Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 17 okt 2015

13 situaties waarin je doet alsof je het oké vindt maar het stiekem niet zo voelt

Vrouwen willen allemaal graag worden gezien als die 'chille chick'. Want wij vrouwen worden nogal snel bestempeld met zeurkous. Toch zijn er genoeg situaties waarin je keihard wil gillen dat je het absoluut niet oké vindt, het er totaal niet mee eens bent, of dat je het simpelweg niet echt leuk vindt. In de volgende situaties doe jij waarschijnlijk ook alsof je het allemaal wel best vindt maar ondertussen…

1. Je doet alsof je het niet erg vindt dat je gedumpt bent door je scharrel

Je zegt steevast tegen je vriendinnen: ‘Nee joh, ik vond hem toch niet echt leuk.’ Misschien is dat ook wel de waarheid maar het gevoel van afgewezen worden vind niemand leuk. Ook jij niet.

2. Je doet alsof je het prima vindt dat je lover met zijn vrienden alwéér bij jullie thuis komen chillen, voor de derde keer deze week

Ze komen die week al voor de derde keer bij jou en je vriend ‘chillen’ en jij doet alsof je dat ‘chill’ vindt. Je staat de hele avond in de keuken om de lekkerste hapjes klaar te maken of je haalt pizza’s voor ze op. Pas aan het einde van de avond barst je bijna in huilen uit bij je vriend want je wilt zo graag tijd met hem ALLEEN doorbrengen. Uiteraard zegt je lover dat je dat ook wel eerder had kunnen zeggen.

3. Je doet alsof je nul moeite voor dat tentamen hebt gedaan

Je haalde uiteraard een hoog cijfer en iedereen keek vol verbazing jouw kant op. Hoe jij reageert? Je doet natuurlijk alsof je er niet zoveel tijd in hebt gestoken. Ondertussen was je het hele weekend onder de pannen bij je ouders en heb je alleen maar in de boeken gezeten.

4. Iets drinken op een date wat je helemaal niet lust

Of je van Whiskey houdt? Ja túúrlijk. Je kijkt uren lang naar dat glas Whiskey en vraagt je af hoe je dit ooit naar binnenkrijgt. Het liefst duik je de wc in en giet je het glas leeg in het toilet. Maar nee, je bent chill met alles toch?

5. Als een van je beste vriendinnen niet op je verjaardag komt

Want ze ging haar vakantieliefde uit Australië ophalen van Schiphol. Ze had hem al een half jaar niet gezien. Je speelt de begripvolle vriendin die het heus niet erg vindt dat ze dit jaar niet op je verjaardag komt. Dat jullie al twintig jaar vriendinnen zijn en je nog geen enkele verjaardag van haar hebt gemist laat je achterwege.

6. Als je moet overwerken

Want volgens je baas is er nog zoveel te doen en zijn er zoveel deadlines. Ze vraagt natuurlijk aan jou of je iets langer wilt blijven. Waarschijnlijk omdat jij nooit nee zegt. Als je om 19:00 nog achter je bureau zit heb je het eigenlijk helemaal gehad. Je had nu zo graag op de bank willen liggen. Je vraagt je ook af waarom je niet gewoon nee hebt gezegd. Echter zeg je de volgende keer natuurlijk weer ja. Je bent immers de perfecte, trouwe werknemer.

7. Zeggen dat alles goed met je gaat terwijl dat niet zo is

Als je er even helemaal doorheen zit omdat je je werk niet meer leuk vindt, of als je ruzie hebt met je vriendje bijvoorbeeld. Je zit gewoon niet lekker in je vel. Maar het toegeven? Nee dat nooit, het gaat allemaal prima met jou.

8. Je doet tegen je date alsof je geen meisje-meisje bent omdat hij net heeft gezegd dat hij dat haat

Hij: ‘Ja ik heb zo’n hekel aan van die meisjes die veel met hun uiterlijk bezig zijn en al bang zijn voor een klein spinnetje.’ Je knikt begrijpend en zegt dat je absoluut niet zo bent. Hij zou eens moeten weten hoe jij afgelopen nacht een scène hebt lopen schoppen omdat er één klein spinnetje op je muur zat..

9. Ergens over zeuren maar het niet tegen diegene zelf durven zeggen

Je baalt van het lakse gedrag van je collega maar je durft het toch niet tegen haar te zeggen. In plaats daarvan ga je bij alle andere collega’s zeuren over haar irritante gedrag.

10. Tegen je ouders zeggen dat je het allemaal prima redt financieel

Je bent volwassen en dat wil laten zien ook. Dat je kosten nog steeds hoger uitvallen dan je inkomsten ga je natuurlijk echt niet vertellen. Elke maand kijk je weer bedroefd naar je lege rekening. Als je vader belt of je ook wat geld nodig hebt zeg je: ‘Nee joh pap, ik red me prima, dat weet je toch?’

11. Tegen iemand zeggen dat je het echt ‘heel leuk’ vond maar in werkelijkheid vond je er geen klap aan

Een vriendin heeft je meegevraagd naar een concert van een of andere rockband. Zij was helemaal in haar nopjes en heeft niets anders gedaan dan headbangend en schreeuwend voor het podium staan. Daarna vraagt ze of je het leuk vond en je probeert met zoveel mogelijk overtuiging te zeggen dat je het ge-wel-dig vond en haar dankbaar bent dat ze jou heeft meegevraagd. My god, wat was je blij toen je weer thuis was.

12. Doen alsof je dolgelukkig bent met je curvy lichaam

Je wilt je hele leven al dun zijn. Maar je gaat natuurlijk nooit toegeven dat je liever die dunne beentjes had gehad dan jouw stevige bovenbenen. Als er een discussie is over het vrouwenlichaam ben jij ook degene die het hardst schreeuwt dat mannen helemaal niet van dun houden.

13. Doen alsof je blij bent met dat afschuwelijk lelijke cadeau van je tante

Ze heeft iets heel lelijks gekocht wat totaal niet bij jou past. Je vraagt je überhaupt af wie je er wel blij mee zou kunnen maken. Maar zo netjes als je bent opgevoed bedank je haar hartelijk en zegt dat je hier al tijden naar op zoek was. Uiteindelijk belandt het cadeau nog half in de verpakking ergens in de hoek van je slaapkamer.

Reageer op artikel:
13 situaties waarin je doet alsof je het oké vindt maar het stiekem niet zo voelt
Sluiten