Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 okt 2014

16 dingen die mannen nooit meer over vrouwen mogen denken omdat het gewoon niet waar is

Nadat we maandagavond de man aan het woord lieten welke vooroordelen wij als vrouwen niet meer over mannen mogen hebben, kunnen we ook best de rollen omdraaien. Dit zijn nou de zestien vooroordelen die mannen niet meer over vrouwen mogen hebben. Eens?! Vrouwen:

1. Willen altijd en alleen maar ‘de liefde bedrijven’

Yeah right. Slinger me maar gewoon als een aapje door de kamer.

2. Zijn iedere maand chagrijnig tijdens hun periode

Soms is het gewoon een makkelijk excuus. Maar jullie irritante gedrag kan ons ook heel chagarijnig maken buiten die tijd van de maand.

3. Kiss & tell

We delen veel met onze vriendinnen. Zeker te weten. Maar echt niet alles. Ook wij hebben onze geheimen en we weten echt wel wanneer we onze mond beter dicht kunnen houden.

4. Roddelen over alles

Vrouwen hebben oog voor detail en vertellen dat graag aan elkaar. Dat zijn opmerkingen, geen roddels.

5. Vinden zichzelf te dik

We voelen ons soms schuldig over dat net opgegeten chocoladetaartje, of over ander net opgegeten comfort food. Maar we drinken en eten ondertussen rustig door. Wij houden veel te veel van die lekkere cupcakes en wijntjes.

6. Zijn stik jaloerse wezens

Jaloers? Nee hoor, maar als jij het nodig vindt om iedere week met je lippen één centimeter van een andere vrouw vandaan te staan dan hebben we wel recht om de boel een beetje in de gaten te houden.

7. Geven alleen om uiterlijk

We doen ons best om er mooi uit te zien voor onszelf maar ook voor jullie. Een beetje waardering zou wel op z’n plaats zijn.

8. Huilen om niets

Als we zomaar spontaan zouden kunnen huilen hadden we allang auditie gedaan voor Goede Tijden, Slechte Tijden.

9. Maken altijd ruzie met vriendinnen

Als we doen alsof hebben we weer een goede reden om break-up make-up taart te eten.

10. Willen na één date al horen dat ze de ware zijn

Jullie wíllen horen dat jullie de ware zijn omdat het jullie een egoboost geeft. Voor de rest is dit pure onzin. Wij kunnen prima casual daten.

11. Trekken pyjama’s aan en doen aan kussengevechten op girlsnights

Codetaal voor de hele avond Sex and the City kijken in onze jurkjes onder het genot van prosecco om daarna naar een cocktailbar te gaan op hakken en te eindigen in een foute kroeg op de bar. En we vertellen lekker niet waar.

12. Kijken alleen naar romantische films

We kijken ook maar al te graag naar goed gespierde mannen in actiefilms…

13. Zeuren over alles

Zullen we even terug gaan naar het feit dat je een klein beetje verkouden was en daar de hele week over hebt gepiept en geklaagd? Of naar die ene keer toen je je teen had gestoten?

14. Weten nooit wat ze aan moeten trekken

Een vrouw kan nooit genoeg kleding hebben om uit te kiezen. Wij willen afwisselen. Dat jullie nou genoeg hebben aan tien zwarte shirts en tien witte betekent niet dat wij daar ook tevreden mee zijn.

15. Doen opzettelijk het bovenste knoopje los om gratis drank te krijgen van de barman

Oh, maar toen ik die rum cola voor jou haalde (zo zijn wij) was het ineens geen probleem? Plus, jullie waarderen onze vrouwelijke vormen toch enorm? Waarom dan de knoopjes tot bovenaan dicht doen?

16. Zitten met smart te wachten tot jij een berichtje stuurt

Dat denk jij maar. Ondertussen zijn we druk genoeg met andere potentieeltjes. Zoals je moeder je heeft geleerd: wed nooit op één paard.

Reageer op artikel:
16 dingen die mannen nooit meer over vrouwen mogen denken omdat het gewoon niet waar is
Sluiten