14 x waar wij vrouwen heel erg happy van worden

Het leven is leuk, toch? Maar toch is het wel erg leuk om te weten waar wij nou écht gelukkig van worden. Mocht je dan wakker worden en wat minder happy zijn, pak deze lijst erbij en je hebt weer een lach van oor tot oor.

Wist je dat er uit een onderzoek van Coca-Cola is gekomen dat Nederlandse jongeren ontzettend happy zijn? Europese jongeren in het algemeen zijn erg happy, maar wij Nederlanders scoren ontzettend hoog op de happiness schaal. Waarom nou juist wij zo gelukkig zijn? Omdat we er bewust voor kiezen om happy te zijn.

Geluk is een keuze en komt (meestal) niet zomaar toevallig voorbij. En we delen dat geluk blijkbaar ook nog eens graag op social media. En daar is nu een nieuwe hashtag voor gekomen die de wereld gaat veroveren: #choosehappiness. Bedacht door Coca-Cola, het merk dat altijd op zoek gaat naar hoe het jou nog meer happy kan maken.

Grote zus NSMBL.nl daagde ons uit om de happiness challenge aan te gaan en jullie een glimlach te bezorgen, en die gaan wij graag aan. Daarom stelden we een lijst samen met veertien punten waar alle vrouwen blij van worden. Het grappige is dat dit ‘m niet zit in de grote dingen, maar juist in de kleine gebaren. En in vrienden en familie in plaats van spullen. En het is goed om daar soms bij stil te staan. Dé veertien:

1. Een kleine onverwachte lovenote

Hoe enorm schattig is het als je thuis komt en er ligt een lief briefje op je te wachten? ‘Ik vind je lief’ of ‘dank je voor het heerlijke eten’ of ‘kus’. Wat het dan ook is, het tovert een lach op je gezicht.

2. Als hij iets ongevraagds in het huishouden heeft gedaan

Als hij weet dat je zo’n enorme hekel hebt om het bed op te maken, en je komt thuis en hij heeft het al voor je gedaan. Zeg nou zelf, hoe fijn is dat? Het is iets heel kleins, maar heerlijk.

3. Als je dat ene perfecte kledingstuk vindt in je storage van vorig seizoen

Als het seizoen verandert dan wissel je vaak je garderobe. En dan kan het zijn dat je in één van je opslagdozen dat ene epic kledingstuk vindt wat je eigenlijk al een tijdje geleden hebt aangeschaft maar nog niet kon dragen. Dat moment is zo fijn.

4. Mooie bloemen

Wij vrouwen worden blij van een mooi bloemstuk. Of het nou het krijgen van een bos rozen is, of het kopen van prachtige pioenrozen op de markt, het moment dat die bos bloemen in je kamer staat kan die glimlach je niet ontsnappen.

5. Als dat laatste blokje chocola nog in de kast ligt

Stel dat je enorm hunkert naar chocola en je denkt dat alle chocola in huis op is. Wat doe je dan? Dan ga je zoeken naar dat allerlaatste blokje. En als het dan nog in je kast ligt ben je de gelukkigste meisje op aarde.

6. Als we alleen thuis zijn en we zien op tv een chickflick voorbij komen

Gewoon niet nadenken over wat je moet doen, of een reden bedenken waarom je voor de elfde keer The Notebook wil kijken. Als ‘ie op tv is, dan mag je kijken. En als je toevallig voorbij zapt, dat is reden genoeg.

7. Als je vriendinnetje spontaan voor de deur staat met een fles wijn

Daar zit je dan op de bank. Wat ga je doen vanavond? Dan gaat de deurbel. Je vriendinnetje staat op de stoep mét een fles wijn. Spontaan een girlsnight, kan het nog beter worden dan dit? Nee.

8. Als je hondje ’s ochtends voor je deur staat te kwispelen

Mocht je een hondje hebben dan herken je dit als geen ander. Als jij met je slaperige ogen opstaat en er staat een klein vriendje voor je slaapkamerdeur te wachten tot je naar buiten komt, dat is onbetaalbaar.

9. Als je niet alleen hoeft te slapen en lekker tegen iemand aan kan kruipen

Dat moment dat je tegen iemand aan kan rollen, iemand kan vastpakken en beseft dat je niet alleen in dat enorme bed ligt, hoé lekker is dat? Een geluksmomentje, van zoiets simpels. En het meest heerlijke is dat het iedere dag kan, of het nou met je lover of scharrel is.

10. Als een vriendinnetje of familielid spontaan Skyped

Iedereen kent waarschijnlijk wel iemand die ergens anders op de wereld is dan in jouw buurt. Iemand die je niet zomaar even kan opzoeken. Waar je misschien geld voor moet sparen of waarvoor je vakantiedagen nodig hebt. Als die persoon spontaan een Skype belletje geeft waardoor je die persoon kan zien en even met hem of haar kan praten dan maakt dat het gemis vaak wat minder erg en tovert het een lach op je gezicht.

11. Als je een complimentje krijgt over hoe mooi je bent als je geen make-up draagt

Ondanks dat het echt niet nodig is, hebben wij vaak het gevoel dat we make-up moeten dragen om mooi gevonden te worden. Maar als je dan een dag geen make-up draagt en je krijgt te horen hoé mooi je eruit ziet, of dat iemand je zelfs mooier vindt zonder make-up, dan krijg je daar echt wel even een glimlach van.

12. Als we een morningrun doen terwijl de zon net doorkomt en de vogeltjes fluiten

Amsterdammers lopen door het Vondelpark, mensen in omgeving Utrecht over de Utrechte heuvelrug, maar waar je ook bent, als het zonnetje net doorkomt, de vogels fluiten, en jij rent door de stilte van de ochtend heen, dan weet je zeker dat er geen fijnere manier is om je dag te beginnen. Toch?!

13. Als je niet wilde sporten maar toch bent gegaan

Oh nee, het wekelijkse sportuurtje is weer aangebroken en je hebt écht geen zin. Iedereen zit op het terras, je hebt nog miljoenen dingen te doen, en nee, je wil gewoon niet staan zweten in de sportschool. As je jezelf toch bij elkaar hebt weten te rapen en je komt weer thuis zul je jezelf enorm voldaan voelen. Dat je toch bent gegaan, de drive hebt gevonden en gezond bezig bent geweest, dat is minimaal een grote lach waard.

14. Als dat ene nummertje op de radio komt met een songtekst die je nét even wilde horen

Slechte dag? Of net een break-up achter de rug? Of misschien ben je net geslaagd? Als dan nét dat ene nummertje op de radio komt dat enorm goed past bij je humeur, of bij hoe jij je voelt, dat is toch top?!

Vergeet vooral niet dat deze hele lijst als inspiratie kan dienen om ook iemand anders happy te maken. Misschien is er wel iemand waarvan je weet dat diegene een lach zou kunnen gebruiken. Kies dan één van deze veertien dingen uit en bezorg iemand een lach. Want er is nooit een reden om iemand niét happy te maken, toch?!

#choosehappiness challenge

Wij vinden het samen met Coca-Cola ontzettend leuk om te horen hoe jullie geluk kiezen. Daarom willen we jullie vragen je geluksmomentjes of datgene waarmee je iemand anders blij hebt gemaakt te delen met de hashtag #choosehappiness. Zodat wij kunnen meedingen in jullie happy gevoel. Wij als dames van Beautify hebben met elkaar afgesproken dat we elkaar veel vaker spontaan willen zien (punt 7!). Want spontane girltime heb je natuurlijk nooit genoeg:

Reageer op artikel:
14 x waar wij vrouwen heel erg happy van worden
Sluiten