12 x waarom sporten óók goed is voor je brains

Sporten, je houdt ervan of je vindt het vreselijk. Ook al doe je het soms met tegenzin, vaak heb je daarna toch het gevoel dat je de hele wereld aankan.

Dat sporten niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je mind is misschien niets nieuws. Maar misschien wist je niet dat sporten ook heel goed is voor je brains.

1. What doesn’t kill you…
Je spieren zijn sterker dan je af en toe denkt. Als je bezig bent met een goede workout en je voelt dat je echt niet meer verder kan, probeer deze gevoelens dan af te sluiten. Zodra je controle hebt of je brains zul je zien dat je echt nog wel verder kan met sporten.

2. Waarom was ik ook alweer boos?
Sporten kan ook een heel goede afleiding zijn van je problemen. Zodra je je goed aan het concentreren bent op je buikspieroefening zul je snel vergeten waar je ook alweer zo gestresst en boos over was.

3. Happy
Van sporten word je vrolijk. Een goede workout zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt en laat dat nou juist het stofje zijn waar je een gelukkig gevoel van krijgt.

4. And I’m feeling good
Als je in de ochtend sport, zal je de hele dag rondlopen met een goed gevoel over jezelf. Je zult merken dat je de dag gezond doorbrengt; lekker gezond lunchen en de trap nemen in plaats van de lift. Ze zongen niets voor niets: It’s a new dawn, It’s a new day…

5. Rustig gevoel
Een dag vol stress gehad op je werk of ben je boos omdat jouw favoriete mascara uit het assortiment gaat? Zet deze gevoelens dan om in een goede workout. Je zult zien dat een flink kwartiertje rennen op de loopband je een stuk rustiger gevoel geeft.

6. Wake up
Een workout in de ochtend geeft jou een veel wakkerder gevoel dan een goede kop koffie. Ga lekker een rondje rennen ‘s ochtends in het park en je zult merken, let’s do it today.

7. Een hele mooie dag
En je zult merken, als je zo’n fijne ochtend hebt gehad, zul je de dag goed productief doorbrengen op je werk. Mailtjes beantwoorden? Check. To do list af? Check. Gezellig kletsen met collega? Dubbel check.

8. Zelfvertrouwen
Ook al zie je er misschien niet op je verleidelijkst uit tijdens het sporten, je boost wel enorm je zelfvertrouwen. Zeker als je nog onschuldig en sexy je squats doet. En dan natuurlijk vooral als er een leuke man in de buurt is.

9. Routine
Frequent sporten zorgt voor een goede routine in je leven en zo ook voor meer discipline. Sporten kan je week lekker doormidden breken of je dag minder ellenlang laten duren.

10. Sport je slim
Sporten is super goed voor je hersenen, het zorgt er namelijk voor dat je bloed beter stroomt door je lichaam. Je zult merken dat je meer gefocust bent. Ook zorgt sporten voor het creëren van nieuwe hersencellen en een beter geheugen.

11. Creatief
Een work ut kan ook jouw creativiteit enorm bevorderen. Misschien krijg je jouw beste idee ooit wel terwijl je aan het spinnen bent.

12. Motivatie
Na het sporten zul je nog veel energie hebben en zo gemotiveerd zijn om van alles te doen. Schoonmaken, boodschappen, shoppen? Let’s do it.

Liever niet alleen sporten? Wij vertellen je hier waarom sporten met je lover super leuk is.

Reageer op artikel:
12 x waarom sporten óók goed is voor je brains
Sluiten