Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 11 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

12 x waarom jouw beste vriendin de allerbeste vriendin van de wereld is

Je hebt vriendinnen, je hebt goede vriendinnen en je hebt je allerbeste vriendin. Zij heeft een speciaal plekje in je hart. Je beste vriendin is de grootste schat ooit en wel hierom:

1. Een stilte is nooit ongemakkelijk met haar

Oké, jullie kletsen non stop. Maar áls je dan een keer moe bent en het te veel energie kost om je mond open te doen, dan is dat ook geen probleem. Het voelt nooit raar met je beste vriendin.

2. Ze voelt als het zusje dat je nooit hebt gehad

Of als een extra zusje. Zelfs als jullie elkaar maanden niet hebben gezien – omdat ze aan de andere kant van het land woont of omdat ze zo’n lucky bastard is die als een moderne nomade de wereld over reist – voelt het super vertrouwd om haar weer te omhelzen.

3. Ze redt je uit de meest benarde situaties

Van terror dates bijvoorbeeld. Of als ex ineens voor je neus staat. En als je met een slok te veel op ineens wilt strippen op de bar, dan loodst zij je behendig een andere kant op.

4. Je kunt haar alles vertellen. Echt álles

Hoe je nieuwe lover bevalt tussen de lakens, hoe irritant je moeder soms kan zijn en dat je last hebt van – eh – wat lichamelijke ongemakken en twijfelt of je een soa-test moet doen. Zij huilt, lacht en leeft met je mee.

5. Ze staat achter je

Als iemand een roddel over jou verspreidt of een gemene opmerking maakt, is zij daar. Met haar valt niet te sollen. Ze komt altijd voor je op, no matter what.

6. Ze is eerlijk

Staat die nieuwe jurk je zozo, dan zal ze zeggen dat je beter een andere kunt aantrekken. En als het echt weer tijd is om het haar van je bovenlip te verwijderen, komt zij met waxstrips aanzetten. Soms hebben jullie wel heftige discussies, door al die eerlijkheid. Dat geeft helemaal niets, want jullie weten dat het altijd weer goed komt.

7. Je kunt helemaal jezelf zijn bij haar

Als je een keer je dag niet hebt, hoef je niet de schijn op te houden. Je mag gewoon lekker tegen haar aanzeuren. Vindt ze helemaal niet erg. Maar de kans is groot dat ze je binnen no time weer aan het lachen heeft gekregen.

8. Ze luistert naar je

Ook als je al honderd keer hebt vertelt dat je ex echt de grootste sukkel uit de geschiedenis van de mensheid is. Ze is nooit verveeld en let altijd op als jij aan het woord bent.

9. Ze maakt tijd voor je

Je hebt vriendinnen die al ieder weekend tot aan Kerst plannen hebben gemaakt en écht geen tijd hebben voor een kop thee of borrel. Iedereen is druk druk druk, super irritant. Je weet niet hoe ze het doet, maar je bestie maakt wel tijd voor je.

10. Ze doet wat ze belooft

Niets zo erg als een vriendin die op het laatste moment afbelt. Of je ergens mee zou helpen, maar er vervolgens nooit meer op terug komt. Gelukkig staat je beste vriendin altijd voor je klaar en komt ze haar belofte na.

11. Ze is niet jaloers

Als je even wat meer tijd wilt doorbrengen met je nieuwe lover, begrijpt ze dat. En dat je op een feestje ook met andere mensen kletst? Logisch vinden jullie, want jullie komen toch altijd weer bij elkaar terug.

12. Ze denkt aan je

Die mega grote verjaardagskaart die niet door je brievenbus past? Van haar. Als je moet afrijden, een sollicitatiegesprek hebt of een date, is zij de eerste die je succes wenst en de eerste die vraagt hoe het is gegaan. Andere vriendinnen stellen je nog wel eens teleur – echt niet cool dat een vriendin je verjaardag was vergeten – maar je BFF is de attendste persoon op aarde.

Van series kijken word je een betere vriendin

Echt waar, onderzoek heeft het aangetoond. Klik op de foto om verder te lezen.

Reageer op artikel:
12 x waarom jouw beste vriendin de allerbeste vriendin van de wereld is
Sluiten