Inga Stoit
Inga Stoit Life 12 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

17x dingen die ie-de-reen herkent bij het spelen van 30 Seconds

30 seconds is wellicht het leukste spel van alle spellen. Het is even oefenen, maar wanneer je de snelheid onder de knie hebt, vind je dit het leukste spel ooit. Roep zo hard als je kan, zelfs als je het antwoord niet weet. Raad wat jouw team je probeert te vertellen, lach, gier en brul. Wanneer dit jouw favoriete spelletje is herken je de dingen hieronder als geen ander. Je kan je af en toe stom voelen wanneer je het antwoord niet weet, of juist onwijs slim wanneer jij er meer dan drie goed raadt. Jij kan je hier volledig in vinden:

 1. Je gooit 2
 2. Fijn, een goed begin is het halve werk en dat gaat hier al mis. Daarnaast word je erop aangekeken door al jouw vrienden. En dat terwijl je nog zo zei niet te willen gooien. Maar oké, kin omhoog en doorgaan.

 3. Jouw beste vriendin is niet zo op de hoogte van wat er speelt in de wereld
 4. Ze is een schat, maar van heel veel begrippen op de kaartjes heeft ze nog nooit gehoord. En dat maakt het allemaal toch een tandje moeilijker als jij daar een team mee vormt. Sorry girl.

 5. Het andere team bestaat uit mannen
 6. Op een of andere manier is het altijd ‘de mannen tegen de vrouwen’. De mannen hebben vaak gelukt, omdat ze goed gokken als ze maar wat roepen. Tja, mannen zijn nu eenmaal beter in bluffen. Maar dat geeft niet, want wij vrouwen weten gewoon heel veel, dus gokken is niet nodig. Toch?

 7. Iedere keer dat je het speelt zijn de regels anders
 8. Hoe komt het toch dat iedereen andere regels heeft? Jouw 2 is niet dezelfde als die van het andere team. Denk je vooruit te kunnen mag dit alsnog niet.. Super vervelend.

 9. Gun factor
 10. In het begin doet de andere partij (bijvoorbeeld het mannenteam) cool. Ze zijn nog een beetje vrijgevig wanneer het aankomt op raden binnen de tijd. Helaas worden het later op de avond bitches en gunnen ze ons niks meer.

 11. Je gooit alweer 2
 12. En je wordt er alweer op aangekeken. ‘Laat mij niet gooien’, je zei het nog zo. Leuk al die geïrriteerde blikken, alsof jij er iets aan kan doen.

 13. Zandloper draaien
 14. Het andere team draait zo snel, nog voordat jullie klaar zijn. ‘Heehee, draai die zandloper terug, wij zijn nog niet begonnen.’ Ze draaien gewoon expres zo snel.

 15. Maar ken je hem / dat dan niet?!
 16. Nee, ik ben niet dom. Althans; dat wil je allesbehalve zijn. Het kan dat je niet altijd het antwoord weet. Je bent immers geen Einstein.

 17. Hij of zij is echt slim
 18. Wow, zij zijn echt intelligent! ‘Zij weten alles van alles, was ik maar wat meer zo.’

 19. Schiet OP
 20. Niks zo vervelend als die trage teamgenoot. Come on, zonder tempo winnen we nooit.

 21. Ga VERDER
 22. ‘Ik weet het niet, dus ga doooor!’ En toch blijft jouw teamgenoot steken bij dat ene woord. Hoe duidelijk je ook nee schudt en zegt, doorgaan doet zij niet.

 23. Kaartjes bakje
 24. Waar moeten die kaartjes in? Weet jij het? Iedereen zegt namelijk iets anders. Moet het nu bij ‘in’ er in? Of betekent ‘in’ in het spel? Heel verwarrend.

 25. JAJAJA
 26. Ik weet het en iedereen moet het weten! (Inclusief de buren met baby).

 27. Beschuldigingen her en der
 28. Wij zijn gewoon beter, punt uit. ‘Jullie kunnen niet tegen je verlies en gaan nu nare dingen zeggen omdat jullie slechte verliezers zijn.’ Kinderachtig hoor.

 29. Nek aan nek race
 30. Comeeee on, dit moeten we winnen. We zijn er bijna! Comee on, het zou zo leuk zijn als we winnen. Please, gun het ons.

 31. Verloren..
 32. Wat een rot spel en wat een domme vragen, niet iets waar wij iets aan kunnen doen.

 33. GEWONNEN!
 34. WE ROCK, wij zijn zo slim – zo snel en perfect in dit spel. Kijk ons eens goed zijn.

Reageer op artikel:
17x dingen die ie-de-reen herkent bij het spelen van 30 Seconds
Sluiten