Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 mrt 2019

12 x dingen die wij als vrouwen nóóit meer willen horen

Er zijn van die opmerkingen die verboden zouden moeten worden. Wij somden deze twaalf voor je op en roepen nu gelijk een verbod in op deze zinnen:

1. ‘Je bent schattig’
Schattig? Schattig? Zei je dat nou écht? Schattig zeg je tegen je puppy, of tegen je neefje of nichtje. Maar hallo, je ontmoet me net en dan noem je me schattig. En bedankt. Knap, mooi of smoking hot was beter geweest.

2. ‘Je hebt echt een beeldschoon gezichtje’
Ohja, en de rest dan? Is dat niet goed genoeg?

3. ‘Hey, lach eens’
Ehm waarom? Je hebt niet een grappig grapje gemaakt, of iets leuks gezegd, of ook maar geprobeerd mij aan het lachen te maken. En ik lach duidelijk niet om jou als persoon dus laat me met rust. Dank.

4. ‘Het is wel fijn hè? Die mannen die drankjes voor je kopen’
Ja ontzettend fijn. Ik heb ook een post-it op mijn hoofd waarop staat ‘koop een drankje voor mij ik ben een vrouw’. Komt het niet in je op om misschien te vragen wat ik verder doe in mijn leven? Dan had je namelijk geweten dat ik heel goed in staat ben om mijn eigen drankje te kopen.

5. Nadat je een salade hebt besteld: ‘Ben je op dieet?’
Nee ik bestel een salade omdat ik de afgelopen vijf dagen zo ongezond heb gegeten dat mijn lichaam gilt om groenten. En daar luister ik na vijf dagen eindelijk eens naar.

6. ‘Voel je je oké? Je ziet er moe uit’
Of ik nou wel of geen goede nachtrust heb gehad, ik wil dit liever niet horen. Nu ben ik me er heel erg bewust van dat ik er blijkbaar niet goed uitzie vandaag. Laat deze opmerking maar gewoon achterwege. We zitten niet meer in de kleuterklas, daarom ben ik misschien wel even moe ja.

7. ‘Je hebt je kapsel veranderd’
Je bedoelt, ik zie dat je je haren hebt geknipt maar ik vind het zo afschuwelijk dat er niet iets leuks over kan zeggen, maar de verandering is wel zo groot dat ik er ook niet niets van kan zeggen, vandaar dat ik maar zeg dat je het anders hebt.

8. ‘Je bent nog single omdat je de verkeerde mannen aan de haak slaat’
Je weet dat ik het A) niet leuk vind om single te zijn en dan zeg je B) dat het ook nog eens aan mij ligt? Thanks vriendin.

9. Nadat je terugkomt van vakantie: ‘Waar is je bruine kleurtje? Je bent toch op vakantie geweest?’
Ja, maar in tegenstelling tot jou voorkom ik dat ik later rimpels krijg en andere enge huidziektes en smeer ik me in met een sunblock. Mijn huid is mij later dankbaar.

10. ‘Je ontmoet de juiste man als je ophoudt met zoeken, echt waar’
Dit laat me een stuk beter voelen nu je weet dat ik wél aan het zoeken ben, en ook al een tijdje. Wanneer is iemand nou niét opzoek naar die alles verslindende liefde? Degene die zeggen dat ze niet zoeken zijn degene die geen slechte date verhalen meer durven te vertellen tegen hun vriendinnen.

11. ‘Je hebt je best gedaan’
Het is niet gelukt, waardoor de conclusie die jij nu hebt getrokken compleet bullsh*t is.

12. ‘Alles gebeurt om een reden’
Nee dat is niet waar. Het gebeurt omdat het leven af en toe nou eenmaal oneerlijk is. En niet leuk. Al die ellende in de wereld heeft geen reden, het is gewoon verschrikkelijk. En ik verdien een knuffel.

Reageer op artikel:
12 x dingen die wij als vrouwen nóóit meer willen horen
Sluiten