Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 9 sep 2020

Awkward! Deze 15 vragen slepen jouw door je eerste date heen

Een eerste date is altijd moeilijk. Je wilt iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak is dat nog best wel lastig. Met deze 15 vragen kom je snel achter wie de persoon is waar je tegenover zit.

Ook altijd handig om die awkward stiltes te vullen.

Vragen die je kan stellen om iemand te leren kennen

Een eerste date duurt meestal niet zo lang. Maar om iemand op een dieper level beter te leren kennen heb je wel echt de tijd nodig. In die paar uur samen wil je er zoveel mogelijk uithalen om erachter te komen hoe je de persoon tegenover nou echt vindt.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij een lijstje met superhandige vragen opgesteld, die ervoor zorgen dat je de belangrijkste dingen van jouw misschien wel toekomstige lover te weten komt.

1. Wat is je grootste irritatie?

Deze vraag beantwoord datgene wat echt het bloed onder de nagels van je date haalt. Dit zegt veel over een persoon en is misschien wel handig voor in de toekomst.

2. Wie is jouw grootste held?

Dit vertelt je meer over diegene waar je date tegenop kijkt. Het kan bijvoorbeeld een familielid zijn – wat je vertelt dat hij/zij een familiemens is. Of een bekend persoon zoals Nelson Mandela, Obama of Beyonce – waar misschien weer een interessant verhaal achter zit.

3. Wat is de beste film die je ooit hebt gezien?

Dit is een hele simpele, maar effectieve vraag. De favoriete film verteld je veel over de interesses van je date. Daarnaast kom je er ook achter hoe je date zijn/haar vrije tijd invult.

4. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou het zijn?

Deze vraag geeft je een inzicht in hoe de persoon zichzelf ziet. Het zelfvertrouwen wordt hier ook getest. Deze vraag maakt een gesprek heel persoonlijk en zorgt ervoor dat je het persoon achter het masker begint te zien.

5. Wat is een favoriete herinnering aan je jeugd?

Vanuit deze vraag komen er altijd leuke verhalen. Echt een aanrader om het gesprek na de laatste vraag iets luchtiger te maken.

6. Wat maakt jouw nou echt boos?

Boos of geïrriteerd zijn is echt een groot verschil. Met deze vraag kom je erachter wat je date echt gek maakt, daarnaast kom je erachter wat een echte passie is van hem/haar is.

7. Waar op de wereld zou je willen wonen?

Dit is echt één van onze favorieten! Hiermee kom je erachter of je date avontuurlijk is en over welke plek in de wereld hij/zij droomt.

8. Waar ben je het meest trots op, wat je in je leven al bereikt hebt?

Hiermee vraag je eigenlijk of de persoon je wilt meenemen in het verhaal over zijn/haar passie. Ook wordt er duidelijk wat hij/zij wilt halen uit het leven.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Met behulp van deze vraag kan je al ideeën bedenken voor jullie eventuele volgende date.

1.0 Wat is het beste cadeau dat je in je leven hebt gekregen?

Hoe materialistisch is je date? Met deze vraag kom je erachter. Als de persoon een bizar duur cadeau benoemd, kan dit betekenen dat hij/zij veel waarde hecht aan de waarde van geld. Andersom kan het ook als je een verhaal te horen krijgt over een heel persoonlijk cadeau, is dat waarschijnlijk juist niet zo.

11. Wat is het slechtste cadeau dat je ooit van iemand gekregen hebt?

Precies het tegenovergestelde dan de vorige vraag. Dit antwoord zegt ook veel.

12. Hoe zou je jezelf omschrijven, in één woord?

Gezellig, slim, spontaan, gek.. – dit zegt veel over hoe de persoon zichzelf ziet. Altijd fijn om te vergelijken met hoe jij jezelf ziet. Zijn jullie een match?

13. Welke superkracht zou je willen hebben?

Deze is echt leuk! Laat je date creatief denken, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

14. Als je iets in je leven zou kunnen veranderen, wat zou het dan zijn?

Met deze vraag kom je erachter wat je date echt zou willen of wat juist niet. Dit is wel een lastige vraag. Maar daardoor ook heel effectief, iets waar hij/zij echt over na moet denken.

15. Als je de loterij wilt waar zou je het aan uitgeven?

Tot slot een echt interessante vraag. Wat zou jij doen? Het schenken aan het goede doel? Misschien aan een familielid besteden of of investeren in je eigen toekomst?

Lees ook:

 

Reageer op artikel:
Awkward! Deze 15 vragen slepen jouw door je eerste date heen
Sluiten