Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 30 sep 2015

13 x wat we als kind zo graag aten en waar we nu nog steeds van gaan watertanden

Als klein meisje had je hoogstwaarschijnlijk je favoriete gerechtjes waar je geen genoeg van kreeg. Veel daarvan zal je nu nooit meer willen eten maar er zijn ook gerechten waar jij nog steeds van gaat watertanden, en niet zo'n een beetje ook:

1. Kip met appelmoes

Wat een feest was dat. Heerlijk je kip in de appelmoes dippen en vervolgens opeten. Het liefst met ook nog wat frietjes erbij en dan alles tegelijkertijd opeten. Ja, je frietjes worden er een beetje klef van maar dat is juist de bedoeling. Favoriet bij élk kind en stiekem ook bij volwassenen.

2. Vissticks

Deze vond je als kind echt the shit en hoogstwaarschijnlijk zijn ze regelmatig terug gekomen in je studententijd. Goedkoop, makkelijk én lekker.

3. Softijs met spikkels

Je keek met grote ogen naar hoe je softijsje in de gekleurde spikkels werden gedoopt. Het liefst at je dit tijdens een van de vele zwemfeestjes in je jeugd. Helaas komen we deze ijsje bijna nooit meer tegen maar als je ze tegenkomt dan móet je er eentje kopen.

4. Spinazie

Dit was misschien wel de enige groente die jij als klein meisje lustte. En dan het allerliefst spinazie à la crème. Ja, we zijn nog steeds gek op spinazie maar hebben de diepvriesversie ondertussen ingeruild voor verse spinazie met pijnboompitjes.

5. Aardappelkroketjes

Wat waren die toch heer-lijk. Vroeger wilden we ze het liefst in leuke figuurtjes of in de vorm van een smiley. Je koopt ze misschien niet meer zo vaak maar we weten zeker dat jij dat binnenkort weer gaat doen. Smullen maar.

6. Poffertjes

Met een klont boter en heel veel poedersuiker. Zelfs de kant- en klare variant van de Albert Heijn deed jou bijna huilen van geluk. En nog steeds schreeuwt je maag dat je het hoe dan ook wil eten. Het woord poffertje alleen klinkt eigenlijk al lekker hè?

7. Pannekoeken

Met stroop, suiker, chocoladepasta of jam. Echt een van je lievelingsmaaltjes en vooral als er vriendjes of vriendinnetjes kwamen spelen. En ook nu gaat er niets boven een lekkere pannenkoek met een biertje.

8. Cheese dippers

My god wat was je blij als dit meekreeg naar school. De milde smaak van de kaas met dat krokante stengeltje. Misschien was je deze snack al een beetje vergeten maar één ding weten wij zeker: jij vindt ze ook nog steeds goddelijk lekker.

9. Stokbroodje met Nutella

Van deze guilty pleasure komen we nóóit meer af. De combinatie van de knapperige buitenkant van het stokbroodje met de zachte binnenkant en een dikke laag Nutella. Vroeger konden de potten Nutella niet worden aangesleept en tegenwoordig kan je het ook niet laten om er eentje op de loopband bij de kassa te zetten. Doet het je al denken aan de vakanties in Frankrijk?

10. Suikerspin

Het is vast ook voor jouw ouders een kriem geweest als ze met je naar de kermis gingen. Je sprintte als een gek naar de kraam waar ze de grootste suikerspinnen hadden. Alleen die kleur al deed het ‘em. De rest van de dag had je plakkerige vingers maar dat hoorde er allemaal bij. Nu kunnen we het ook niet laten want ze staan gewoon zo leuk. En niets overtreft de mierzoete smaak van een suikerspin. Cotton candy we love you

11. Witte boterham met pindakaas

Het liefst op het meest zachte witte brood wat er maar te krijgen was. Het eet heerlijk makkelijk weg en Nederlandser kan niet. Wedden dat jij nu ook een pot pindakaas in de kast hebt staan?

12. Cake met aarbeienjam, slagroom en smarties

Dit was vaak onderdeel van je eigen super sweet eight party. Alles op tafel en je gooide het liefst alles er op. De echte klassieker is toch wel met aarbeienjam, slagroom en smarties. Echt een top combi als je het ons vraagt en als we het toevallig ergens zien staan kunnen we het niet laten om een hapje te nemen.

Ben jij ook zo dol op jeugdsentiment?

Deze grappige dingen deed jij vroeger vast ook als je vlinder in je buik had. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
13 x wat we als kind zo graag aten en waar we nu nog steeds van gaan watertanden
Sluiten