Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 28 okt 2018

13 x trends die vroeger hotter dan hot waren voor vijf minuten

Vrouwen zijn stiekem allemaal een beetje trendgevoelig, en dat waren we ook al toen we slechts tien jaar oud waren. Vaak moeten we even wennen aan een trend en vervloeken we ze eerst ook meermaals. Maar uiteindelijk gaan we toch overstag en halen we die trendgevoelige broek die elke fashionista al draagt.

Het is ons allemaal overkomen dat we met een trend mee zijn gegaan wat achteraf toch een beetje jammer was voor je schoolfoto. Toch kunnen we lachen om de volgende trends die slechts vijf minuten populair waren:

1. Twee plukjes langs je gezicht

Het allerliefst zoals Christina Aguilera met haar rode plukjes in haar clip ‘Come On Over’. Veel ouders accepteerden dit absoluut niet en daarom dan maar de andere variant. Twee vette, dunne plukjes strak langs je gezicht. Uiteraard met een middenscheiding en je haar strak naar achter.

2. Nep tattoo om je nek

Deze trend heeft dan wel een come back gemaakt maar toch herinnert het ons aan vroeger. Je had ze dan ook niet alleen in het zwart maar ook in felle kleurtjes. Het liefst had je er ook een paar om je pols en enkel. Zó stoer.

3. Roze zonnebril met hartje van strassteentjes in de hoek

Ge-wel-dig was deze bril. Vooral dat hartje van strassteentjes in de hoek van een van de glazen deed het helemaal. Als je hem niet op had dan uiteraard in je haar geschoven. Zo girly.

4. Schots rokje

En nee, het was geen carnaval..

5. Bandana

De bandana die je hele hoofd bedekte. Uiteraard in rood met zwarte figuurtjes erop. Jennifer Lopez had er één, en daarom moesten wij er ook één.

6. Vlechtjes aan één kant

Strak ingevlochten vlechtjes aan één kant van je hoofd. De andere kant was los en het liefst met een beetje gel zodat je een vette kuif had.

7. Een diamantje op je tand

En dit kon je notabene bij de kapper laten doen. Hoe dat in hemelsnaam legaal was vragen we ons nog steeds af. Bij de één viel ‘ie er na een week al af en bij een ander zat ‘ie gerust een half jaar hartstikke vast. Wees maar blij als je tandglazuur geen schade heeft opgelopen.

8. Rommelknot met heel veel vlinderspeldjes

Je maakte eerst een strakke staart en dan moest je haar zo rommelig mogelijk worden vast gezet met vlinderspeltjes. Uiteraard zoveel mogelijk.

9. Dunne wenkbrauwen

Wees je moeder dankbaar als ze je dit verbood. Toch wilden het allerliefst dunne wenkbrauwen. Een beetje dikker aan het begin en dan opeens heel dun. Het had veel weg van een spermacel. Maar dat terzijde.

10. Veren in je haar

Je was een ware indiaan. Vaak was je deze trend na een week wel weer zat en wilde je dat het liefste eruit knippen.

11. Oorbellen van echte veren

Uiteraard niet in een echte verenkleur maar in fluorroze met zelfs hier en daar een kraaltje. Bééldig..

12. French manicure

Oke, best wel verzorgd maar tegenwoordig gaan we liever voor bordeaux rode nagels à la Chanel.

13. Moodring

Deze ring gaf aan hoe je je voelde. Dat dit puur met je lichaamstemperatuur te maken had lieten we liever achterwegen. Je kon, voor je gevoel, jezelf helemaal ontrafelen met deze magische ring.

cat-eye move over, puppy eyes zijn de nieuwste trend

Vooral geschikt voor meiden met kleine ogen, met deze make-up trend weet je zeker dat je grote kijkers krijgt. Klik op de foto om te lezen hoe:puppy eye

Reageer op artikel:
13 x trends die vroeger hotter dan hot waren voor vijf minuten
Sluiten