Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 26 jul 2019
Leestijd: 6 minuten

14 x waarom je beter een mannelijke BFF kunt hebben dan een boyfriend

Mocht je na ons artikel van gisteravond de hoop hebben opgegeven dat er een man bestaat die aan alle vier de punten voldoet wat wij vrouwen nou écht willen, wees niet getreurd. Want voor die vrouwen vertellen we nu precies 14 redenen waarom een mannelijke BFF véél beter is dan het hebben van een boyfriend.

1. Hij is voor héél lang

Het liefst voor altijd. In ieder geval, de laatste ‘F’ van BFF staat voor ‘forever’. Waar je vriendje opeens uit het niets kan zeggen dat het over is, zal je mannelijke BFF dit nooit doen.

Als het even niet zo lekker tussen jou en je BFF loopt, dan komt er wel een uitweg. Jullie praten erover, maken idiote dansmoves in de kamer en zijn weer besties voor het leven.

2. Hij vertelt je tenminste eerlijk hoe die jurk staat

Tsja, je date/ relatie/ scharrel wil je liever naakt, waarom zou hij in hemelsnaam eerlijk zijn over het kledingstuk dat je aanhebt?

Je mannelijke bestie zal je précies vertellen hoe je billen er in uitkomen, je borsten en de rest van de rondingen van je lichaam.

3. Je kan altijd bestellen wat je maar wil voor diner

Als je op een date gaat, dan bestel je niet het duurste van de kaart. Een goede date betaalt namelijk de eerste date (of de tweede). Kies jij dan het duurste gerecht van de kaart? Dan maak je daar vaak niet de beste indruk mee.

Met je mannelijke BFF kun je wel dat heerlijke stukje wagyu vlees bestellen, ook al is dat het duurste gerecht op de kaart. En betaalt je bestie vanavond? Dan komt dat alleen omdat jij je portemonnee bent vergeten en jij de volgende keer betaalt.

4. Je kan lekker ranzing doen bij hem

Okay wij vrouwen willen ook wel eens ongegeneerd boeren, of k*t roepen. Gewoon omdat mannen dat ook altijd doen en wij dat ook wel eens lekker vinden. Bij je boyfriend is dit uitgesloten. Uit-ge-slo-ten.

Maar met je mannelijke BFF kun je er zelfs héél hard om lachen. Heerlijk.

5. Hij vindt je karakter werkelijkwaar geweldig

Je BFF valt niet op je borsten, je lichaam, of je sexdrive. Hij gaat met jou om, omdat hij jou als persoon awesome vindt.

6. Je hoeft niks te forceren

Houdt vriendlief van science fiction films en jij totaal niet? Er komt een punt waarop alle films die jullie gemeenschappelijk leuk vinden al bekeken zijn en dan moét je wel. Hetzelfde geldt voor zijn muziek.

Met je BFF heb je grote kans dat jullie al dezelfde smaak hebben. En zo niet? Dan maakt het niet uit want je hoeft geen indruk op hem te maken.

7. Je hoeft niet mee te doen aan de idiote sms’jes

Die oppervlakkige berichtjes van ‘hey, hoe is het’ als je eigenlijk weet dat hij je eigenlijk maar voor één ding contact opneemt. Of het spelletje waarbij hij twee of drie uur niet reageert en jij daarom ook niet direct kan reageren.. zucht vermoeiend.

Met je BFF kun je alles sturen op ieder moment. Ook al stuur je 100 berichtjes, hij gaat er waarschijnlijk om lachen. En de inhoud van de berichtjes is vaak nog leuker ook.

8. Je hoeft niet bang te zijn dat je hem irriteert

Als hij niet reageert op je ‘goedemorgen schatje, wakker worden’ sms’je, raak je in paniek. De afgelopen 235 dagen deed hij dat namelijk wel. Zou het wel goed met hem gaan? Je blijft je telefoon checken, je probeert ‘m te bellen. En nu je toch al een keer gebeld hebt kun je net zo goed nog een keer bellen, en nog een keer. En als je 23 telefoontjes later aan zijn deur staat en hij blijkt een ochtendje vrij te hebben genomen, en je beseft dat je jezelf belachelijk hebt gedragen ben je direct bang dat hij je dumpt.

Je BFF zal je dankbaar zijn als je zoveel moeite doet om hem wakker te maken als je denkt dat hij zich heeft verslapen.

9. Je hoeft geen kadootjes te kopen voor random feestdagen en data

Met je boyfriend heb je naast alle feestdagen die er al zijn ook nog ‘jullie’ data. De data waarop jullie een half jaar samen zijn, een jaar, vijf jaar. En de dag van de liefde. Plus vergeet niet de spontane kadootjes die ook écht verplicht zijn. Ohja, en alle verjaardagen van zijn familie. Poeh, doei extra paar schoenen.

Met je BFF kun je prima afspreken dat je één keer in het jaar een weekendje weg gaat met z’n tweetjes als gemeenschappelijk kado. En als je elkaar een keer wil verrassen, prima. Maar verder kun jij lekker die schoenen kopen.

10. Je kan hem gewoon meenemen naar je ouders

Oh wat is dat vreselijk, als je je vriendje mee gaat nemen naar je ouders. Helemaal als je weet dat mama altijd door je vriendjes heen prikt en daarna niet te beroerd is om je even te vertellen wat ze van hem vond en hoe hij precies in elkaar zit. De zenuwen vooraf, en achteraf voor hun oordeel zijn bijna niet te houden.

Met je BFF loop je gewoon de deur binnen, heb je een heerlijke avond en ga je weer naar buiten met een glimlach van de gezellige avond.

11. Hij luistert

Hoe ge-wel-dig jouw boyfriend ook is, er zijn bepaalde momenten waarop hij afgeleid is door je rokje, of door je shirtje met V-hals. En dan luistert hij echt niet meer.

Je BFF is juist met jou bevriend (en jij met hem) om een luisterend oor te zijn en een luisterend oor van jou te krijgen. Jullie spreken dezelfde taal en jullie luisteren naar elkaar.

12. Hij zorgt niet voor drama in je leven

‘Vindt hij me nog wel leuk?’ ‘Ik ging hem verrassen in de kroeg en toen stond hij de hele tijd in een hoekje met een meisje te praten en toen ben ik huilend weggerend’ ‘Van wie is dat sms’je waarin staat hoelaat je verwacht wordt met een tikkeltje rood?’. Je kent deze situaties vast wel, vaak zijn ze een uur later weer goed, maar je voelt je echt even rot.

Je BFF blijft bij je (zie punt 1), als je hem gaat verrassen dan laat ie alles en iedereen vallen om met jou te proosten en jullie kunnen samen lachen over de berichtjes die hij krijgt. Jij leest ze vaak nog eerder dan hem. En dat mag.

13. Je kan écht ‘gewoon’ een film kijken met hem

Tsja in de date wereld staat ‘een filmpje’ kijken nou eenmaal voor ‘ik ontvoer je naar de slaapkamer en daar gaan we wilde dingen doen’. Een ‘gewoon’ filmpje kijken is er niet bij.

Met je BFF gaat het juist om de film. De film die jullie allebei graag willen zien en ‘ssst’ zeggen tegen elkaar als de ander er toch doorheen praat.

14. Je hoeft je nooit onzeker te voelen over je lichaam

Heeft hij een ex die een afgetraind lichaam had? Of zie je hem op straat naar andere billen kijken en vraag je je af of die van jou wel goed genoeg zijn? Of dat hij je lichaam überhaupt goed genoeg vindt? Dat is het irritante van liefde. Dan vraag je je dat soort dingen af.

Met je BFF kun je lekker op je onvoordeligst gaan zitten, lekker uitbuiken, en het maakt allemaal he-le-maal niets uit.

P.s. mocht je vriendje (lover) heel hoog scoren op deze lijst: nooit meer laten gaan. We willen allemaal immers ook een maatje.

Reageer op artikel:
14 x waarom je beter een mannelijke BFF kunt hebben dan een boyfriend
Sluiten