Netflix alert: dé 15 beste Netflix Original series

Ken je dat gevoel – als je net klaar bent met een geweldige serie en haastig weer op zoek gaat naar de volgende. Deze tussenperiode is erg vervelend. Het is vaak lastig om een serie te vinden die net zo goed, of zelfs beter is dan diegene waar je net twee maanden (of misschien wel langer) van je leven aan hebt besteed.

Misschien heb je iets aan dit lijstje met: de 15 beste Netflix Original series die je gezien moet hebben.

De 15 beste Netflix Original series

Netflix is echt goed in wat ze doen. De Netflix Original series spelen vaak in op datgene wat jij net nodig hebt in je leven.

Psst, sla dit artikel makkelijk op met Pinterest.

1. Gentefied

Deze Netflix Original serie gaat over drie Mexicaans-Amerikaanse neven die het proberen te maken in The States. Daarbij worden ze getest over wat ze belangrijk vinden in het leven: hun familie, hun buurt en hun restaurant. Een hilarische serie met een Mexicaans tintje.

2. La Casa de Papel

Een geniale Netflix Original serie voor iedereen de houdt van een beetje mysterie, liefde en spanning. Deze wereldberoemde serie gaat over een crimineel mastermind die de grootste bankberoving in de geschiedenis gaat proberen uit te voeren. Deze moet je gewoon gezien hebben (of kijk hem gewoon opnieuw). De eerste vier delen staan al op Netflix!

3. Cheer

Cheer is een documentaire serie over de cheerleader groep Navarro Cheer, het beste cheerleaderteam in Amerika. In deze serie maak je kennis met de harde wereld van cheerleading. Daarnaast zie je de voorbereiding van Navarro Cheer voor het grote event in de cheerwereld: Daytona.

4. When they see us

De spannende serie When they see us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal ‘the Central Park Five’. Het gaat over vijf jongens die verkeerd beschuldigd worden voor de verkrachting van een vrouw en daardoor in de gevangenis belanden. Deze serie over racisme en corruptie bij de politie is heel interessant en meeslepend.

5. The Crown

De serie The Crown gaat over het levensverhaal van Queen Elizabeth II van 1940 tot nu. In drie seizoenen leer je alles over Queen Elizabeth II, haar struggels binnen het koningshuis en hoe haar dierbaren omgaan met zo een krachtige vrouw. Met deze serie duik je de geschiedenis in.

6. Good Girls

In de Good Girls volg je drie moeders: Beth, Annie en Ruby terwijl ze alleen maar tegenslagen meemaken. Dan besluiten ze om tegen alle regels in te gaan en een lokale supermarkt te beroven om al hun problemen op te lossen. Dit gaat alleen niet helemaal volgens plan …

7. Unorthodox

Deze miniserie van Netflix Original gaat over een ultraorthodoxe Joodse vrouw, die na een gearrangeerd huwelijk naar zichzelf opzoek gaat door weg te lopen naar Berlijn. Kijk mee in dit intrigerende verhaal over een vrouw die zichzelf wilt leren kennen.

8. Ratched

De serie Ratched is een gloednieuwe Netflix Original over Mildred Ratched, een verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Je leert Mildred, een vrouw in 1947, kennen en komt achter haar donkere verleden.

9. Orange is the new black

De allereerste Netflix Original serie gaat over Piper die in een vrouwengevangenis beland. Tijdens de 15 maanden die ze daar is maakt ze veel verschillende dingen mee en leert ze verschillende vrouwen kennen.

10. Sex Education

Een vernieuwde en eerlijke serie over het leven van een puber in de huidige tijd. In Sex Education geeft Otis sex-advies aan zijn medeleerlingen, met hulp van Eric en Meave. Als je nu begint met kijken red je het net nog voordat seizoen drie van Sex Education op Netflix komt.

11. The Umbrella Academy

Een spannende serie over zeven magische kinderen die op dezelfde dag uit het niets  geboren worden. Ze worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een man die zijn eigen school voor superhelden begint voor de kinderen.

Als Hargreeves overlijd komen de kinderen weer samen en moeten ze proberen de wereld te stoppen van de Apocalyps.

12. The get down

In de Netflix Originial The get down proberen zes getalenteerde jongeren in 1977 uit de South Bronx New York hun dromen na te jagen. Ze willen de muziek en dansindustrie veranderen. Een geweldige feel-good serie.

13. Stranger Things

Deze serie is een hit en is het zeker waar om te kijken. Nadat er een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht. Zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

14. Seven seconds

De Netflix serie Seven seconds gaat over een hit-and-run van een donkere teenager van Jersey City door een witte politie agent. Deze dood van een 15-jarige jongen wordt in de doofpot gestopt, toch proberen zijn dierbaren de waarheid naar boven te halen.

15. The Sinner

De serie The Sinner is een drama serie over Detective Harry Ambrose, die moordenaars onderzoekt en probeert te analyseren wat de redenen zijn achter de een gruwelijke moord die ze gepleegd hebben. Een ideale serie voor alle crime investigator lovers.

Lees ook: Yummy! Ben & Jerry’s breidt Netflix-reeks verder uit met vegan smaak

Reageer op artikel:
Netflix alert: dé 15 beste Netflix Original series
Sluiten