Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 19 apr 2017

Dit zijn de 15 mysteries van Pretty Little Liars die nog opgelost moeten worden

Zet jouw inspector gadget hoed maar weer op en jouw brein op Sherlock Holmes modus, want er moeten nog een hele hoop vragen beantwoord worden van de kleine leugenaars en hun handlangers. Ben jij ook pretty de draad kwijt en heb je géén idee meer waar je aan toe bent het laatste seizoen? Dan staan hier alle 15 mysteries van Pretty Little Liars op een rijtje. En ja, voor sommige zul je een aantal seizoenen moeten graven, maar ze blijven nog steeds aan je vreten. Antwoorden, please.

1. Wat is er gebeurt met de hond van Jenna?

De hond van Jenna? Ja de hond Shadow van Jenna. Daar kwam ze in aflevering 7 van seizoen 1 (!) mee aan wandelen, maar die is daarna nóóit meer gespot. Kan dat kreng dan toch gewoon kijken? Oké, verschillende personen begeleiden haar door de serie heen, maar dat verklaart precies nul over waar Shadow heen is gegaan. We’re watching you Jenna.

2. Waar is Scott Montgomery gebleven?

Dit is een trowback naar seizoen 2, waar Aria’s vader het heeft over zijn broer Scott. Scott heeft namelijk een psychische ziekte en Mike, Aria’s broer, wordt ervan verdacht dit ook te hebben. Hij is namelijk los geslagen en doet allerlei stoute dingen. Verder in de serie draait Mike weer bij, maar over Scott wordt nooit meer gesproken. Zal hij iets te maken hebben met A?

3. Waarvan herkende Eddie Lamb Aria?

In seizoen 5 van PLL gaat Aria naar Radley, waar ze de verpleger Eddie Lamb ontmoet. Hij denkt haar te herkennen, maar waarvan kan hij zich niet herinneren. Aangezien we allemaal weten dat er níks, maar dan ook níks, in deze serie per toeval gebeurt, zijn wij nog altijd in afwachting van het antwoord op deze vraag.

4. Wie heeft Sara Harvey vermoord?

Ongeacht dat de meiden denken dat dit Noel Kahn hier verantwoordelijk voor is, is de kans op een antwoord van hem ook een beetje verkeken. Hij is namelijk ook dood; tot zo ver Noel Kahn. Gelukkig is er vast iemand anders die de meiden kan helpen.

5. Wie heeft Jessica DiLaurentis vermoord?

Waar iedereen in eerste instantie dacht dat het Charlotte was, was niets minder waar. Charlotte heeft namelijk alleen Jessica’s lichaam begraven, maar wie haar vermoord heeft, wist zij ook niet. Mary Drake misschien? Of toch Uber A? Of zijn dat één en hetzelfde persoon?

6. Wie heeft Charlotte DiLaurentis vermoord?

In het lijstje ‘Wie vermoord wie en waarom?’ hier de laatste: Charlotte DiLaurentis. Tot nu toe is dit dé vraag geweest tijdens seizoen 7, maar PLL zal PLL niet zijn als er al een antwoord was gegeven. We verdenken Uber A ervan dat hij/zij achter de meiden aanzit vanwege de dood van Charlotte. Daarom is het niet logisch als Uber A haar ook vermoord heeft. Wie van de andere duizend verdachten zal dit hebben gedaan?

7. Wie is A.D., ofwel Uber A?

Laten we deze open deur even intrappen, want dit is natuurlijk de hamvraag waar iedereen op zit te wachten. Hoogstwaarschijnlijk zit je te wachten tot de allerlaatste minuut, maar je kan wel vast speculeren. Scott of Byron Montgomery? Caleb of Aria? Wren of Melissa? Man, man, man wat een serie.

8. Wie is de vader van Charlotte?

Oké, M.D. is de moeder van Charlotte, maar wie is haar vader? Zal de vader van Charlotte Uber A zijn?

9. Is Spencer écht de dochter van M.D.?

De allerlaatste aflevering van seizoen 7A eindigt met dat Mary Drake aan Spencer vertelt dat ze eigenlijk haar dochter is, maar er worden geen bewijzen geleverd. Daarom blijft het spannend of M.D. de waarheid vertelt. En eerlijk, het zal niet verbazen als in het laatste seizoen blijkt dat dit tóch niet waar is.

10. Leven Toby en Yvonne nog?

Het laatste wat we van hen weten is dat ze een auto-ongeluk hadden, maar of ze dit hebben overleefd en of Uber A hierachter schuilt is nog in het midden gebleven. Beter leven ze nog.

11. Wie heeft Spencer neergeschoten?

Oké, we weten dat Jenna aanwezig was. Zie je: zij is niet te vertrouwen. Alhoewel het natuurlijk ook een trick kan zijn, zodat onze aandacht wordt afgeleid van de échte dader. Maar zoals de liars zelf zeggen: Bitch can see. Jep, dat denken wij ook.

12. Waarom heeft A.D. een document met Aria erop?

Ja dit is gek, want alle andere files van de andere meiden hebben ze wel gevonden in de la van Jessica DiLaurentis. Maar die van Aria miste. Aan het einde is te zien hoe A.D. twee documenten vast heeft, één van Noel Kahn en ééntje van Aria. Hij verbrandt die van Noel, maar die van Aria houdt hij. Wat is er met Aria dat we nog niet weten? Hoe lief ze er ook uitziet, er is iets met deze meid aan te hand. Goed opletten aankomend seizoen.

13. Hoe komt A aan al die skills, zoals de fortune cookies?

A, A.D, Uber A: overal lijken ze handlangers te hebben. Een cerealbox met alleen maar A’s erin, die verkocht werd op school, of de fortune cookies in de Chinees. Waarschijnlijk worden deze vragen nooit beantwoord; beroepsgeheim zou A zeggen. Frustrerend.

14. Wren, wie ben jij eigenlijk?

Ondanks dat iedereen een tikkeltje vreemd is in deze serie, spant Wren zeker de kroon. Hij begint als een schatje, maar is eigenlijk een klein monster. Waar komt hij überhaupt vandaan, waarom verdwijnt hij telkens en wat zijn zijn motieven om telkens weer op te duiken. Het is duidelijk dat hij terug komt in seizoen 7B. Kortom: hij heeft ons nog iets uit te leggen.

15. Hoe zijn de moeders ontsnapt uit de kelder?

Zoals je je waarschijnlijk wel kan herinneren waren de moeders van de meiden met z’n alle opgesloten zaten in de kelder van Alison. Dit was aan het einde van seizoen 6A, maar we hebben ze nooit zien ontsnappen. Het is duidelijk dát ze zijn ontsnapt, maar hoe? Nobody knows.

Zo, dat zijn de vijftien mysteries die nog moeten worden opgelost. Het is in ieder geval duidelijk dat het áller, állerlaatste seizoen van de leugenaars geen saai seizoen zal worden.

LEES OOK: Spoiler alert: Dit is de nieuwste Pretty Little Liars theorie en het is niet wat je verwacht

Reageer op artikel:
Dit zijn de 15 mysteries van Pretty Little Liars die nog opgelost moeten worden
Sluiten