Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 20 mrt 2016

13 momenten waarbij je beseft dat je nu écht volwassen bent

Als kind kun je niet wachten tot je volwassen bent. Als je eenmaal echt volwassen bent, wens je weer zorgeloos jong te zijn. Maar de overgang van jeugdige adolescent naar volwassen zijn is niet vast te leggen. Je hebt opeens gewoon door: Sh*t, volgens mij ben ik een volwassene. Deze gedachtegang wordt meestal op de voet gevolgd door een 'F*ck it happened´ blik. Hier wat herkenbare momenten voor mensen die net beseffen dat ze bij de oudjes horen.

1. Jonge mensen zijn opeens zó jong

Als je uitgaat en je de jonkies ziet rondhuppelen, kun je alleen maar zuchten. Moeten ze allemaal zo overdreven luidruchtig doen? Hoe moet je nu een normaal gesprek voeren?

2. Post krijgen is niet meer spannend

Vroeger juichte je toen er iets voor jou bijzat. Nu weet je dat het of rekeningen zijn of belastingbrieven of andere onzin dat net zo oninteressant is.

3. Maandagavond is geen avond om je te bezatten

Je bent je erg bewust van de kater die gaat plaatsvinden als je teveel drinkt. Dan toch maar op een schappelijke tijd naar huis, twee aspirines erin en een groot glas water drinken.

4. Spulletjes kopen voor je huis

Je huis versieren is bijna even leuk als nieuwe kleding kopen. Opeens ben je je vriendinnen aan het bellen over het té leuke lampje dat je hebt gekocht voor in de woonkamer.

5. Je maakt tijd vrij om het huis te poetsen

Schoonmaken blijft een taak, maar je geniet zó intens erg van het effect van een schoon huis, dat je er toch zin in krijgt. Heerlijk als alles zo fris is.

5. Je doet de afwas gelijk na het eten

Of misschien de volgende ochtend, maar je laat het niet meer staan. Het is én vies en vervelend om naar te moeten kijken.

6. Laat opblijven is niet meer spannend

Vreemd hoe het kan, dat als er niemand is om je naar bed te sturen, je het opeens niet erg vindt om op tijd naar bed te gaan.

7. Je wordt niet altijd meer om je ID gevraagd bij het kopen van wijn

Dit is eigenlijk heel fijn, maar toch ook een tikkeltje beledigend. Hoezo gaan ze er vanuit dat je oud genoeg bent? Je bent nog zo mooi en jeugdig.

8. Je wil afspreken met je ouders

Toen je tiener was, was het echt not done om dingen met je ouders te doen. Zeker niet als je met je vriendinnen kon afspreken. Maar nu mis je hun en wil je bijkletsen.

9. Je gaat verantwoordelijk met je geld om

Alles uitgeven aan nieuwe schoenen? Er is geen magische koelkastfee die de koelkast voor je gaat vullen als je blut bent. Dan maar geleidelijk aan sparen, want het is niet alsof je die schoenen niet gaat kopen. Je bent volwassen, niet gek.

10. Je voelt je aangesproken als iemand je mevrouw noemt

Eind tienerjaren was dit nog heel vreemd en keek je wild om je heen, om te zien tegen wie ze het wel hadden. Maar tegenwoordig vind je het doodnormaal en reageer je verontwaardig als iemand je ‘meisje’ noemt. Pardon?

11. Bellen met de belastingdienst

Niet alleen is dit niet meer vreemd, je bent het zelfs gewend. Je hebt waarschijnlijk zelfs bijna ruzie gehad aan de telefoon. En je hebt geleerd namen te vragen, zodat je de volgende keer kan zeggen wie je gesproken hebt.

12. Etentjes hosten

Je hebt je eigen plekje en je kan nu als volledige volwassene een etentje organiseren voor je vrienden. En nee, je haalt geen diepvries pizza. Je kookt daadwerkelijk voor je gasten en je kiest wijn die erbij past.

13. Je kan kopen wat je wil

Je moet er misschien wat verantwoordelijker mee omgaan, maar het is jouw geld en je kan ermee doen wat je wil. Niemand die tegen je zegt: ‘Zou je dat nou wel doen?’.

Het is officieel. Je bent er. Je hebt het gehaald. Je bent volwassen. Het klinkt misschien als het begin van het einde, maar het leuke is dat je nog steeds zo gek mag doen als je zelf wil. Want laten we eerlijk wezen, wie gaat je tegenhouden? Jij bent de baas. Leuk hé?!

LEES OOK: 3 x waarom een kleurboek voor volwassen het állerbeste is om tot rust te komen

Reageer op artikel:
13 momenten waarbij je beseft dat je nu écht volwassen bent
Sluiten