Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 16 januari 2017

2017: dit is het jaar van de fuckboy brillen

Bad guy, player, womanizer, fuckboy, er bestaan heel wat namen voor hetzelfde beestje: een man die je gebruikt. Die alleen met je naar bed wil als het hem uitkomt en het verder niks kan schelen of jij een beetje gelukkig bent. Een foute man is niet altijd even makkelijk te herkennen, maar kennelijk hebben ze nu een uniform in de vorm van een bril. Het gonst namelijk op internet dat er zoiets bestaat als een fuckboy glasses.

Het gaat om deze bril. Een ronde bril met een dun, gouden montuur. Dit is de fuckboy bril.

Hugh Grant droeg in de film Notting Hill achttien jaar geleden al een rond montuurtje op zijn neus. Maar toen stond de bril nog symbool voor een droevig type man, een beetje een sulletje zelf, dat niet genoeg voor zichzelf op kwam, maar toch altijd galant was richting vrouwen.

Fuckboy waarschuwing

Nou, die betekenis heeft de bril totaal niet meer. Want nu is de ronde bril het symbool voor de man die er graag intelligent en galant uit ziet, maar eigenlijk een bad guy is. Misschien hebben ze juist voor deze bril gekozen, omdat het montuur hen aardiger doet lijken dan ze zijn.

Je ziet steeds vaker mannen met zo’n bril op waarvan je al weet dat ze een rauw randje hebben.

Of het waar is, dat foute mannen zo gemakkelijk herkenbaar zijn aan hun bril is natuurlijk maar de vraag. Nu ze zijn ontmaskert kiezen ze waarschijnlijk weer een nieuwe vermomming.

Reageer op artikel:
2017: dit is het jaar van de fuckboy brillen
Sluiten