18 dingen die je begrijpt wanneer je de ‘mama’ van je vriendinnengroep bent

Zijn er problemen, dan ben jij degene die ervoor zorgt dat dit opgelost wordt. Voor jou maakt het niet uit waar je bent, want een oplossing is niet ver. Jij zorgt ervoor dat iedereen kalm blijft, want kom op, er is geen reden voor paniek. Deze redenen tonen meer dan ooit aan dat je de mama van je vriendinnengroep bent. Maar wees blij, je bent fantastisch en iedereen heeft immers een 'mama' nodig.

1. Jij stuurt altijd kaartjes

Je bent gek op kaartjes sturen, dit is net even wat meer dan een lullig whatsappje wanneer iemand jarig is. Je vriendinnen hebben ook nog eens ontzettend geluk met je, want je stuurt ook vaak kaartjes waarbij je je vriendinnen betrekt. Maar ook wanneer er geen bepaalde reden is, vind je het leuk om een kaartje te sturen. Gewoon om je vriendinnen te laten weten dat je ze lief vindt.

2. Je vergeet nooit een verjaardag

In je agenda staat van iedereen netjes genoteerd wanneer ze jarig zijn, maar eigenlijk heb je dat niet eens nodig. Jij weet het eigenlijk stiekem uit je hoofd. Het zijn belangrijke dingen die je in een vriendschap echt niet mag vergeten.

3. Jij koopt altijd cadeaus

Jij bent eigenlijk altijd in charge over de cadeaus. Naast dat je het gewoon heel erg leuk vindt om te doen, zal jij nooit zeggen dat je geen tijd hebt. Daar maak je toch gewoon tijd voor?

4. Je bent gek op bloemen

Als je ergens blij van wordt zijn het bloemen. Het maakt je huis gezellig en bloemen zijn gewoon te gek. Je koopt vaak gewoon even een leuk bosje voor jezelf, maar je koopt ook graag bloemen voor je vriendinnen.

5. Jij weet altijd lekkere recepten

Naast dat je gek bent op koken, weet je eigenlijk ook altijd lekkere recepten. Wanneer je vriendinnen komen eten weten ze altijd dat je ze iets lekkers voorschotelt. ’s Avonds krijgen ze dan vaak een uitgebreide mail met ten eerste dat het zó gezellig was, maar het recept wordt ook als bijlage toegevoegd. Zo kunnen ze het thuis ook lekker zelf maken. Je vindt het natuurlijk ook helemaal niet erg om het nog een keer voor ze te maken.

6. Jij bent altijd de helpende hand

Wanneer je vriendinnen even helemaal in de put zitten, zul je ze met alles helpen. Je zult voor alles een goede oplossing bedenken. Vaak is dit dan ook een oplossing waar ze veel aan hebben. Je wordt hier blij van want je vindt het fijn om te helpen. Maar ook met praktische dingen zijn je vriendinnen bij jou aan het goede adres. Jij hebt voor alles wel een handig dingetje dat ze kunnen lenen.

7. Je schept op over je vriendinnen

Je vertelt graag over je vriendinnen, want je bent gewoon ontzettend trots op ze. Zo vertel je met veel enthousiasme dat je ene vriendin een te gekke baan heeft binnengesleept, of dat de andere nu aan het reizen is. Je praat over je vriendinnen alsof het je eigen kinderen zijn. Maar dat is toch ook logisch!? Het is ook heel knap wat ze allemaal doen.

8. Je vriendinnen komen eigenlijk altijd naar jou toe

Je staat bekend als een goede luisteraar en je zult altijd goed advies geven. Dit is ook waarom je telefoon vaak roodgloeiend staat of dat er vaak genoeg vriendinnen bij je op de stoep staan.

9. Jij bent van alles op de hoogte

Jij weet precies wat iedereen elke dag van de week aan het doen is. Wanneer je vriendinnen een belangrijke dag hebben ben jij altijd degene die ze succes wenst. Ja, jij weet écht alles.

10. Je wilt altijd weten of iemand goed thuis is gekomen

Hoe dronken je ook bent. Jij vraagt altijd of iedereen wil laten weten wanneer ze thuis zijn. Als je wakker wordt ben je bang dat je dit niet hebt gedaan? Geen paniek: wanneer je je WhatsApp opent, staat er bij al je vriendinnen gewoon dat ze veilig thuis zijn gekomen. Ah, wat ben je toch gek op ze.

11. Zijn er problemen? Jij lost ze op

Je houdt echt helemaal niet van ruzie. Wanneer je vriendinnen problemen met elkaar hebben, ben jij vaak degene die even Dr. Phil uithangt. Want kom op, we vinden elkaar allemaal lief en daarom is er geen reden voor gezeik.

12. Je zult je altijd opofferen

Jij maakt het iedereen altijd gemakkelijk. Is er geen plek in de auto, dan vind jij het helemaal niet erg om met de trein te gaan. En ook wanneer niemand zin heeft om boodschappen te doen, dan doe jij het gewoon. Zolang iedereen maar happy is.

13. Je slaapt altijd met je telefoon op luid

Jij staat bij veel van je vriendinnen in de favorieten lijst en wanneer er wat gebeurt, wil je graag bereikbaar zijn.

14. Je bent gek op schema’s

Jij kan blij worden van schema’s. Het liefst wil je aan het begin van de week weten wat je allemaal gaat doen, maar eigenlijk wil je dit het liefst ook van al je vriendinnen weten.

15. Je wordt zo blij van een schone kamer

Zondag is eigenlijk de dag dat je lekker even je kamer gaat schoonmaken. Je bed wordt verschoond, je kamer gezogen én gedweild en je zet even wat leuke bloemetjes in het huis. Niks is lekkerder dan een schoon opgeruimd huis waarin er genoeg plek is om je vriendinnen te ontvangen.

16. Je hebt altijd alles bij je

Jij bent werkelijk overal van voorzien. Je hebt altijd je oplader in je tas, een flesje water mee, deodorant, make-up, tampons én aspirines. Je vriendinnen kunnen altijd op je rekenen.

17. Ouders zijn dol op je

Alle ouders van je vriendinnen zijn helemaal gek op je. Je vindt het leuk om langs te gaan bij ouders, en daarnaast weten de ouders dat jij goed voor hun lieve dochters zorgt. Want ja, jij bent écht een hele goede vriendin.

18. Je deelt graag

Jij bent echt helemaal gek op delen. Je vindt het echt niet erg wanneer iemand iets van je wilt lenen. Of als iemand wat is vergeten, leen jij met alle liefde wat uit. Maar ook in restaurants hou je van gerechten delen. Sharing is caring, heerlijk.

Elke vriendinnengroep heeft gewoon haar eigen mama nodig, want kom op, zonder jou is het een stuk minder fijn.

LEES OOK: 9 x allerbeste vriendinnen die ieder meisje in haar leven heeft

Reageer op artikel:
18 dingen die je begrijpt wanneer je de ‘mama’ van je vriendinnengroep bent
Sluiten