Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 3 jan 2016

22 dingen die absoluut niet tellen zolang je er maar niet naar kijkt

Iedereen weet dat de beste oplossing voor een probleem gewoon negeren is. Toch? Hm. Niet altijd. Maar soms is het toch lekker om gewoon even te negeren dat iets er is, zoals daar zijn:

1. Je bankrekening

Je bent vijf dagen geleden uitbetaald. Dat betekent dat je sowieso los kunt gaan voor de komende twee weken. Toch? Niet echt. Want die dure cocktails hakken er harder in dan je denkt. Je bent iets té hard van stapel gelopen en moet vervolgens de gehele maand op een houtje bijten. Tja, het was tenminste wel gezellig.

2. Calorieën

Wiens briljante idee was het om op alles het aantal calorieën te vermelden? Denk je nu écht dat we dat willen weten wanneer we ons gezicht aan het volstoppen zijn met een Big Mac? Gewoon niet kijken, dan krijg je ook geen schuldgevoel. Lekker joh, die Big Mac.

3. Voicemails

Wat kunnen voicemails toch irritant zijn. In welk tijdperk leven we? Er worden toch sowieso geen voicemails meer ingesproken? We beluisteren ze enkel om van onze notificatie af te komen die anders maar blíjft binnenkomen. Of om het feit dat je continu wordt gebeld door je voicemail, argh.

4. De sportschool

Oef, eigenlijk had je deze maand toch wel iets meer naar de sportschool willen gaan. Toch kies je liever voor een etentje dan dat je wordt afgebeuld tijdens een lesje. Hmm. Gewoon niet kijken naar de maandelijkse afschriften, gewoon accepteren dat je toch al fabuleus bent.

5. Je spiegelbeeld na een avondje hard zuipen

Je dacht nog zo dat je niet teveel zou gaan drinken. Helaas is dit wel gebeurd en je hebt het gevoel dat je tegen een levend spook aankijkt. Stap maar gewoon onder de douche, scrub en was je van top tot teen en dan maar hopen dat het daarna meevalt.

6. E-mails van je baas in het weekend

Het is weekend kom op. Ja, nee, dankjewel, maar nee. Telefoon uit en genieten van je welverdiende weekend.

7. Mensen die stoppen op straat en een babbel met je proberen te maken

Hier heb je vandaag écht geen zin in. Is het niet duidelijk dat je gewoon even rustig in je eentje wilt zijn? Gewoon naar beneden blijven kijken. Oortjes in. Niet opkijken, niet opkijken. Zorg dat je géén oogcontact maakt, want dan is het gebeurd.

8. Hoe vet je haar is

Grijp een hoed, muts of zet de boel vast in een paardenstaart. Probeer daarnaast gewoon zoveel mogelijk mensen te vermijden. Maar aan de andere kant, als niemand het kan zien, dan bestaat het gewoon niet. Je ziet er prachtig uit.

9. De verkiezingen

Hoewel het wél intelligent overkomt als je er iets over weet te vertellen. Maar stiekem weet je er helemaal niets van dus dan is het misschien maar beter om het gewoon lekker te negeren. Jij hebt weer andere kwaliteiten.

10. De Victoria’s Secret Show

Het zou zomaar kunnen dat jij op een dag ook zo’n prachtig lijf hebt. Maar daar is wel wat werk voor nodig en dat is nou net niet waar je heel veel zin in hebt. Zeg het maar, liever hongerig of gelukkig? Wij weten het wel.

11. Je huisgenoot zijn/haar eten in de koelkast

Jouw huis, jouw koelkast. Op niemand z’n eten staat een naam, dus tja. Het is eerlijk delen als je ook de koelkast deelt, toch?

12. De prijs van.. eigenlijk alles

Wanneer je je bankrekening toch niet checkt is er niets aan de hand. Schoenen van 100 euro? Klink goed. Een jurk van 200 euro? Je neemt er vijf.

13. Je barrekening

Het was erg gezellig. En dat ene wijntje werden er meer. En toen gingen jullie over op de gin tonics. Maar daardoor kan de rekening nogal hoog oplopen. Ach, als je aangeschoten bent voel je de pijn niet zo.

14. Dronken smsjes

Natuurlijk, je crush heeft alle berichtjes nog die je hem hebt gestuurd. Maar zolang jij ze verwijderd hebt bestaan ze niet, toch?

15. Je SOA uitslag

Maar die is wél van belang.

16. Haren op je benen

Het is winter en je hebt gewoon géén zin om je te scheren. Als je er niet naar kijkt of er niet aan voelt, dan kun je net doen alsof ze nét geschoren zijn.

17. Je telefoonbatterij

Het maakt je niets uit of je telefoon leeg is, jij kan echt wel een dagje zonder, toch!? Of misschien toch niet?

18. Hoe lelijk de persoon is waarmee je aan het tongen bent in de bar

Als je je ogen niet opendoet, zul je het nooit weten.

19. Je CV

Er is weer een nieuwe dag voorbij en hoewel het bijna weer tijd is voor nieuwjaarsresoluties, begint er ook weer een nieuw seizoen van je favoriete serie. Keuzes, keuzes, keuzes. Ach, jij komt er wel. Geen zorgen.

20. De hoeveelheid bedpartners die je hebt gehad als je ze nooit telt

Ssst..

21. De lading was die in het hoekje van je kamer ligt

Elke dag neem je jezelf weer voor om écht te gaan wassen. Maar je hebt er gewoon vrij weinig zin in. Zolang er nog genoeg in je kast hangt is het prima en is er geen noodzaak.

22. Je gewicht op de weegschaal

He, spieren wegen sowieso toch meer dan vet en waarom zou je je spieren gaan wegen? Precies.

LEES OOK: 12 x ongemakkelijke maar oh zo typische vrouwenmomentjes

Reageer op artikel:
22 dingen die absoluut niet tellen zolang je er maar niet naar kijkt
Sluiten