11 x onmisbare tips voor het stylen van je gekrulde haar

Gekruld haar is prachtig, maar oh zo moeilijk te stylen. Met de juiste tips, producten en een hele hoop liefde kom je een heel eind.

1. Laat je haar knippen in een coupe speciaal voor gekruld haar

Zoek een kapper die weet om te gaan met krullend haar. Wanneer je je haar recht laat knippen betekent dit dat je altijd een blow-out nodig hebt wil je haar in model zitten. Maar wanneer je een kapsel laat knippen dat rekening houdt met de natuurlijke vorm en krul van je haar ben je flexibeler in het veranderen van stijl.

2. Föhn je haar ondersteboven met een diffuser

Wanneer je klaar bent met het wassen van je haar knijp het overtollige water dan uit je haar en maak het droog door hiervoor een t-shirt te gebruiken. Dit vermindert de wrijving en de pluizigheid. Gooi je haar hierna voorover en droog je haar tot tachtig procent met een diffuser. Door het gebruik van een diffuser krijg je mooiere krullen en minder pluis.

3. Exfolieer je hoofdhuid om opgebouwde styling producten te verwijderen.

Maak zelf een scrub voor je hoofdhuid door twee tot vier eetlepels bruine suiker te mengen met één tot twee eetlepels conditioner. Breng dit mengsel aan op je hoofdhuid en masseer het product goed in met je vingers. Spoel het hierna uit met lauwwarm water en eindig met het naspoelen met koud water.

4. Blijf weg bij borstels tenzij je je haar compleet wil ruïneren

Het borstelen van je haar zorgt ervoor dat je krullen uitwaaieren plus het trekt de natuurlijke beschermingslaag van je haarschacht af wat zorgt voor pluizig en beschadigt haar. Beter is het om je nog vochtige haar door te kammen met een kam met wijde tanden. Zo kun je toch klitten uit je haar verwijderen zonder het te beschadigen.

5. Breng producten aan op vochtig haar

Door de styling producten op nat haar aan te brengen kun je ze het beste verdelen en wordt het beter opgenomen. Zo creëer je de beste basis om je haar te stylen.

6. Investeer in een diep voedend masker

Gekruld haar mist van nature gewicht en vocht waardoor het belangrijk is om het haar gevoed en gehydrateerd te houden. Gebruik zeker één tot twee keer in de week een voedend masker om je haar gezond te houden.

7. Creëer volume met je vingertoppen om pluis te voorkomen

Gebruik je vingers om je hoofdhuid met cirkelvormige bewegingen te masseren. Hierdoor ‘open’ je je krullen zonder ze pluizig te maken, en wordt je haarstijl losser maar met behoudt van de natuurlijk vorm van je krullen.

8. Was je haar niet iedere dag maar gebruik tussendoor een droogshampoo of verfrissingsspray

Omdat krullen van nature vocht missen is het niet handig om ze elke dag te wassen. Laat in plaats daarvan de natuurlijke oliën van je haar hun werk doen. Door een verfrissingsspray te gebruiken heractiveer je de gebruikte producten weer die nog in je haar zitten, waardoor je het wassen van je haar nog een dagje (of twee) uit kunt stellen.

9. Onderga twee weken voordat je je haar kleurt een voedende treatment om de schade te beperken

Gekruld haar is breekbaarder en poreuzer dan stijl haar. Door je haar te kleuren beschadig je je haar nog meer. Door je haar van tevoren goed te verzorgen met bijvoorbeeld voedende maskers of kuurtjes kun je een hoop beschadigingen voorkomen.

10. Gebruik speciale producten voor gekruld haar en weet hoe je ze moet gebruiken

Gebruik een kapje dat elke föhn in een diffuser kan veranderen, of de Diva Dryer hair towel die je krullen droogt zonder ze te beschadigen. Wanneer je op zoek gaat naar speciale producten om je krullen te beschermen zul je ontdekken dat er een hoop hulpjes te vinden zijn.

11. Zoey tutorial

Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, check dan hier de tutorial die Zoey maakte. Zo zie je hoe zij aan haar fantastische krullen komt.

Reageer op artikel:
11 x onmisbare tips voor het stylen van je gekrulde haar
Sluiten