14 dingen die je alleen herkent als je een stadsmeisje bent

Misschien ben je er geboren en getogen, in die heerlijke stad waar je nu ook nog woont. Of woon je pas sinds een aantal jaar in je favo stad. Je vindt het doodnormaal om in de hipste restaurants van het land te zitten, dat alles dichtbij is en bovendien dat álles mogelijk is. Ben jij een echt stadsmeisje en kan je je niet voorstellen om ergens anders te wonen? Shout out to all our city girls die dit als geen ander herkennen:

1. Je eigen stad is je alles

Je kan je geen beter leven voorstellen dan in de stad waar je woont. Alles aan de stad vindt je eigenlijk ge-wel-dig. Verhuizen is ook absoluut niet wat je voor ogen hebt. Je stadje is je hartje. Ook al ben je geen voetbalfan, als Ajax speelt ben je hun grootste fan want een Amsterdamse dat ben je. Dit geldt uiteraard ook voor de Rotterdammers, Hagenezen en alle andere stadse vrouwen van ons land die hun stad altijd omarmen.

2. Je komt de stad bijna nooit uit

Want wat moet je in hemelsnaam in een andere stad of dorp in Nederland? Wat heb je daar te zoeken als je alles al hebt wat je hartje begeert: vrienden, familie, lekkerste restaurantjes, continu nieuwe hotspots, wat wil een mens nog meer? Sommigen vinden het misschien een beetje gek dat je nooit je horizon verbreedt maar jij vindt het meer dan prima om lekker in je eigen stad te blijven, altijd.

3. Als je dan een keer je stad verlaat doe je alsof je op een andere planeet bent

‘Waar is onze juicebar? Ik heb echt zin om mijn eigen shake.’ Je bent zo gewend aan alle gemakken van de stad dat als je nog geen 30 kilometer van je stad verwijderd bent, je het gevoel hebt dat je in een totaal andere wereld bent. Opeens realiseer je je dat je eigen stad toch wel heel fijn is en kan je niet wachten om terug te gaan.

4. De keuze qua mannen is reuze

In een dorp heb je een bepaalde poule waar je uit kunt kiezen. Dat geldt niet in de stad. Er zijn altijd wel nieuwe mannen die je nog niet kent. Sterker nog, je komt ze continu tegen. Nieuw hapje op de linkerhoek van de straat, ander hapje in dat nieuwe leuke tentje. En de kans dat één van je vriendinnen er al een keer speeksel mee heeft uitgewisseld is minimaal.

5. Het is altijd druk en je vindt dat juist heerlijk

Je stapt de deur uit en er zijn meteen tientallen mensen om je heen. Je vindt die drukte heerlijk en geniet ervan om tussen de massa door te lopen naar je eindbestemming. Dat je af en toe bijna wordt doodgereden door een tram of een idioot op een scooter neem je voor lief. Als je denkt aan stilte en rust word je bijna ziek van het ongelukkige gevoel dat je bekruipt.

6. Zondag is net zo leuk als alle andere dagen

Je kan je er niks bij voorstellen dat in dorpen de supermarkten dicht zijn op zondag. Hoe doen die mensen dat in hemelsnaam? En dan ook nog eens te bedenken dat eigenlijk álles dicht is op zondag daar. Voor jou is zondag net als alle andere dagen. Je gaat luchen, even de stad in, naar je favo restaurantje wat bommetjevol zit, ja ook op zondag.

7. Je bent niet op je mondje gevallen

Want je hebt als klein meisje al geleerd dat je best wel eens van je af mag bijten. Je leert al vroeg genoeg om je mannetje te staan. Soms even een beetje hard zijn, is iets wat alleen in de stad kan. Je hebt altijd je woordje klaar.

8. Je veggie of fruity shake haal je ‘s ochtends onderweg

Want er zitten tientallen leuke tentjes bij jou om de hoek waar jij je favo ontbijtje kan halen. Zo haal je graag je favo shake om de hoek en drinkt die onderweg op. Iedereen doet dit, het is handig snel en hip, en dat is iets wat bij de stad hoort.

9. Je deelt dezelfde opgang als je buren

Je ziet ze dagelijks maar hoe ze heten? Je hebt werkelijk géén idee. Je groet elkaar altijd vriendelijk maar uiteindelijk zijn jullie onbekenden van elkaar. Als je dit vertelt aan mensen uit een dorp kijken ze je ook verbaasd aan: ‘Heb jij DEZELFDE voordeur als je buren?’ Eh ja, dat is nou eenmaal zo in de stad. En het is best gezellig. Een kopje suiker is zo geleend.

10. Je kan altijd op date

Iedere dag weer. Niet alleen kun je altijd wat leuks doen, ook kun je genoeg dates verslijten. Er is in de stad bijna geen sociale controle en bekenden tegenkomen gebeurt veel minder vaak dan in een dorp. Je zit nooit in een lege kroeg. En als het tegenvalt is er altijd wel iemand in de buurt om je te redden.

11. Het park is je tuin

De meeste huizen in de stad zijn een stuk kleiner dan de huizen in dorpen en ook een tuin is er niet altijd bij. Maar, jij als echte stadsvrouw ligt hier totaal niet van wakker. Je wilt immers toch altijd in de stad zijn en wat heb je nou aan een weiland waar geen mens te bekennen is. Als je dan een keertje de natuur in wilt ga je classy lunchen in een mooie lunchroom in het park. Of back to basic picknicken of BBQen op een kleedje in het park.

12. Je fiets of je scooter is je leven

Je springt elke ochtend weer op je trouwe Vespa en crost de stad door naar je studie of werk. Je bent zo behendig als het maar kan en zonder je scooter kan je je geen leven voorstellen. Jullie zijn met elkaar verweven.

13. Je haalt je avondmaaltje bij de traiteur

In een straal van 500 meter zitten tientallen zaakjes waar je de lekkerste sushi, italiaanse specialiteiten en gezondste salades kan afhalen. De meeste dagen van de week ga je daar langs om je avondmaaltje te halen. Het is hartstikke lekker en om nou je eigen avondmaaltje te maken bestaande uit aardappelen,groente en vlees vind je achterhaald en ouderwets.

14. Je kent de laatste trends op modegebied en geeft er je eigen draai aan

De mensen in de stad lopen namelijk vóór op de mode. De laatste trends trek jij dan ook direct zonder schroom aan. Niemand zal je gek aankijken wie weet krijg je nog eens een complimentje van een onbekende die je tegenkomt. Een grappige kleur in je haar, opvallende kleding en torenhoge hakken op een maandagochtend. Je kan totaal jezelf zijn én niets is gek of raar.

Ben jij juist in een dorp opgegroeid?

#11. Seks in de natuur was easy easy. Genoeg bossen, weilanden en zandpaadjes waar jij en je first love een potje konden rollebollen. Benieuwd naar de andere herkenbare dingen? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
14 dingen die je alleen herkent als je een stadsmeisje bent
Sluiten