Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 11 apr 2016

12 redenen waarom we allemaal New York een magische stad vinden

New York City, de stad waar niemand slaapt. De stad waar Frank Sinatra zo mooi over zong. De stad waar Alicia Keys maar geen genoeg van krijgt. De stad waar hard werken een must is en dromen worden waargemaakt. Om deze redenen willen we er allemaal naartoe:

1. De fashion

In New York kun je de meest extravagante fashion statements zien. In New York willen veel mensen uitblinken in hun eigen stijl en niet lijken op de ‘massa’.

2. Het eten

Door alle culturen die te vinden zijn in New York, is het eten ge-wel-dig. Als je in New York naam voor jezelf wilt maken, dan is het belangrijk de de meest originele ideeën te verzinnen. De culinaire lekkernijen zijn daarom ook onverslaanbaar. Waar anders kun je regenboog bagels vinden?

3. De mogelijkheden

If you can make it there, you can make it anywhere. In New York zijn ze constant op zoek naar nieuw talent. Dit kan op gebied van kunst en muziek, maar ook op zakengebied.

4. De skyline

Door alle waanzinnig hoge gebouwen is de skyline van New York legendarisch. De bruggen die met Manhattan verbonden zijn, zijn de finishing touch.

5. De muziek

De geboorteplaats van Hip Hop. New York is zo multicultureel dat je een mengelmoes van allemaal verschillende stijlen kunt vinden. Muziek uit New York heeft iets authentieks.

6. Central Park

Central Park is 280 hectare aan groen, midden in betonwereld. Een prachtig park waar je concerten en voorstellingen kunt zien. Blijf er alleen uit de buurt na zonsondergang, dan kan het nogal gevaarlijk zijn.

7. Het uitgaan

New York is dé plek voor cocktails. Veel cocktails zijn er daadwerkelijk uitgevonden. De bars en clubs zijn even apart als het eten dat er te vinden is. Alles moet zo origineel mogelijk zijn in New York, zo ook het uitgaansleven. Burlesque, house, punkers, voor ieder wat wils. En je kijkt je ogen uit.

8. De excentriekelingen

De mensen die over straat lopen in New York zijn soms zo apart, dat het lijkt alsof ze regelrecht uit een filmscène zijn gelopen. Woody Allen heeft veel van zijn personages gebaseerd op de fantastisch vreemde mensen die de straten van New York bewandelen.

9. De entertainment in de metro

Wil je een mini concert of dansvoorstelling zien als je reist? Dan ben je in New York op de juiste plek. De hele dag door zijn mensen in de metro’s en metrohaltes aan het optreden. En veel ervan zijn indrukwekkend goed.

10. Broadway

Daar waar musicals groot zijn geworden. Je telt pas echt als je op Broadway hebt gestaan. Het beste van het beste. Off Broadway is net een gradatie lager en Off-Off Broadway is vaak niet al te best. Maar het hoort allemaal bij New York en dat maakt het toch speciaal.

11. New York slaapt niet

Als je midden in de nacht honger of dorst hebt, dan kun je het beste naar New York verhuizen. Ze nemen 24/7 namelijk heel serieus. Veel bedrijven doen nooit hun deuren dicht.

12. Celebrity’s lopen rond als gewone mensen

Het is niet vreemd als in New York een superster je taxi steelt of dat Robert Pattinson voor je staat in de rij voor de koffie. Celebrity’s in New York zijn daar gewoon New Yorkers. En daar zijn ze trots op.

LEES OOK: Kiss me NY: Meisje zoent vreemden op het station

Reageer op artikel:
12 redenen waarom we allemaal New York een magische stad vinden
Sluiten