Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 aug 2015

16 dingen waar wij vrouwen ons niet meer schuldig over hoeven te voelen

Veel vrouwen voelen zich schuldig voor bepaalde dingen die ze doen die eigenlijk helemaal niet uitmaken. Denk aan het nemen van een extra koekje, het kopen van nóg een paar schoenen of er even een dagje sloppy bijlopen. Maar waarom?

Wij vrouwen bieden onze excuses aan voor dingen die we doen, zelfs voor dingen die we niet gedaan hebben. Dat klinkt toch gek? Het is daarom de hoogste tijd dat we hiermee stoppen. En laten we vooral trots zijn op de dingen die we doen of niet doen. 

Voel je vanaf nu over deze 16 punten gewoon nooit meer schuldig:

1. Jezelf verzorgen

Waarom zou je je daar schuldig over voelen? Als jij naar de kapper wilt, een gezichtsbehandeling wilt en een wasbeurt goed kan gebruiken, doe het. Stop met je schuldig voelen dat je zoveel geld hebt uitgegeven.

2. Als je té vrouwelijk bent

Als jij hakken aan wilt doen met rode lippenstift en dat mooie elegante zwarte jurkje naar je werk, voel je daar vooral niet schuldig over. Je bent nou eenmaal een vrouw en voelt je graag zo.

3. Als je niet vrouwelijk bent

Als je een keer geen zin hebt om hakken aan te doen of een rokje, en je gaat voor sneakers met een spijkerbroek en een knot op je kop, daar is toch helemaal niks mis mee? You go girlfriend. Doe wat je wil.

4. Geen zin hebt om mee uit te gaan vanavond

Je hebt de hele week keihard gewerkt. Voel je vooral niet schuldig als je vanavond geen zin hebt om mee uit te gaan met je vriendinnen. Om 10 uur ’s avonds afspreken? Nee bedankt. Dan lig jij lekker in bed met je vriendje.. Netflix.

5. Als je een keer géén zin hebt in seks

Oké, je bent dan misschien al niet meer ongesteld. Maar de drang naar seks is vandaag nog ver te zoeken. Is toch helemaal niet erg, en daar hoef je je ook absoluut niet schuldig over te voelen. Alsof hij altijd zin heeft?! Ook echt niet.

6. Als je meer jongens vrienden hebt

Niet zeiken maar chillen, niet katten maar omarmen. Mannen. Het zijn heerlijke wezens en vele vrouwen kunnen hier goed mee omgaan. Voel je vooral niet schuldig als je meer mannelijke vrienden hebt.

7. Als je een extra stukje taart neemt

Je vriendin is jarig, je hebt een jurkje aan gedaan, je haar gedaan en je zit naast een chick die je eigenlijk totaal niet mag. Schuldig voelen om een extra stukje taart is wel het laatste waar jij je druk om hoeft te maken. Jij verdient het stukje. Of twee of drie. Who cares.

8. Als je jezelf op nummer één zet en daarna pas hem

Het is fijn om dingen te doen voor je partner. Maar vergeet jezelf vooral niet in een relatie. Er is namelijk niets mis met het feit dat je jezelf op nummer één zet. Dit noemen we niet egoïsme. Dit noemen we: van jezelf houden.

9. Als je eet als een monster

Soms heb je gewoon zo’n trek om snel te eten. Boeit jou het als dit eruit ziet als een monster?! I am a sexy cookie monster, say what?!

10. Als je single bent

Ja mama en vriendinnen, deze is voor jullie. Je hebt de ware gewoon nog niet gevonden. Waarom niet? Je neemt niet genoegen met minder. Mannen komen en gaan, dus geniet vooral van de tijd dat je single bent. Het is een fantastische tijd en voorbij voor je het weet.

11. Als je emotioneel bent

Hier hoef je je echt geen excuses voor aan te bieden of je schuldig over te voelen. Huilen is gezond. Het maakt je ogen niet alleen schoon, je bent ook emotioneel sterker.

12. Als je voor jezelf kleding koopt

Ja we kunnen dit geld ook uitgeven aan eten of een cadeautje voor je lover. Maar je ziet er graag mooi uit en daar is niets mis mee. Heeft hij toch ook wat aan?

13. Als je een heel weekend thuis zit

Dit kan gewoon. Ook al regent het niet, ben je niet moe, heb je eigemlijk honderd sociale verplichtingen, geniet van de bank. Je weekend hoeft niet altijd volgepropt te zitten met fabulous dingen.

14. Als je de hele week dezelfde maaltijd bestelt

Waarom andere maaltijden proberen als je exact weet wat je lekker vindt?! De mensen in het restaurant kennen jou bij naam. Hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen. Juist.

15. Als je een ingewikkelde bestelling doet bij een restaurant

Ik wil graag een hamburger met extra sla maar met vegetarisch vlees en zonder brood. Lukt dat? Je hoeft je niet schuldig te voelen dat het door hun gekozen menu niet helemaal in lijn ligt met jouw smaak. Je kunt het gewoon vragen, zolang je vriendelijk blijft is er niets aan de hand.

16. Als je elke zin uit je hoofd kent van Gossip Girl

Wees hier trots op. Bepaalde zinnen helpen jou door je dag heen. Het zijn langzamerhand je ‘inspiratie quotes’ geworden. ‘Once again the world has proven, anything you can do, I can do better’ – Blair Waldorf.

Reageer op artikel:
16 dingen waar wij vrouwen ons niet meer schuldig over hoeven te voelen
Sluiten