Yes! Het tweede seizoen van 13 Reasons Why is al bijna te zien op Netflix en dit is waar het over gaat

De serie 13 Reasons Why was vorig jaar binnen de kortste keren een enorme hit. Iedereen leek zo snel mogelijk het eerste seizoen te willen zien. Klaar om opnieuw te bingewatchen? De releasedatum is bekend: op 18 mei staan alle afleveringen van seizoen twee online. Yes.

Ein-de-lijk. Hier hebben we zo lang op gewacht… Vannacht is bekend gemaakt dat alle afleveringen van het tweede seizoen van 13 Reasons Why vanaf 18 mei op Netflix staan. En hier zie je alvast een sneak preview van het nieuwe seizoen:

13 Reasons Why

De serie gaat over Hannah Baker (gespeeld door Katherine Langford). Een meisje dat zelfmoord pleegt en daarvoor dertien redenen had. Deze redenen heeft ze opgenomen op cassettebandjes en die geeft ze aan Clay Jensen (gespeeld door Dylan Minette). Clay was verliefd op Hannah en luistert naar de opnames.

Hannah werd gepest op haar middelbare school en vertelt dit op de cassettebandjes. Ze wil dat anderen horen wat ze haar hebben aangedaan. Haar schoolgenoten doen er alles aan om te voorkomen dat de waarheid en het bestaan van deze cassettebandjes uitkomt.

13 Reasons Why seizoen 2

In het eerste seizoen werd het verhaal vertelt vanuit Hannah zelf. In seizoen twee kom je veel meer te weten over alle andere personen uit de serie en de impact van Hannah’s dood op hun leven. Ook Hannah zelf speelt nog steeds een grote rol in het nieuwe seizoen. Wij zijn héél erg benieuwd.

Lees ook: Hè hè: We weten eindelijk waar 13 Reasons Why seizoen 2 over zal gaan

Het eerste seizoen kreeg naast de lovende reacties ook kritiek op de serie. Het beeld van Hannah’s zelfdoding zou worden geromantiseerd en er zou te weinig aandacht zijn voor kijkers die ook met deze gevoelens rondlopen. Zit jij in de knoop met jezelf? Je kunt 24/7 bellen met de hulplijn 0900-0113 of even kijken op 113.nl.

Reageer op artikel:
Yes! Het tweede seizoen van 13 Reasons Why is al bijna te zien op Netflix en dit is waar het over gaat
Sluiten