Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 1 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

12 voordelen die vrouwen hebben die zich basic kleden

Je hebt vrouwen die niet genoeg accessoires kunnen dragen en gek zijn op laagjes, kekke printjes en ietwat bizarre patronen. Aan de andere kant heb je de vrouw die er altijd heerlijk basic uit ziet. Die niet houdt van alle poespas en tierelantijntjes maar er wel stijlvol uitziet. Die vrouw herkent dit vast:

1. Je ziet er altijd goed uit

Je kan met een goede basic look simpelweg nooit de plank mis slaan. Een jeans met een mooi zwart topje en een paar killer heels vindt iedereen mooi.

2. Je bent heel snel aangekleed

Je outfit bestaat vaak maar uit drie of vier kledingstukken waardoor je ‘s ochtends heel rap je kleding aan hebt. Vrouwen met laagjes en gekke kledingstukken zoals een topje met duizend ritsjes en friemels kunnen daar nog wel eens wat langer over doen. Plus je hoeft niet uren voor de kast te staan en jezelf af te vragen wat je nu weer aan kan trekken.

3. Less is more

Jij kan dit gezegde altijd gebruiken als iemand commentaar op je hebt omdat je altijd een soort van hetzelfde aan hebt of maar drie kleuren draagt.

4. Je hebt nooit miskopen

Want je weet heel goed wat je wel en niet wilt hebben. Mooie basic kledingstukken kunnen never nooit een miskoop zijn. Ze komen namelijk altijd van pas en staan zelfs op je slechtste dag nog beeldig.

5. Je hoeft bijna nooit iets te passen

Want je weet precies hoe je favoriete stofjes vallen en welke kleuren je goed staan. Je koopt namelijk nooit iets waarvan je, als je het niet aan hebt, niet kan zien wat het is. Als je het wel doet kom je er achter dat het een jurk was in plaats van een vest. Waarom zou je die verwarring willen?

6. Niemand zal jouw look afkeuren

Basic is oprecht mooi en niemand kan het echt afschuwelijk lelijk vinden. Er wordt wel anders gedacht over vrouwen die een voorliefde hebben voor kleding met glitter. Daar ben je dol op of je vindt het verschrikkelijk. Dat probleem heb jij nooit.

7. Je kan alles in tien verschillende kleuren kopen

Ja want je hebt nooit genoeg van die te mooie shirtjes. Uiteraard koop je het dan wel weer in tien tinten grijs, zwart, donkerblauw, donkergroen of wit. Maar dat ter zijde, ahum.

8. Makkelijk combineren

Basic past bij basic, kortom alles past bij elkaar. Als je zou willen zou je met je ogen dicht iets uit je kast pakken en dan nog is het een prima combi.

9. Je bent nooit overdressed

Want basic kan niet overdressed zijn. Je kan met je basic lookje overal verschijnen en hoeft je ook niet perse weer om te kleden omdat je er te opvallend uit ziet. Best wel een fijn en veilig gevoel.

10. Je kleding blijft langer leuk

De trend stippen, sterretjes en andere gekke taferelen heb je vriendelijk bedankt. Ook niet handig want die kleding is na een aantal maanden alweer helemaal over. Als je dan een keer iets duurs koopt hoef je je niet schuldig te voelen, basic is namelijk niet zo trendgevoelig.

11. Het is overal verkrijgbaar

Stap een winkel binnen en je kan altijd wel iets vinden wat je leuk vindt. Nou ja oké, behalve de winkels waar ze hysterische printjes en opdrukken verkopen. Nee, we gaan niet vertellen over welke winkel we het hebben.

12. Er is meer aandacht voor je mooie koppie

Omdat je je kleding rustig en simpel houdt valt jouw gezicht veel meer op. Je mooie ogen zullen nooit te kort worden gedaan en ook je perfect geëpileerde wenkbrauwen krijgen hun verdiende aandacht en complimentjes. Je ware ik valt op, en dat willen we eigenlijk allemaal wel.

Reageer op artikel:
12 voordelen die vrouwen hebben die zich basic kleden
Sluiten