Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 apr 2015

11 x struggles die je meemaakt als je totaal geen avondmens bent

Je bent een avondmens, of je bent het totaal niet. Waar de één het liefst tot diep in de nacht wakker blijft, vindt de ander het om 20:00 uur wel goed zo. Een bed is immers ook heel lekker toch?

1. Al je vrienden gaan stappen maar jij bent te moe om mee te gaan

Ieder weekend krijg je weer een hoopvol WhatsAppje van je vriendinnetje(s): ‘Ga je mee?’. Je hebt inmiddels al een auto-reply aangemaakt waarin je je excuses aanbiedt en aangeeft dat je een avondje thuis blijft. Misschien wordt het tijd om te zeggen dat je nooit meer meegaat en het anders wel zelf aangeeft. Ja dat is een goed idee. Een avondje bankhangen is gewoon véél lekkerder dan zo’n rotkroeg. Je bent gewoon geen avondmens.

2. Koken is al bijna teveel moeite, helemaal als het later is dan 18:00 uur en je al langer dan 12 uur wakker bent

Je hebt er al een lange dag opzitten. Je begon met hardlopen, wat dingen in het huishouden te doen en om 8:00 uur was je al op je werk. Je dag zit er echt al bijna op als je daarna thuiskomt. De gedachte alleen al dat je nog dingen moet doen en niet lekker op de bank kan ploffen..

3. Als je een filmpje kijkt vallen je ogen dicht

Je wil het echt afkijken, écht. Je bent zo nieuwsgierig naar het einde, maar je ogen worden al zo zwaar…

4. Je vriendlief wil een potje wild vrijen maar jij hebt lucifers nodig om je ogen open te houden

Ja hallo, je bent al vanaf 6:00 uur op. Hij kwam er pas om 9:00 uur uit. Jij bent op dit moment al wel klaar met de dag en hij? Hij heeft nog alle energie van de wereld. Je ziet in zijn ogen een ondeugende blik en probeert heel snel een smoes te bedenken. Meestal is het gewoon de waarheid ‘sorry schat, ik ben te moe’. Wie heeft er nou behoefte ’s avonds als het al bedtijd is nog een potje flink tekeer te gaan?

5. Kleding klaarleggen voor de volgende ochtend kom je nooit aan toe

’s Avonds gaan je hersenen uit. Als je thuiskomt van werk dan maak je nog wat te eten klaar (of je bestelt wat), daarna nog even quality time met je bank en daarna is het echt wel klaar. Echt.

6. Als jullie naar een voorstelling/ concert gaan check je altijd hoelaat het is afgelopen en het liefste boek je een matinée

Later dan 00:00 uur wil je echt niet thuis zijn. En je kunt ook niet echt genieten van een voorstelling of concert als je al zo moe bent. Doe jou die middagvoorstelling maar. Veel fijner, kun je ’s avonds lekker op de bank hangen.

7. Op verjaardagen ben je er altijd als eerste zodat je weer snel weg kunt

Waarom beginnen verjaardagen zo laat? En waarom zijn ze altijd ’s avonds? Als ik er om 19:30 uur ben, kan ik dan om 21:00 uur weer weg? Vast wel toch. Ach ja, en ik neem wel een extra kadootje mee. Dan maakt het toch niet uit. Of ik sneak er tussenuit. Of ik zeg gewoon dat ik nog een andere verjaardag heb.

8. Je gaat met de trein zodat je het echt niet later kunt maken dan de laatste trein

Het perfecte excuus als je weet dat er eigenlijk wordt verwacht dat je tot diep in de nacht mee blijft feesten maar je daar helemaal geen zin in hebt. Die laatste trein rijdt maar één keer per avond en die mag je écht niet missen. En het is belangrijk dat je op tijd weg gaat, en daardoor kun je waarschijnlijk ook nog een trein eerder halen.

9. Als je uit eten gaat bestel je alleen het hoofdgerecht

En je reserveert ook het liefst al om 17:00 uur. Dan weet je zeker dat je om 20:00 uur uiterlijk weer op je oude vertrouwde bank zit en je daarna lekker in je bedje kunt kruipen. Heerlijk.

10. Je begrijpt niet waar mensen t over hebben als ze praten over plakvloeren en vieze kroegen want jij komt alleen als het nog schoon is

Gewoon op tijd weggaan voordat iedereen te dronken is om zijn of haar drankje recht te houden. Op tijd naar huis gaan is verantwoordelijkheid nemen en ook veel lekkerder. Ben je de volgende dag tenminste niet brak of moe.

11. Oud en Nieuw is de ergste dag/ nacht van het jaar voor jou

Wat een ellende, verplicht opblijven tot 00:00 uur en dan nog iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen waardoor je nooit voor 00:30 uur op je bed ligt. Als het er weer op zit kijk je al weer op tegen de volgende Oud & Nieuw.

Voor nu, slaap lekker.

Reageer op artikel:
11 x struggles die je meemaakt als je totaal geen avondmens bent
Sluiten