Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 feb 2016

13 signalen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken

Je moeder is een schat, maar je had gezworen dat je sommige dingen totaal anders zou doen in je leven. Nou, dat is niet helemaal gelukt. Maar dat geeft niets hoor, want je moeder is ook een ontzettend lieve en inspirerende vrouw.

1. Je vindt dezelfde tv-programma’s en series leuk als je moeder

Soms bellen jullie elkaar zelfs, om te zeggen dat het programma begint. Of jullie appen iedere de hele aflevering van jullie favo serie naar elkaar.

2. Je gaat uitdrukkingen gebruiken die je moeder ook altijd gebruikt

Dingen waarvan je had gezworen dat je ze nooit in je mond zou nemen. Maar ja, het is toch echt de beste manier om iets duidelijk te maken.

3. Je ergert je aan dezelfde dingen

Vroeger zei je mama altijd dat je je jas aan de kapstok moest hangen en niet in een stoel moest gooien. Nu roep je hetzelfde naar je lover. En wil hij ook even de deur dicht doen, want je stookt de kachel niet voor de buitenlucht. Zucht.

4. Je handschrift wordt steeds kriebeliger net als het hare

Vroeger vond je altijd dat het handschrift van je moeder écht niet kon. Want wat was het slordig, dat kon toch niemand ontcijferen. Maar als jij nu een boodschappenbriefje krabbelt of een kaartje aan iemand schrijft, herken je verdacht veel van je moeders handschrift in het jouwe.

5. Jullie vinden dezelfde type mannen aantrekkelijk

Die uit jullie favoriete serie bijvoorbeeld. Mannen die jij naar huis neemt, vindt je moeder ook altijd reuze knap en gezellig. Gelukkig lijkt hij totaal niet op je vader. Toch?

6. Je vindt het soms net zo leuk om uit eten te gaan of thuis te eten bij een vriendin

In plaats van dat je de hele nacht doorzakt. Net zo gezellig en dan ben je de volgende dag ook niet zo brak. Zei je dat nou echt?

7. En als je het wel laat maakt wil je altijd weten of je vriendinnen veilig thuis zijn

‘Stuur je een berichtje als je thuis bent?’ hoor je jezelf dan vragen. Als je vriendinnen met hun dronken hoofd in slaap zijn gevallen voordat ze je hebben laten weten dat ze in hun bed zijn geploft, begint het te malen in je hoofd. Ze zouden toch niet een ongeluk hebben gekregen? In de gracht zijn gefietst? Of erger – en net zo waarschijnlijk – ontvoerd.

8. Je hebt dezelfde handige dingen in je tas

Zoals zakdoekjes, handcrème en paracetamol. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt toch? Dat was haar motto en dat is nu jouw motto.

9. Je valt in slaap tijdens een film of serie

Je vond het altijd zó irritant als je moeder in slaap sukkelde als jullie een film keken. Dan riep ze aan het einde altijd: ’oh, ik was even weg’ of ’is het nu al afgelopen, het is toch net begonnen?’. Verschrikkelijk, maar oeps, jij merkt ook steeds vaker dat je je ogen écht niet kan open houden.

10. Je maakt je druk om hoe je huis er uit ziet als er mensen komen

En als het wel netjes is in huis kun je daar onwijs van genieten. Net als van schone ramen en vloeren en de geur van verse bloemen. Mmm.

11. En je maakt je ook zorgen of iedereen wel voldoende eten en drinken heeft

Als er bezoek komt wil je altijd genoeg eten en drinken in huis hebben. Zelf drink je nooit frisdrank, maar als je vriendinnen komen, haal je dat voor de zekerheid toch maar in huis. Uiteindelijk gooi je heel veel weg, want jullie drinken toch samen wijn of thee.

12. Je zegt wel eens ‘hier ben ik echt te oud voor’

Als je Snapchat wilt snappen bijvoorbeeld. Of als er weer of andere nieuwe hype is. Pff, de tijd gaat ook zo snel.

13. Precies, je zegt dingen als ’wat gaat de tijd toch snel’

Ja, dat zei je net echt. En ja, de tijd gáát ook snel.

Reageer op artikel:
13 signalen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken
Sluiten