Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Sephora tekent als eerste bedrijf de ’15 Percent Pledge’ en gaat meer black-owned merken verkopen

Sinds de moord op de Amerikaanse George Floyd, staat de hele wereld op zijn kop. Duizenden mensen én bedrijven over de hele wereld ondernemen actie in de anti-racismestrijd. En hoewel een zwart vlak op Instagram plaatsen natuurlijk heel goed is, weten we ook allemaal dat dat alleen niet genoeg is. Om het verschil ook echt te maken, bedacht Aurora James de 15 Percent Pledge.

Want wat als grote bedrijven als Walmart en Sephora vijftien procent van hun schapruimte zouden vrijmaken voor producten van black-owned merken en bedrijven?

15 Percent Pledge

Het idee achter de 15 Percent Pledge is een soort advies aan met name grote bedrijven (zoals Walmart, Target en Sephora) om ten minste vijftien procent van hun schapruimte vrij te maken voor producten van black-owned bedrijven.

Wanneer dat gebeurt, zou het percentage zwarte mensen in de Verenigde Staten niet alleen worden weerspiegeld, maar wordt de groei van deze merken en bedrijven ook gestimuleerd. Daarnaast trekt het ook weer de investeringen aan. Aurora James plaatste de 15 Percent Pledge op Instagram, en dat bleef niet ongezien.

Sephora tekent ervoor

Sterker nog, Sephora heeft voor de 15 Percent Pledge getekend. Ze richten nu een adviesgroep om om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen. En dat is nodig, want op dit moment zijn 7 van de 290(!) merken die Sephora verkoopt, van black-owned bedrijven.

Op Instagram laat Sephora weten wat de volgende stappen zijn. Zo hebben ze drie fasen opgezet om de belofte waar te maken. Eerst gaan ze uitzoeken wat het daadwerkelijke percentage is wat betreft de schapruimte en black-owned bedrijven. Daarnaast gaan ze concrete volgende stappen nemen om dat percentage te verhogen en vervolgens nemen ze actie en gaan ze een plan publiceren.

Het begin

Het is een stap in de juiste richting. Sephora geeft zelf ook aan dat de 15 Percent Pledge aangaan nog maar het begin is. Aurora James reageert op dit nieuws via haar Instagrampagina. “Nog geen week geleden plaatste ik het idee op Instagram en riep ik vier van de grootste retailers in Amerika op om mee te doen met de #15PercentPledge. Het idee werd al snel een movement. Vandaag de dag zijn we ontzettend blij dat, van de vier namen die we noemden, Sephora de eerste is die heeft getekend.”

Aurora gelooft dat Sephora grote invloed en power heeft niet alleen binnen de beauty-industrie, maar binnen de hele retail. Sephora levert een historische bijdrage aan de anti-racismestrijd en de economische ongelijkheid door deze belofte aan te gaan.

Reageer op artikel:
Sephora tekent als eerste bedrijf de ’15 Percent Pledge’ en gaat meer black-owned merken verkopen
Sluiten