Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 20 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

17 excuses die elke vrouw maakt tijdens en na het shoppen

Shoppen, een zonde die bijna elke vrouw wekelijks begaat. We kunnen het simpelweg niet laten om niet snel even onze favo winkel in te duiken. Uiteindelijk geven we weer veel te veel geld uit of kopen we dingen die we eigenlijk helemaal niet ‘nodig’ hebben. ‘Dit jurkje? Nee joh, die heb ik allang’. Je kijkt hem aan met Bambi ogen een verstopt ondertussen stiekem het prijskaartje. Wij vrouwen houden zo van shoppen dat we onszelf er soms schuldig over voelen. En dan gaan we excuses maken. Excuses die iedereen gebruikt:

1. Je bent gedumpt

Je bent net gedumpt door je lover en werkelijk niets kan je troosten behalve een middag ongegeneerd geld uitgeven aan te mooie kleding. Ja, je voelt je daarna echt beter.

2. Dit item past overal bij

Het past bij je jeans, je leren rokje, dat te mooie jasje en alle andere kleding die in je kast hangt. Het zou simpelweg zonde zijn als je dit item niet past. Dan kan je immers zoveel kleding niet dragen die je al hebt, dat is pas verspilling.

3. Je bent afgevallen

Oké misschien maar twee kilo maar toch, sommige dingen staan nu gewoon beter. Of nou ja, je bent gewoon trots op jezelf en dat verdient een nieuw jurkje.

4. Het is een investering

Van deze jurk ga je jáááááárenlang plezier hebben. Dat het een galajurk is die je waarschijnlijk maar één keer per jaar kan dragen is bijzaak. Hij is gewoon ontzettend mooi en dat telt niet waar?

5. Je loon is net gestort

Nu je bankrekening lekker vol staat met geld kan je maar beter die mooie laarzen kopen. Je moet toch wat met je geld.

6. Dit is een ware klassieker

Dit kan je zelfs doorgeven aan je dochter die je later hebt. Een goede moeder verzamelt klassiekers en jij bent nu al begonnen. Een beetje voorbereiding is niets mis mee toch? Uiteindelijk heeft dochterlief de mooiste vintage.

7. Je hebt niets meer om aan te trekken

Ja soms hangt onze kast helemaal vol maar zijn we alsnog niet tevreden. Grote kans dat jij de kledingstukken al veel vaker hebt gedragen en je nu echt toe bent aan wat nieuws. En dat is hartstikke logisch.

8. Je kan het áltijd terug brengen

Eigenlijk is dit heel slim. Je koopt iets zodat niet een andere fashionistia dit mooie pareltje uit je handen grijpt. Thuis kan je rustig eens bedenken of je het houdt. Ergens afstand van doen is helaas niet je sterkste punt.

9. Je hebt een date

Het is toch niet jouw fout dat je uit bent gevraagd? Dit was gewoon een verplichte aankoop. Een eerste date moét perfect zijn.

10. Er is een nieuw seizoen aangebroken

Ja je kan moeilijk je zomerkleding blijven dragen in de winter. Niemand is er gebaat bij dat je ziek wordt en bovendien ziet het er ook wel een beetje gek uit.

11. Het was in de sale

Eigenlijk heb je geld verdient in plaats van uitgegeven. Ha, dat heb je maar weer mooi voor elkaar gekregen.

12. Je zocht hier ál zo lang naar

En nu heb je het eindelijk gevonden. Het zou een beetje dom zijn om het nu niet te kopen.

13. De nieuwe collecties zijn binnen

Je kan natuurlijk niet achterblijven, als je te lang wacht dan is straks alles weg. En al helemaal in jouw maat.

14. Je hebt je haar geverfd

Aangezien je nu een brunette bent kunnen die typische-kleding-voor-blondines echt niet meer.

15. Dit is echt een trend die je niet kan missen

Loopt straks iedereen in een flaired jeans en jij nog steeds in je skinny. Dat kan echt niet hoor.

16. Het is een goede investering

Neem als voorbeeld Chanel. Het is een enorme investering om een tas aan te schaffen, maar het verliest nooit zijn waarde. Het zal altijd populair blijven.

17. Olivia Palermo droeg een soortgelijk jasje

Als zij het draagt dan vindt de hele wereld het mooi. Hoe kan jij nou het indirecte stylingadvies van miss Paleromo negeren?

Reageer op artikel:
17 excuses die elke vrouw maakt tijdens en na het shoppen
Sluiten