Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 17 mrt 2015

15 x echte problemen waar alle beauty addicts last van hebben

Wanneer je echt van beauty houdt, ervaar je de nodige problemen bij het gebruiken van verschillende beauty producten. En dan hebben we het niet over uitgelopen mascara of lipstick vegen.

Nee, we hebben het hier echt over pijnlijke issues. Aan de andere kant, zeggen ze niet: Wie mooi wil zijn moet pijn lijden? Juist.

1. De onvermijdelijke stijltang/krultang brandwond

Het is niet dat je ervoor naar de dokter hoeft, maar een brandwond van een stijltang of krultang doet wel mega pijn. Niet voor niks zijn er tegenwoordig hittebestendige handschoenen op de markt om te zorgen dat je je vingers en/of handen niet verbrandt.

2. Een mascaraborstel in je oog prikken

Wanneer je dagelijks een lang, scherp, prikkeldraadachtig voorwerp zo dicht bij je ogen houdt, komt er vanzelf een keer dat je jezelf ermee in je oog prikt. Je wordt er (waarschijnlijk) niet blind van, maar je gaat er zeker een beetje van huilen. En je hebt rode ogen daarna. Maar hé, daar zijn dan weer de oogdruppels voor uitgevonden.

3. Een wimperkruller die in je ooglid knijpt

Een wimperkruller probeer je vaak zo dicht mogelijk tegen de haargrens van je wimpers aan te zetten, zodat je de maximale lengte en krul uit je wimpers haalt. Nadeel is dat het eerder regel dan uitzondering is dat je bij deze handeling je ooglid meeknijpt.

4. Het bijna stikken door met haarspray te sprayen in kleine ruimtes

Een goed advies: Zet het raam van de badkamer open wanneer je aan de slag gaat met haarspray. Wij zijn daar proefondervindelijk achter gekomen dat dat beter is.

5. Oogcrème…ín je oog

Branden, prikken, roodheid… Een oogcrème hoort rond je oog, niet in je oog. Want dat is gewoon niet grappig.

6. Uitgedroogde lippen van teveel lipstick en te weinig lipbalsem

Als dit niet het meest voorkomende beauty probleem ooit is dan weten wij het ook niet meer. Wat je het beste kunt doen is ‘s nachts een dikke, verzorgende lipbalsem opbrengen en ‘s morgens je lippen zachtjes exfoliëren om uitgedroogde schilferige lippen te voorkomen.

7. Hoofdpijn van een te strakke paardenstaart

Meer hoeven we niet uit te leggen toch? We kennen allemaal het gevoel van een dag lang een paardenstaart dragen die te strak op je hoofdhuid zit. Maar goed, daar is de paracetamol voor uitgevonden.

8. Het branderige gevoel op je hoofdhuid van je haar bleken

Het blonderen van je haar, of alleen maar het bijwerken van je uitgroei of highligts, is een pijnlijke gebeurtenis. Het zou je bijna overtuigen om terug te gaan naar je natuurlijke haarkleur. Bijna.

9. De nasleep van een heftige peeling of microdermabrasie behandeling

Wanneer je denkt dat je er na een peeling of microdermabrasie behandeling prachtig uitziet, met een gladder en mooier huidje.., dat is niet zo. In ieder geval niet de eerste paar dagen na de behandeling. Vaak is je huid tot een paar dagen na de behandeling rood en geïrriteerd, maar het eindresultaat is het wel waard. Plan de behandeling alleen goed in, zodat je een paar dagen de tijd hebt voordat je het anderen hoeft te showen.

10. Het moment dat je je beseft dat je je peeling te lang hebt laten zitten

De microdermabrasie thuisbehandelingen kunnen wonderen doen voor je huid, maar je moet je wel houden aan de voorgeschreven inwerktijd. Wanneer je dit niet doet merk je het vanzelf. En het enige wat je dan nog wil doen is het afspoelen. En snel.

11. De worsteling van het doorkammen van haar met klitten

De kunst van je haar doorkammen zonder pijn is om voldoende leave-in conditioner te gebruiken. Daarna begin je vanaf de onderkant je haar te kammen en werk je voorzichtig naar boven. Doe dit met een grove kam, zodat je haar niet afbreekt.

12. Tandenbleek strips. En daarmee hebben we genoeg gezegd

Wanneer je gevoelig tandvlees hebt weet je precies wat we bedoelen. Zijn wittere tanden dan echt die pijn aan je tandvlees en tanden waard? Misschien. Want koffie en rode wijn opgeven is geen optie.

13. Het licht onprettige gevoel van je lichaam droogborstelen

We zeggen niet dat droogborstelen pijnlijk is, maar het kan wel een beetje schurend aanvoelen. Aan het einde heb je wel een zacht en glad velletje, maar daar moet je wel wat voor overhebben. De kunst is om het vol te houden.

14. Gellak verwijderen

Het weken van je nagels en het polijsten is geen probleem, maar het afschrapen van de gellak is iets wat we toch een beetje eng vinden. Het is goed om tussen de behandelingen door je nagels een beetje rust te gunnen zodat ze bij kunnen komen van al het nagellak geweld. Geloof ons.

15. De emotionele én de echte pijn van je nagels lang laten groeien, en er dan eentje afbreken

Het duurt eeuwen voordat je nagels de lengte hebben bereikt waarop je ze mooi vindt. Wanneer je dan een nagel breekt, voel je niet alleen de fysieke pijn, maar ook de emotionele.

Reageer op artikel:
15 x echte problemen waar alle beauty addicts last van hebben
Sluiten