Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 6 okt 2014

17 struggles die iedereen herkent die ’s ochtends haar bed niet uit kan komen

Je hebt ochtendmensen en je hebt avondmensen. Voor de avondmensen onder ons is de wekker de grootste vijand. Opstaan is absoluut geen feestje. Maar je bent niet alleen. Deze struggles zijn vast heel herkenbaar voor iedereen die 's ochtends moeite heeft met opstaan:

1. Het alarm dubbel, driedubbel checken voor je gaat slapen. Het risico is té groot om het niet te doen want als je je wekker niet zet, tsja dan word je pas 13:00 uur wakker op z’n vroegst.

2. Één wekker zetten is bij lange na niet genoeg. Minimaal drie of vier want stel je voor dat je de eerste per ongeluk uitdrukt in plaats van op snooze.. Ook dan word je pas om 13:00 uur wakker.

3. Jij kunt als de beste wakker worden van de wekker en direct weer in slaap vallen. En diep.

4. En dat is het allerfijnste stukje slaap van de hele nacht.

5. En in die paar minuten rol je jezelf helemaal in de dekens die ’s ochtends nog vele malen fijner zijn dan ’s avonds.

6. En die ene paar extra minuten kunnen ook nog écht wel. Er is geen brand, er is niemand gewond, jij verdient gewoon nog eventjes een klein droompje.

7. Alleen als je dan eens goed op je klokje kijkt besef je je dat je eigenlijk al een kwartier geleden onder de douche had moeten staan. En door al die mini slaapjes ben je weer net zo moe als gisteravond.

8. Uit bed komen is nu echt onmogelijk. Wat te doen? Ga je je ziek melden? Of toch niet? Of ga je een smoes bedenken waardoor je later bent?

9. Tijd voor een testje, als je over vijf minuten nog zo moe bent dan meld je je af.

10. Maar na twee minuten voel je je ontzettend schuldig over de gedachte om überhaubt je werk af te bellen omdat je helemaal niet ziek bent. Oke, wakker worden dan maar. Nu écht.

11. Eerst nog even Facebook checken. Je mag niets missen natuurlijk.

12. En Instagram, en Twitter, en Vyne en je favoriete blogs en magazines.

13. Dan nog even in bed bedenken wat je aan gaat trekken vandaag. Zonde van de tijd om dat buiten bed te doen. En daar is het ook veel te koud voor.

14. Dit.is.moeilijk. Hersenen, halloooo, ga eens aan. Denk denk denk.

15. En zo blijf je maar staren naar je kleding en visualiseert in je hoofd alle outfits die je eventueel aan zou kunnen trekken.

16. Maar dan kom je tot de conclusie dat je niets leuks kan bedenken want alles heb je al 100 keer aangehad. Dan maar inspiratie zoeken op het www.

17. Nu heb je zoveel haast dat je je outfit van gister maar aantrekt en werkelijk waar de deur uit vliegt.

18. En morgen? Dan begint dit hele riedeltje weer opnieuw ondanks je voornemen om nu er nu écht gewoon uit te gaan na de eerste wekker.

Wij kunnen alleen maar zeggen: succes.

Reageer op artikel:
17 struggles die iedereen herkent die ’s ochtends haar bed niet uit kan komen
Sluiten