd de beautytips die iedereen met vallen en opstaan heeft moeten leren.

1. Altijd je huid reinigen. Ook als het laat is geworden

En nee, daar heb je geen zin in wanneer je om zes uur ’s ochtends je bedje in wil duiken. Maar je huid zal je dankbaar zijn. In ruil voor jouw moeite beloont hij je namelijk met een zuiver, stralend gezicht. En wie wil dat nou niet? Tip voor de nachten wanneer je echt geen puf meer hebt voor je reinigingsritueel: Leg een pakje cleansing wipes op je nachtkastje. Dan kun je al liggend met één handeling zo alle make-up van je snoet poetsen.

2. Niet alle mooie kleuren staan jou ook daadwerkelijk mooi

Een blauwe metallic oogschaduw kan nog zo mooi zijn in het doosje, misschien is het niet de juiste kleur voor jouw huidtype. Hetzelfde geldt voor een rode lipstick. Er zijn zoveel verschillende tinten en niet alles staat iedereen mooi. Wanneer je erover nadenkt om een make-up collectie aan te leggen, laat je dan goed adviseren in een parfumerie. Vraag ook of ze de make-up bij je willen aanbrengen zodat je meteen ziet hoe de make-up gebruikt moet worden. Grote kans dat je zo ook meteen gratis en voor niks een aantal nuttige inside tips kunt scoren.

3. Blijf ver uit de buurt van DIY blonderingen

Het ziet er zo mooi uit op de verpakking, en nog makkelijk ook. Maar wie weleens heeft geprobeerd om van donkerbruin naar blond te gaan met een DIY haarkleuring weet dat het een mission impossible is. Laat je bij heftige kleurveranderingen altijd goed adviseren door je kapper. Hij of zij kan je ten eerste vertellen of een kleur goed bij je zal staan, ten tweede weet je zeker dat het goed komt op het moment dat je de kapper zijn werk laat doen.

4. Knip niet je eigen pony. Ook niet na het zien van een DIY tutorial

Hoewel er beslist meiden zijn bij wie het wel een succes is, eindigen de meeste DIY-pony-knipbeurten in een drama. Veel te kort, scheef of (onbedoeld) rafelig zijn nog de meest gunstige uitkomsten. Laat daarom ook je pony door een kapper onder handen nemen. Veel kappers bieden de service dat je binnen een aantal weken gratis terug mag komen voor een touch-up. Neem daarom geen risico en laat het door een professional doen, zo snel groeit je haar tenslotte ook weer niet aan.

5. Love your droogshampoo

Je wil absoluut niet met vet haar over straat. En dat is logisch. Maar elke dag je haar wassen zal er alleen maar voor zorgen dat je haar nog sneller vet wordt. En hoe langer je dit ritueel volhoudt, hoe langer het duurt om dit proces terug te draaien. Begin daarom zo vroeg mogelijk met je haar om de dag, of liever nog om de twee dagen te wassen. Gebruik in de tussenliggende dagen droogshampoo op je haarwortels om ze wat op te fluffen en op deze manier volume te creëren. Nog een voordeel: Met ongewassen haar zijn de meeste kapsels veel makkelijker te maken plus het blijft veel beter zitten. Win-win situatie.

6. Epileer met mate

Hoewel de wenkbrauwtrends veranderlijker zijn dan het weer is het altijd aan te raden om met beleid te plukken. Wanneer je geconcentreerd bezig bent met het epileren vallen er steeds meer haartjes op die ook nét even buiten de vorm vallen die je voor ogen had. Totdat je op het laatst bijna geen wenkbrauw meer hebt. Ook hiervoor geldt weer: Laat het doen door iemand die er verstand van heeft. Wanneer je eenmaal de vorm in je wenkbrauwen hebt die je wilt is het alleen maar een kwestie van de haartjes die terug groeien weghalen.

7. Maar werk wel je unibrow bij

Je wilt er tenslotte ook niet als Bert bijlopen toch? Nogmaals; laat het door een professional doen.

8. Koop de juiste kleur foundation

Ah… De juiste kleur foundation kopen is iets waar we allemaal moeite mee hebben. Wat je in ieder geval moet onthouden is dat een foundation niet bedoeld is om je bruiner te maken. Daar heb je namelijk bronzers voor. Kies een foundation in precies dezelfde tint als je gezicht. Wanneer je foundation test kun je dit het beste doen op je kaaklijn. Wanneer je de kleur uitwerkt naar je hals moet de kleur ook daar helemaal wegvallen. Kort gezegd; als je de foundation niet ziet is hij perfect.

9. Gebruik geen gekleurde poeder over je foundation

Een foundation afpoederen is een goed plan want zo blijft hij beter zitten en het zorgt voor een mat effect. Maar hou er wel rekening mee dat een gekleurde poeder over een foundation een stuk donkerder opkleurt. Beter kun je een transparante poeder gebruiken die wel zorgt voor het fixeren en het matteren maar niet voor een kleurtje.

10. Gebruik altijd (een beetje) blusher

Goed, dan heb je de juiste kleur foundation en poeder gevonden. Hoewel het ook je bedoeling was dat de imperfecties van je huid verdoezeld werden, is het resultaat zonder blusher wel heel egaal. Het haalt de uitstraling van je gezicht weg en zorgt voor een maskerachtig effect. Met een klein beetje blusher of bronzer kun je heel gemakkelijk weer een beetje kleur aanbrengen in je gezicht. Check hier welke blusher jouw kleur mooi ophaalt en je er niet als een clowntje uit laat zien.

11. Vergeet niet een SPF te gebruiken, ook wanneer je niet gaat zonnen

Het gebruik van een beschermingsfactor wordt steeds belangrijker. In de meeste dagcrèmes vind je er tegenwoordig een, maar dat is niet genoeg om je de hele dag van bescherming te voorzien. Zorg dat je in ieder geval in de lente en in de zomer een losse beschermingsfactor in je tas hebt zitten. Dit zijn kleine flesjes met een hele dunne vloeistof die je gewoon over je make-up kunt aanbrengen. Wanneer je deze standaard in je tas hebt zitten kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je spontaan op een terrasje terechtkomt.

Reageer op artikel:
11 x beautytips die je graag had willen weten toen je jonger was
Sluiten