Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 16 jan 2020
Leestijd: 6 minuten

Shotje! 17 tekenen dat je niet langer meer een non-stop party girl bent

Was jij vroeger degene die bij elk feestje aanwezig was en het niet over je hart kon verkrijgen om ook maar íets te missen? Maar ben je de laatste tijd wel verdacht rustig geworden wat feesten betreft? Misschien ben je je wilde haren dan eindelijk een beetje verloren en geen non-stop party girl meer.

Deze 17 tekenen geven aan dat jij niet langer meer een non-stop party girl bent. En hé, het is oké om liever thuis te zitten met een fijne Netflix serie.

Je party girl momenten zijn voorbij

Als je alleen al het woord ‘shotjes’ hoort ga je bijna weer over je nek. Ook ben je maar wat blij met een fris en fruitige zondagochtend die je de laatste tijd dus (wel) mee maakt. Benieuwd waarin je je nog meer gaat herkennen? Lees dan snel verder.

1. Je klaagt over de drukte in clubs en kroegen

Je komt binnen en je bent ziekelijk geïrriteerd door de rij die buiten staat, en door de lange rijen bij de bar en de toiletten. En je realiseert je opeens dat je de hele avond aan het duwen en trekken bent om ergens aan de beurt te komen. ‘WAT doe ik hier?’

2. En ook over hoe bloedheet het is

Je vindt het al irritant genoeg dat je het warmer hebt dan in een woestijn maar het is nog erger dat andere mensen met hun zweet tegen je aanglijden. Het is zó heet, en zó vies.

3. Je trekt een vies gezicht als je shotjes ziet

Voorheen was je de koningin van de shotjes. Je was aanvoerder van de vriendinnengroep om zoveel mogelijk shotjes te drinken. Uiteraard ook de variant die in de fik staat en die je vervolgens met een rietje opdrinkt. Als je nu andere meiden dat ziet doen verklaar je ze voor gek en bedank je zelfs vriendelijk voor een gratis shotje.

4. Je gaat alleen nog uit op speciale gelegenheden

Je gaat niet meer zonder reden een kroeg of club in. Alleen als één van je vriendinnen jarig is, afgestudeerd is of een andere mijlpaal heeft behaald.

5. Je vindt uitgaan zonde van je weekend

Want je hebt er echt geen zin om de hele zaterdag of zondag, of in het ergste geval beide dagen, in je bed door te brengen. Je geniet er reuze van als je ‘s ochtends op staat in het weekend en je helemaal fris en fruitig bent. Geen enkel feestje kan dat overtreffen. Nou ja, een enkele dan.

6. Je wordt nog amper in foto’s getagd

Voorheen was je de levende legende wat betreft party pictures. Niet alleen professionele fotografen in de club kregen geen genoeg van je gekke bekkie maar ook wildvreemden en vriendinnen maakten massaal foto’s met jou. Je was uiteraard op elk feestje te vinden. Tegenwoordig word je hoogstens een paar keer per maand in een foto getagd. Vaak op een terras of tijdens etentjes.

7. Je hebt geen onverklaarbare blauwe plekken meer

Je werd ‘s ochtends wakker en wierp een blik op je benen. Ze zaten altijd onder de blauwe plekken en soms ook op de meest rare plekken. Bijvoorbeeld een blauwe plek net onder je bil. Tegenwoordig zijn je benen egaler dan ooit, geen enkele oneffenheid te bekennen.

8. Je bent heel snel dronken

Aangezien je niet meer zoveel uitgaat kan je ook weinig aan. Na twee of drie wijntjes begin je al een beetje te wankelen op je hakken. En verstandig als je bent drink je ook maar een glas water tussendoor. In je tijd als party girl dronk je álles door elkaar heen. Maar water kwam niet in dat rijtje voor.

9. Het is tijden geleden dat jij een party outfit hebt gekocht

Je kast bestaat voornamelijk uit goede basics en een paar mooie colbertjes en pantalons voor het werk. Uiteraard heb je nog zat mooie jurkjes maar die zijn allemaal classy. Zo glitterig als je kast voorheen was, zo sober is het nu.

10. Je kent níemand meer in de kroeg waar je altijd kwam

Je leek vroeger wel de bekende Nederlander van de kroeg. Je bleef iedereen maar gedag zeggen, zwaaide naar je favoriete buurman en je drankje stond al klaar. Je jas hing uiteraard achter de bar want de garderobe was niet nodig voor de VIP. Als je er nu binnenkomt herken je níemand meer..

11. Je hebt geen sterke verhalen meer over je weekend

Alleen dat je heerlijk op de markt bent geweest voor verse bloemen en dat je zo lekker uiteten bent geweest bij die goede italiaan. Vroeger kwam je met de meest hilarische verhalen. Bijvoorbeeld dat je wakker werd en niet wist waar je was, en dat je belly shots in die bar hebt gedaan met de knapste barmannen. Oh my god, wat schaam je je als je daar aan terug denkt.

12. Je hebt nieuwe, niet feestende vrienden om je heen

Je ‘vriendengroep’ die je voornamelijk tijdens feestjes zag heeft plaatsgemaakt voor mensen die wel iets beters te doen hebben dan elke week dronken te worden. Het zijn mensen met een verhaal en een visie. Echt waar, je geniet ervan. Etentjes, borrelavonden en altijd goede gesprekken.

13. Je geniet ervan om op zaterdagavond om 23:00 in bed te liggen

Vroeger zou je iedereen keihard uitlachen die op zaterdagavond voor 05:00 ‘s ochtends het hoofdkussen zou raken. Maar tegenwoordig geniet je ervan om met Netflix en lekkere hapjes in bed te liggen. Het maakt je weinig uit dat je dezelfde tijd in je nest ligt als iedere doordeweekse dag.

14. Je koopt nooit meer kaartjes voor feesten

Je kocht voorheen altijd alle kaartjes voor alle feestjes. Festivals, openingen van nieuwe kroegen, feestjes met thema’s noem het maar op. Je wist in maart al wat je het tweede weekend van augustus ging doen. Tegenwoordig vind je het leven van een party girl het maar overdreven, je kijkt tegen die tijd wel of je wilt gaan of niet.

15. Je kijkt verwaand naar mensen die veel te dronken zijn

Normaal gesproken zou je ze omarmen omdat je jezelf herkende in die dronken toestand. Nu neem je vooral een stapje terug om niet in contact te komen met mensen die niet meer weten waar ze het over hebben door de grote hoeveelheden alcohol.

16. Je kan brakke mensen niet meer luchten of zien

Je vindt ze irritant en ze stinken naar alcohol. En je kan hun gezeur over hoe slecht ze zich voelen ook niet meer aan. Als het een man is, hoe leuk ook, is hij meteen afgeschreven vanwege zijn losbandige levensstijl en ongezellige houding vanwege zijn kater. Next.

17. Je vindt al die drankjes zonde van je geld

Een tijd geleden betaalde je zelfs drankjes voor wildvreemden in je dronken bui. En boeide het je weinig dat bijna al je studiefinanciering rechtstreeks de kroeg in ging. Nu vertik je het om vijf euro te betalen voor slechte wijn, in notabene een plastic glas. Je brengt liever je avond door in een goede wijnbar. Dezelfde prijs én kwaliteit.

Misschien vind je dit ook leuk:

Elite Daily

Reageer op artikel:
Shotje! 17 tekenen dat je niet langer meer een non-stop party girl bent
Sluiten