12 x struggles die werkelijk iedere vrouw heeft met het wassen van haar haren

Soms valt het niet mee om vrouw te zijn. Behalve dat we ongesteld worden en op hakken lopen soms echt een crime is, is ook ons haar wassen een heuse struggle. Ja, die mooie, glanzende lokken komen er er niet zonder slag of stoot.

1. Plannen wanneer je je haar gaat wassen is een heel issue

Je wilt immers niet iedere dag je haar wassen. Is het niet omdat het niet goed is voor je haar, dan wel omdat het wassen, drogen en stylen van je haar gewoon heel veel tijd kost en gedoe is.

Maar het plannen van je haarwassessie is óók een heel gedoe. Want je wilt het wassen nadat je hebt gesport, maar ook voor dat feestje. Maar ook weer ná het feestje, want dan stinkt het waarschijnlijk naar bier en rook.

Dus eigenlijk is het het beste om twee dagen voor het feestje of festival je haar te wassen, alleen dan heb je mooi haar op het feestje én kun je het daarna wassen.

2. Je weet dat je klitten gaat krijgen

Haar wassen betekent standaard: klitten, van het masseren met de shampoo in je haar. En dan moet je er weer van alles in smeren, crèmes, serums, oliën, leave in conditioner, zodat je er daarna voorzichtig met een borstel doorheen kunt gaan.

3. Soms schuimt je shampoo niet genoeg

Genoeg, naar jouw voorkeur dan. Want hoe goed het product schuimt zegt helemaal niets over hoe schoon je haar wordt. Maar het is toch wel fijn als je flink schuim op je hoofd hebt. Toch, zodra je meer shampoo hebt gepakt, voel je je schuldig. Want goedkoop is het allemaal niet.

4. Je haar zit het beste op de tweede dag

Maar om de tweede dag te bereiken zul je eerst door de eerste dag moeten. De dag dat je haar er slap bij hangt.

5. Of je haar zit juist prachtig op de eerste dag waarna het bergafwaarts gaat

Het liefst zou je je haar iedere dag wassen. Maar één: daar wordt je haar niet happy van. En twee: dat kost gewoon heel veel tijd. Maar je wil er ook niet uitzien als een zwerver. Dit is een groot probleem. En in het geval van meerdaagse festivals zelfs een regelrechte ramp.

6. Voor de iedere dag wassers: mensen oordelen continu

Zodra de vraag ‘hoe vaak was jij je haar?’ hebt beantwoord met ‘iedere dag’ gaan alle remmen los bij andere vrouwen. En dan komen de opmerkingen: of ‘Dan ben je vast heel ijdel want ik heb daar geen tijd voor’. Ja, je weet dat het slecht is en ja, je bent best een beetje ijdel.

7. Je hebt ooit gelezen dat het goed is om met koud water te spoelen

En je wilde dat je het niet wist. Want nu denk je iedere keer dat je je haar wast aan hoe slecht het hete water is voor je lokken. En vervolgens sta je onder een koude straal. Brrr.

8. Je conditioner is veel sneller op dan je shampoo

Dat is gewoon irritant.

9. Als je lang haar hebt is je haar ontiegelijk zwaar als het nat is

En je loopt ook nog een tijdje met een handdoek op je hoofd, waardoor het nóg zwaarder wordt. Je zou er kramp in je nek van krijgen. Levensgevaarlijk, dat haar wassen.

10. Na het haar wassen komen nóg meer struggles

Wel of niet föhnen? Het is beter om het aan de lucht te laten drogen,maar het duurt ook uren. Om nog niet te spreken over het stylen van je haar. Denk: steil- en krultang, haarlak, -mousse, wax, de hele mikmak.

11. Soms denk je dat je kaal wordt

Want er zitten zó veel haren in het doucheputje als je hebt gedoucht. En er zitten veel haren in je borstel én er liggen heel veel haren op de grond als je hebt geföhnd. Dit kan nooit goed zijn.

12. Je bent verslaafd aan droogshampoo

En wel om alle bovengenoemde redenen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Ben je je mooie krullen kwijtgeraakt door de jaren heen? Zo krijg je ze terugkrullenterug

Reageer op artikel:
12 x struggles die werkelijk iedere vrouw heeft met het wassen van haar haren
Sluiten