13 redenen om nog een heerlijk glaasje wijn in te schenken

Sommige mensen zeggen dat het niet goed is om iedere dag te drinken. Andere onderzoeken bewijzen het tegenovergestelde. Maar als je er zin in hebt, waarom dan niet? Mocht je nog een excuusje nodig hebben, wij hebben er dertien voor je. Schenk gerust nog een glaasje in:

1. Technisch gezien is het fruit

Wijn komt van druiven, en druiven zijn fruit. En fruit zit barstensvol vitaminen. Genoeg redenen om gewoon nog een glaasje te pakken. Maar, probeer de glazen wijn niet helemaal in te ruilen voor de drie stuks fruit per week.

2. Iedereen houdt er van

Je maakt iedereen blij met wijn. Zelfs als je een afschuwelijke date hebt kan een goed glas wijn jullie gespreksstof geven. Als hij niet van wijn houdt kan je beter maken dat je weg komt.

3. Het kan op élk moment

Of je nou ’s middags op het terras zit, ’s avonds op de bank, tijdens een avondje stappen of als je een zakelijke lunch hebt. Wijn kan altijd. Op élk moment en het smaakt altijd goed. Dat is wel anders met een cocktail.

4. Wijn zal nooit je hart breken

Heeft wijn je ooit teleurgesteld? Misschien heb je een keer een verkeerde wijn gekocht. Zoals een veel te zoete bijvoorbeeld. Maar als je er een beetje gevoel voor hebt, gaat het altijd goed. Wijn zal je nóóit kwetsen.

5. Er is altijd een nieuwe soort wijn te vinden

De wijnmarkt lijkt nooit verzadigd. Er is altijd wel weer een nieuwe wijn te vinden die heer-lijk is. Je hoeft daarom ook nooit uitgekeken te raken op bijvoorbeeld Chardonnay. Er is altijd iets nieuws te vinden of een andere variant die je kunt proberen.

6. Je ouders zijn er blij mee

Geloof ons, je ouders hebben liever een dochter die chique wijn drinkt in plaats van ordinaire shotjes achterover tikt als hobby. Bovendien, als je ouders ook wijnliefhebbers zijn, kunnen jullie samen een wijntje drinken.

7. Het is goedkoop én duur

Wijn is zo lief voor de mens. Als je geen geld hebt haal je een biologisch wijntje bij de supermarkt voor een paar euro, en als je portemonnee het toe laat koop je een prachtige fles van een paar tientjes. Zelfs in je slechtste maanden kan een wijntje er nog wel vanaf. Heaven.

8. Je kan er heerlijk van slapen

Een goed rood wijntje voor het slapen gaan doet wonderen. Écht veel beter voor je dan een cocktail met veel te veel zoete rommel erin. Uiteraard moet je niet te veel wijntjes drinken maar een of twee rode wijntjes voor het slapen gaan is echt heerlijk.

9. Het staat sophisticated

Ooit een man gehoord die niet van een vrouw houdt die wijn drinkt? Don’t think so. Je slaat nooit de plank mis met een glas wijn. Pas wel even op hoe je het glas vasthoudt, een beetje elegantie kan immers geen kwaad.

10. Één glas maakt je mooier

Volgens de wetenschap maakt één glas wijn je mooier. Dit komt doordat alcohol er voor zorgt dat je doorbloeding verbetert. Laat het dan wel bij één wijntje want daarna takelen je looks snel af.

11. De wijnbar zit vol met knappe mannen

In de shotjesbar kunnen nog wel eens schunnige types aan de bar hangen. Met gouden kettingen, tatoeages, gouden tanden en meer. Oké, er zijn vast vrouwen die daar van houden maar het zijn er maar weinig. In de wijnbar kom je voornamelijk classy mannen tegen die iets te vertellen hebben. Ga daar heen en geniet.

12. Het maakt je eten lekkerder

Die steak smaakt echt een stuk beter als je er een goed glas rode wijn bij hebt. Hetzelfde geldt voor een heerlijk visje, daar past een glas witte wijn perfect bij. De smaken van je eten komen beter tot zijn recht, dat kan je echt niet laten gaan.

13. Wijn troost iedereen

Als je vriendin binnenkomt met een betraand gezicht omdat haar date haar heeft gedumpt, is het eerste wat je doet een glas wijn voor haar inschenken. Nee, je brengt haar nu niet aan een verslaving. Je maakt haar leven even makkelijker en dat verdient ze.

14. Het is onderdeel van je huidige leven en de toekomst

Als je nu niet leert om wijn te drinken, en op zijn minst het verschil weet tussen Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc is het tijd om daar verandering in te brengen. Het staat altijd goed als je iets weet van wijn namelijk.

LEES OOK: Yes! Van goedkopere wijn krijg je geen ergere kater

Reageer op artikel:
13 redenen om nog een heerlijk glaasje wijn in te schenken
Sluiten