Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 30 mei 2016

14 dingen waar je gewoon nee tegen mag zeggen

Soms heb je gewoon geen zin. We doen dingen vaak, omdat we ons verplicht voelen. Maar dat is geen reden om iets te doen. Er zijn een aantal dingen, waar je met een gerust hart nee tegen mag zeggen. En hier zijn er een aantal.

1. Gelijk uit bed springen

Snoozen is er voor een reden. Misbruik het maar, hij vraagt erom.

2. Voor werk gaan hardlopen

Je doet dit voor jezelf. Heb je er geen zin in? Doe het dan lekker niet. Als je per se wilt bewegen, kun je altijd nog je favoriete playlist opzetten en helemaal los gaan voor een half uurtje. Met dansen verbrand je zelfs meer dan met hardlopen.

3. Een korte douche

Ja natuurlijk moeten we zuinig doen, want het is slecht voor het milieu, maar eens in de zoveel tijd mag je best een heerlijk lange douche nemen.

4. Een vlug ontbijtje

Ja het scheelt tijd, maar wat als je nou zin heb in een echt ontbijt met pannenkoeken en al. Sinds wanneer is dat strikt iets wat in het weekend gebeurt? Je mag jezelf heus wel een beetje verwennen aan het begin van de week.

5. Eten dat je wordt aangeboden

Zelfs als ze het zelf hebben gebakken, ben je niet verplicht het te eten.

6. Fietsen

Misschien woon je ver weg of misschien heb je gewoon geen zin, maar jij bent een volwassene en je mag doen wat je wilt. Pak lekker de tram en houd je haar windvrij. Of ga zelfs helemaal voor chique en pak een Uber naar werk. Ballin.

7. Een lunchafspraak

Misschien heb je wel helemaal geen zin die lunchafspraak, misschien wil je wel veel liever even een massage nemen in je lunchpauze. ‘Oeps, er kwam wat tussen’. Ja, totale ontspanning kwam ertussen.

8. Onverzorgde nagels

Als jij tweemaal per maand (of meer) je nagels wilt laten doen, is dat jouw goed recht.

9. Een Snickers bij de kassa

Hij is verleidelijk ik weet het, maar heb je het echt nodig?

10. Die grote uitverkoop

Alleen omdat kleding goedkoper is dan ervoor, betekent het niet gelijk dat het leuker is dan ervoor. Er bestaat een regel die goed toepasbaar is. As je het niet zou kopen voor de volle prijs, wil je het niet graag genoeg om te kopen voor een kleinere prijs.

11. Een avondje drinken

Soms heb je zin in een avondje goed drinken met de meiden, maar er zijn van die momenten dat je gewoon je joggingsbroek aan wilt trekken en chips wilt eten op de bank. Dat gepaard met tien afleveringen van je favo serie op Netflix, is het nee zeggen waard.

12. Koken

Soms heb je na een dag werken gewoon geen zin om te koken. En gelukkig hoeft dat ok helemaal niet, want daarvoor is Thuisbezorgd of Foodora of Deliveroo uitgevonden.

13. Maar één wijntje

Hoezo maar één? Baas over eigen lijf! Wil jij er meer dan één, dan pak jij lekker zoveel je wilt.

14. Aan jouw kant van het bed blijven

Zijn kant van het bed is namelijk waar jij niet ligt, de grootte is afhankelijk van hoe gul jij bent.

LEES OOK: 19 x wat avondmensen doormaken in de ochtend

Reageer op artikel:
14 dingen waar je gewoon nee tegen mag zeggen
Sluiten