Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty & Style 15 september 2017

12 struggles die vrouwen met steil haar maar al te zeer zullen beamen

Hoewel het overgrote gedeelte van de vrouwen misschien droomt van het hebben van perfect steil haar, is het eigenlijk één grote illusie. Steil haar is een compleet drama. Waarom? Dames met steil haar, verenig u en haal uw harten op:

1. Volume krijgen is onmogelijk

Laten we meteen met het grootste probleem beginnen. Steil haar heeft geen volume, hoe kort we het ook knippen. Je kunt het alle kanten opgooien, er eindeloos producten in smeren en er de beste föhnbeurt tegenaan gooien, maar na tien minuten zit het gewoon weer precies zoals het eerst zat, namelijk plat.

2. Het is meestal dun

Van nature steil haar hebben gaat meestal samen met het hebben van dun haar. Dat houdt in dat wanneer we oud worden, ons haar ook sneller uit zal vallen. Daarbij versnelt het proces alleen maar wanneer we ons haar krullen en/ of steil maken (ja, je haar stijlen wanneer het al steil is is een ding, oké).

3. Je kunt er niet mee variëren

Gels zorgen voor vet haar, krullen zakken weer uit en ja, eigenlijk hangt iedere poging tot ‘mooi haar’ er na een uurtje wel weer dramatisch bij.

4. We zien er eigenlijk altijd veel te degelijk uit

Tja. Soms willen we er gewoon stoer uitzien, als een echte rockchick. Is dat mogelijk? Nee, want ons haar zit altijd alsof we bij onze oma op bezoek gaan. We weten dat dit een raar ding is om te haten, maar geloof het maar gewoon. Het is huilen.

5. Regen zorgt ervoor dat we eruit zien als verregende ratten

Dames met krullen, we weten dat jullie ook ongelukkig worden van de regen aangezien jullie haar dan ontploft. Echter houden jullie er nog een vorm van volume aan over. Wij zitten met een soort van natte dweil meets verloren ratje.

6. Het mag dan steil zijn, het zit zó in de knoop

Alles werkt ons tegen. Het dragen van een sjawl, een muts, of wat dacht je van kleren passen a.k.a o-ver-al statisch haar. Maar ook even kroelen met je vriend, een slaapje hier en daar of een rommelige staart. Je bent binnen no time de sjaak.

7. Het wordt soms zo vet dat we er een ei mee kunnen bakken

Heerlijk, van dat glanzende haar waar je de hele dag doorheen kunt gaan, niet? Nee. Want doordat we het telkens terugschuivende haar weer aan de kant moeten gooien, wordt ons haar binnen een mum van tijd ranzig. Ja, ranzig. Vet is al bijna te min om het te beschrijven.

8. En natuurlijk: paardenstaartdeuken

Oh. My. God. Paardenstaartdeuken. Wat een hel. Is er iets ergers dan paardenstaartdeuken? Nee.

Ben je echt inspiratieloos met je haar? Misschien helpt dit lookbook je uit je dip.

Reageer op artikel:
12 struggles die vrouwen met steil haar maar al te zeer zullen beamen
Sluiten