Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 27 mrt 2019

11 x waar je verdomd goed in bent als je dronken bent

Als je een fles wijn of twee op hebt lijkt je leven een totaal andere wending te nemen. Je ontpopt je tot de betere versie van jezelf. Althans, in deze dingen ben je opeens een pro:

1. Dansen

Je staat niet per se bekend als het meisje met awesome dance moves in je girl squad. Maar als je genoeg alcoholconsumpties hebt gehad, denk je dat je Beyonce’s tweelingzus bent. Je twerkt jezelf een ongeluk en je denkt dat iedereen je super sexy vindt. Vast…

2. Seks

Je ontpopt je tot een ware seksgodin. Je wilt opeens dingen met je vriend doen die je nooit wilde. Hij maakt dan ook flink gebruik van je freak-achtige gedrag.

3. Eten

Je eet gerust voor tien. Turkse pizza’s, frietjes en al het andere wat voor het grijpen ligt. Je propt ongegeneerd alles naar binnen zonder ook maar een vol gevoel te krijgen. Guinness Book of Records misschien een idee?

4. Politiek

Je hebt opeens een verrekt duidelijke mening over een bepaalde politieke partij. En je zult dit ook even heel goed laten weten aan het meisje voor je in de rij voor de wc’s. Want wat jij vindt móet iedereen weten. Desnoods google je op je mobiel de desbetreffende bron nog even op om je mening te onderbouwen.

5. Advies geven

Tegen een wildvreemde: ‘Is dat jouw vriend? Ik denk echt dat je veel en veel beter kunt krijgen. Hij is écht niet goed voor je. Je moet dat doen waar jij gelukkig van wordt schat. Je leeft maar één keer.’ Serieus?

6. Complimenteus zijn

Normaal kijk je alleen naar het mooiste meisje in de kroeg met een beetje jaloezie. Maar nu storm je op haar af om haar te vertellen hoe beeldig ze is. Zij vraagt zich af of je misschien een beetje bi bent…. Maar ook je beste vriendinnen komen aan bod. Iedereen is nét zo mooi als Doutzen Kroes en Adriana Lima.

6. Deals sluiten met de barman

Je laat hem zien dat je nog maar slechts twee euro hebt en dat je daar het lekkerste drankje voor wilt hebben. Of je vraagt schaamteloos om nog een ronde gratis shotjes voor jou en je acht andere, al veel te dronken vriendinnen.

7. Vrienden maken

Iedereen in de tent is je beste vriend of vriendin. Je doet er ook niet moeilijk over om nummers uit te wisselen om volgende week echt even gezellig te gaan lunchen. Juist, met iemand die je amper kent.

8. Zingen

Tijdens de karoakeavond met je vriendinnen doe je je ogen dicht en denk je dat je Celine Dion bent die de sterren van de hemel zingt. Je vriendinnen moedigen je brullend toe.

9. Liefdesverklaringen afleggen

Je houdt van je vriendinnen, van je lover, van je familie, eigenlijk van iedereen. En dit zal je iedereen eens even vertellen. Poëtische teksten vloeien uit je vinger die vliegensvlug over je smartphone gaat. Je kan je niet anders voorstellen dat iedereen tranen van ontroering in hun ogen zal krijgen bij het lezen van dat prachtige WhatsAppje. Helaas zijn het vaak tranen van het lachen. Ach, ook goed.

10. Overtuigen

Wil iemand uit je girl squad weg? Dacht het even niet. Je noemt tientallen redenen op waarom ze niet weg kan gaan: ‘We zijn nu nog jong’, ‘Je hebt toch geen kind die je moet verzorgen thuis?’, ‘We drinken er nog ééntje‘, ‘Je gaat áltijd als eerste weg’, ‘Samen uit, samen thuis’ enzovoorts.

11. Zorgeloos zijn

Dat morgen om 07:00 op moet staan omdat je moet werken? Dat zal je dit keer echt oprecht een zorg zijn. Tot je de volgende ochtend met een bonkende hoofd en een weeïg gevoel in je maag op kantoor verschijnt. Maar wát was het gezellig.

LEES OOK: Dit zijn de 6 ongeschreven regels die elke partysquad heeft

Reageer op artikel:
11 x waar je verdomd goed in bent als je dronken bent
Sluiten