Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 juni 2019

12 x waarom bazige vrouwen winnen in het leven

Een bazige tante zijn zou je misschien niet meteen zien als iets positiefs, maar dat is het toch zeker wel. Bazige dames winnen namelijk stiekem in het leven. Zowel op werk, in vriendschappen als in hun relaties. En stiekem zijn we allemaal wel eens bazig, toch?

1. Ze nemen geen blad voor de mond

Ze weet wat ze wil en weet wat ze denkt, waardoor ze niet snel een blad voor de mond zal nemen. Dat zorgt soms dat mensen een hekel aan haar krijgen, maar nou en? Je kunt nooit iedereen te vriend houden en laat in ieder geval niet over zichzelf heenlopen.

2. Ze zeggen het gewoon als ze iets willen

Waarom niet gewoon uitspreken als je naar iets verlangt of juist vervelend vindt? In het kader van ‘eerlijkheid duurt het langst’ moet het toch gewoon kunnen. En het levert je alleen maar dingen op. Ideaal dus.

3. Ze nemen geen nee voor een antwoord

Waardoor ze natuurlijk veel meer gedaan krijgen. Heel irritant, maar natuurlijk zeer effectief voor de bazige dames in kwestie.

4. Ze zijn niet bang om anderen mensen te vertellen hoe het in elkaar zit

‘Luister nou, je gaat er gewoon nooit uitzien als een model. Hoe vaak je je haar ook verft of je make-up blijft aanvullen, het gaat hem gewoon niet worden’. Hard? Ja. De waarheid? Misschien. Eigenlijk wel verhelderend? Juistem.

5. Uiteindelijk krijgen ze alles gedaan

En weten ze hoe ze knopen moeten doorhakken. Dat is toch wel erg bewonderenswaardig. Je mag je dan vaak genoeg ergeren aan hun doorzettingsvermogen, maar het is iets waarvan jijzelf misschien soms ook wel zou willen dat je het had.

6. Ze zijn zelden ergens bang voor

Wat jou eigenlijk ook wel een veilig gevoel geeft in lastige situaties. Je bent zenuwachtig voor een presentatie en kijkt even je vriendin aan: ‘Joh doe normaal, die mensen weten het toch nooit beter dan jijzelf? Gewoon knallen en daarna trakteer ik je op meerdere cocktails. Beuken nu.’ Man, wat hou je toch soms van je bazige vriendinnetje.

7. En zijn gék op een uitdaging

Super stoer toch, die bazige tantes? Ze deinzen zelden ergens voor terug en dat is een eigenschap die we onszelf eigenlijk allemaal zouden moeten aanleren. Maar hé, bazige meisjes winnen niet voor niets in het leven.

8. Waardoor je weet dat je op ze aankunt

Als je iets vraagt van je bazige vriendin en ze zegt toe, dan weet je dat het gebeurt. Hoe heerlijk is dat en van hoeveel andere vriendinnen kun je dat zeggen? Je kunt op ze bouwen, omdat wanneer ze toezeggen, ze het natuurlijk wel moeten doen. Anders raken ze met hun ego in conflict en daar willen we niet eens over beginnen.

9. Vrouwenpower is hun motto

Wat echt gruwelijk inspirerend werkt. Genderrollen spelen geen rol (ha) voor bazige dames. Ze laten niet over zich heenlopen en zijn al helemaal niet bang voor mannen. Girlpower!

10. Ze draaien niet om de zaken heen

En hoewel hun hardheid soms pijn kan doen, hou je des te meer van ze. Ze wijzen je op het feit dat je echt je financiën op orde moet brengen en die ruzie met je andere vriendin moet bijleggen omdat jij echt fout zat. Mega irritant, maar wel een goede reality check.

11. En zijn vaak ook nog eens de meest hilarische mensen

Want simpelweg benoemen hoe het is, is al grappig op zich. ‘Haar wenkbrauwen zien eruit alsof ze haar jongeren broertje ze heeft laten epileren en er vervolgens weer met Playdough heeft proberen aan te plakken’. Ja, daar kun je toch niet niet van houden?

12. En in relaties?

Zijn ze natuurlijk een pain in the ass, maar weten ze precies wat ze willen. Maar het mag. En zolang je luistert naar anderen om je heen, en lief voor ze bent, is het prima om af en toe de regels te volgen van een bazige vrouw.

Reageer op artikel:
12 x waarom bazige vrouwen winnen in het leven
Sluiten